מאפה בשר ותפוחי אדמה
בוקר טוב תכירו את המאפה של יום ראשון לארוחת צהריים זה אחד מהסודות שלי מוזמנים להשאיר בינינו בבקשה, למי אין שאריות מסוף השבוע אין מצב שמבין כל כמויות האוכל שהכנתם לא נותרו לכם שאריות.
לקחתי את כל שאריות העוף שנותרו והכנתי מאפה בשר עם תפוחי אדמה הכנסתי שם ירקות מה לא שמתי בפנים שיהיה טעים בריא ומזין ושיתאים לילדים תקשיבו זה יצא מקסים הכנתי בצורת מקלות והגשתי עם טחינה הכי ארוחת צהריים.
כמובן לא אמרתי כלום לגבי השאריות 🙂
8 מאפים
מרכיבים:
7 – 8 כנפיים מוכנות
בטטה בינונית
תפוח אדמה בינוני
2 כפות שמן
שליש צרור פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
70 ג' קמח (חצי כוס קמח)
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את הבטטה והתפוחי אדמה שהם רכים, לסנן ולתת לנוזלים לצאת למעוך או לחתוך קטן ולהעביר לקערה.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות ולשמן תבנית שקעים.
3. להוריד את הבשר מהכנפיים ולקצוץ דק כמה שאפשר לצרף לירקות יחד עם שאר המצרכים לערבב לתערובת אחידה ולמלא את השקעים ממש למעוך באופן שווה.
4. לאפות כ 25 דקות.