יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

קציצות חזה עוף ברוטב מרוקאי

30 מאי 2018
(Visited 127,913 times, 18 visits today)
קציצות חזה עוף ברוטב מרוקאי

קציצות חזה עוף ברוטב מרוקאי

אם אני מנסה לדמיין את ארוחת שישי אני רואה את הקציצות האלה מול העיניים, אני מתחילה את בישולי סוף השבוע, סיר עם קציצות עולה על האש, רוטב עגבניות עם שום ובצל (איך אפשר בלי ?) בתוך הרוטב הקציצות מתבשלות בכיף.
ניחוח של עשבי תיבול, ביעבוע עדין בינתיים הריחות מתפשטים בבית. יש ריח של שבת באוויר.
הקציצות יוצאות רכות הרוטב יוצא נהדר, תדמיינו את זה על אורז לבן ותחשבו כמה שזה טעים.

3 מנות

מרכיבים:

600 ג’ חזה עוף טחון
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דקדק
2 כפיות שום כתוש
בצל בינוני
3 כפות פירורי לחם
תפוח אדמה בינוני
כפית ראס אל חנות
כפית פפריקה מרוקאית
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס

הרוטב:
בצל
3 שיני שום
4 עגבניות
כפית סוכר
4 כפות פטרוזיליה
4 כפות כוסברה
1.5 – 2 כוסות מים
פלפל ירוק חריף
כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

הכנות:

    1. 1. הכנת הקציצות:
      לקצוץ את הבצל, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מזהיב ולהעביר לקערה, לגרד את התפוח אדמה ולהוסיף יחד עם שאר המצרכים לקערה, להרטיב את הידיים ליצור קציצות בגודל כדורי פינג פונג, לקרר כ 30 דקות.
  1. 2. הכנת הרוטב:
    להרתיח סיר מים, לסמן איקס על כל עגבניה ולבשל כ 5 דקות לסנן ולקלף את הקליפה.

3. לקצוץ את הבצל דק, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן כשתי דקות לפרוס את השום ולהוסיף לבצל ולהמשיך לטגן.

4. לקצוץ את הפלפל להוסיף לטיגון, לקצוץ את העגבניות ולהוסיף לטיגון לטגן כדקה להוסיף תבלינים וכוס וחצי מים לערבב ולבשל כ 5 דקות. לקצוץ את עשבי התיבול ולהוסיף לרוטב.

*5. להוסיף את הקציצות לרוטב, להוסיף מים שיגיעו עד 3/4 גובה של הקציצות. להנמיך את האש לבינונית ביעבוע עדין ולבשל כ 25 דקות.

הוגש עם מקלות לחם, עגבניות מיובשות בשמן זית, מרק ירקות ואורז בסמטי.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את הקציצות כמה שעות מראש ולשמור במקרר, אפשר להכין את הרוטב בנפרד יום מראש, אפשר להחליף בבשר טחון או לעשות חצי חצי, בשר בקר גם הולך, במקום תפוח אדמה אפשר לשים גזר, אין לכם ראש אל חנות ? שימו חצי כפית כורכום, לא רוצים חריף ? תוותרו על הפלפל.

גולשים מכינים וממליצים:

דבי : “ניקי תודה על המתכון המושלם וטעיםםםםם ברמות. אני אישית לא מתחברת לקציצות עוף , הכנתי ובביס הראשון התאהבתי בטעם כנ״ל האפרוח הבררני ! תודה תודה ושוב תודה ❤️

הרשם
עדכן
111 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, היה לך מתכון של קציצות ברוטב מזרחי שברוטב יש תפוח אדמה מגורד ואני לא מצליחה למצוא אותו…

הי ניקוש
איך אפשר לשלב ברוטב בורגול?

הי, מתכון מצויין. הכנתי אתמול, חלק ברוטב וחלק אפויות בתנור, הכל יצא מעולה!

הי ניקי, ראשית תודה על כל המתכונים המהממים וההשקעה.
חייבים לקלף את העגבניות?
אפשר פשוט לגרד עם הקליפה?
כמה זה משמעותי?

זה המתכון המנצח !
אני רואה בתגובות שאת ממליצה להכין את הרוטב בנפרד והקציצות בנפרד ןלמחרת לאחד בניהם…יש סיבה מיוחדת? שהקציצות לא יטבעו ברוטב? אצלי אוכלים כשאני מכינה ומה שנשאר מן הסתם נכנס למקרר ומחממים מנה נוספת למחרת.

האם אפשר לשים רק עוף טחון?

היי ניקי בוקר טוב העגבניות שיש לי קשות . יכולה להשים עגבניות חתוכות דק מקופסת שימורים ? כמה גר’ להשים ?
מקווה שתעני מהר אני רוצה להכין עכשיו …
תודה