יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

קציצות חזה עוף ברוטב מרוקאי

30 מאי 2018
(Visited 120,420 times, 1 visits today)
קציצות חזה עוף ברוטב מרוקאי

קציצות חזה עוף ברוטב מרוקאי

אם אני מנסה לדמיין את ארוחת שישי אני רואה את הקציצות האלה מול העיניים, אני מתחילה את בישולי סוף השבוע, סיר עם קציצות עולה על האש, רוטב עגבניות עם שום ובצל (איך אפשר בלי ?) בתוך הרוטב הקציצות מתבשלות בכיף.
ניחוח של עשבי תיבול, ביעבוע עדין בינתיים הריחות מתפשטים בבית. יש ריח של שבת באוויר.
הקציצות יוצאות רכות הרוטב יוצא נהדר, תדמיינו את זה על אורז לבן ותחשבו כמה שזה טעים.

3 מנות

מרכיבים:

600 ג’ חזה עוף טחון
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דקדק
2 כפיות שום כתוש
בצל בינוני
3 כפות פירורי לחם
תפוח אדמה בינוני
כפית ראס אל חנות
כפית פפריקה מרוקאית
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס

הרוטב:
בצל
3 שיני שום
4 עגבניות
כפית סוכר
4 כפות פטרוזיליה
4 כפות כוסברה
1.5 – 2 כוסות מים
פלפל ירוק חריף
כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

    1. 1. הכנת הקציצות:
      לקצוץ את הבצל, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מזהיב ולהעביר לקערה, לגרד את התפוח אדמה ולהוסיף יחד עם שאר המצרכים לקערה, להרטיב את הידיים ליצור קציצות בגודל כדורי פינג פונג, לקרר כ 30 דקות.
  1. 2. הכנת הרוטב:
    להרתיח סיר מים, לסמן איקס על כל עגבניה ולבשל כ 5 דקות לסנן ולקלף את הקליפה.

3. לקצוץ את הבצל דק, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן כשתי דקות לפרוס את השום ולהוסיף לבצל ולהמשיך לטגן.

4. לקצוץ את הפלפל להוסיף לטיגון, לקצוץ את העגבניות ולהוסיף לטיגון לטגן כדקה להוסיף תבלינים וכוס וחצי מים לערבב ולבשל כ 5 דקות. לקצוץ את עשבי התיבול ולהוסיף לרוטב.

*5. להוסיף את הקציצות לרוטב, להוסיף מים שיגיעו עד 3/4 גובה של הקציצות. להנמיך את האש לבינונית ביעבוע עדין ולבשל כ 25 דקות.

הוגש עם מקלות לחם, עגבניות מיובשות בשמן זית, מרק ירקות ואורז בסמטי.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את הקציצות כמה שעות מראש ולשמור במקרר, אפשר להכין את הרוטב בנפרד יום מראש, אפשר להחליף בבשר טחון או לעשות חצי חצי, בשר בקר גם הולך, במקום תפוח אדמה אפשר לשים גזר, אין לכם ראש אל חנות ? שימו חצי כפית כורכום, לא רוצים חריף ? תוותרו על הפלפל.

גולשים מכינים וממליצים:

דבי : “ניקי תודה על המתכון המושלם וטעיםםםםם ברמות. אני אישית לא מתחברת לקציצות עוף , הכנתי ובביס הראשון התאהבתי בטעם כנ״ל האפרוח הבררני ! תודה תודה ושוב תודה ❤️

הרשם
עדכן
107 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי, מתכון מצויין. הכנתי אתמול, חלק ברוטב וחלק אפויות בתנור, הכל יצא מעולה!

הי ניקי, ראשית תודה על כל המתכונים המהממים וההשקעה.
חייבים לקלף את העגבניות?
אפשר פשוט לגרד עם הקליפה?
כמה זה משמעותי?

זה המתכון המנצח !
אני רואה בתגובות שאת ממליצה להכין את הרוטב בנפרד והקציצות בנפרד ןלמחרת לאחד בניהם…יש סיבה מיוחדת? שהקציצות לא יטבעו ברוטב? אצלי אוכלים כשאני מכינה ומה שנשאר מן הסתם נכנס למקרר ומחממים מנה נוספת למחרת.

האם אפשר לשים רק עוף טחון?

היי ניקי בוקר טוב העגבניות שיש לי קשות . יכולה להשים עגבניות חתוכות דק מקופסת שימורים ? כמה גר’ להשים ?
מקווה שתעני מהר אני רוצה להכין עכשיו …
תודה

ניקי יקרה!
סיימנו עכשיו לאכול,יצא מעולה!!
מעתיקה עכשיו למתכונים שלי עוד מתכון מנצח שלך!!!

מעולה!