כנפיים עם תפוחי אדמה במיקרו
המתכון הזה נועד לימים של לחץ כשאני רואה שאני לא מספיקה כלום כאן נכנס המיקרו לפעולה. בכללי אני לא מבשלת במיקרו אבל בימים כאלה שהשעון טס קדימה אני פונה אל המיקרו.
כנפיים עם תפוחי אדמה שמוכנים תוך 13 דקות פחות או יותר תלוי במיקרו ועוד זמן הכנה קצר, לא האמנתי שיצאה לי ארוחה שלמה בכזה זמן קצר. כנפיים טעימות תפוחי אדמה רכים יופי של רוטב ויש ארוחת צהריים.
מרכיבים:
קילו כנפיים חצויות
בצל
4 תפוחי אדמה
כפית קמח
2 שיני שום
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
שליש כפית כורכום
כוס מים וחצי מים רותחים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
- 1. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, תוך כדי לפרוס את השום ולהוסיף לבצל, להמשיך לטגן להנות מהריח ולהעביר לתבנית שמתאימה למיקרו.
2. להוסיף את הכנפיים לבצל, לערבב מים וקמח לערבב עד שהכל אחיד, להוסיף את התבלינים לערבב עד שהכל אחיד ולהוסיף לכנפיים.
3. לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות, לחמם סיר עם מים ולהרתיח לבשל את תפוחי 5 – 6 דקות ולסנן. להוסיף את תפוחי האדמה לכנפיים ולערבב, המים אמורים להגיע עד 3/4 גובה של הכנפיים.
*4. לכסות עם ניילון נצמד להכניס למיקרו ולהפעיל אותו על עוצמה מלאה כ 13 דקות.
- כדאי לדעת ש…
הזמן אפייה תלוי במיקרו שלכם תבדקו שאכן הכנפיים מוכנות במידה וצריך תוסיפו עוד קצת זמן.
למתכון על האש תלחצו כאן