יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

6 פברואר 2021
(Visited 35,449 times, 2 visits today)

פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

10 סטייק פרגיות
כף גדושה קטשופ
כף רוטב צ'ילי מתוק
כפית חומץ בלסמי
כף רוטב סויה
כפית חרדל
2 כפות גדושות דבש
כפית שום כתוש

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הרוטב, לחצות את הסטייק פרגית לתבל ולהשרות כשעה.

2. לשים במחבת 4 כפות שמן לטגן את הפרגיות עד שהן מזהיבות קצת משחימות ולהוציא לנייר סופג.

אפשרות לאפות:
3. מכוסה כ 30 דקות על 180 מעלות.

Boneless skinless chicken thighs in honey bbq sauce

הפרגיות הן בעצם בשר הירכיים (המשולש) של העוף ממנו הוציאו את העצם. הפרגיות הן מקור חלבון נהדר- מעל 25 גרם חלבון ל100 גרם בשר. בנוסף, בשר הפרגית הוא בשר רזה יחסית ואינו מכיל שומן רב מן החי. המתכון שלפנינו הופך את כל העסק גם לפשוט וקל.

בהנחה שהמתכון מחולק ל10 פרגיות, כל נתח פרגית מכיל כ250 קלוריות. אם אתם אופים כמובן שחסכתם את 4 כפות השמן ואז כל פרגית מכילה כ210 קלוריות. גם במידה והחלטתם לטגן, כמות של 4 כפות שמן לטיגון כל הכמות היא סבירה בהחלט.

בתוך תפריט מאוזן תוכלו לשלב נתח פרגית או שניים על הצלחת, ליד תוספת פחמימה וירק. במידה ואתם מעוניינים בארוחה דיאטטית, רעיון נחמד יהיה לשלב את נתחי הפרגית המתובלת בתוך סלט חסה וירקות ולקבל סלט עוף טעים ובריא

פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

 

 

הרשם
עדכן
53 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי. מתאים גם לעל האש?

יעבוד גם עם חזה עוף?

הי. אם אין לי חומץ בלסמי .מה לשים במקום?

הי
נראה לך שיעבוד טוב בהקפאה??
תודה

יש לי שיפודי פרגיות.האם יכול להתאים פה?

הי, לא הבנתי..לחצות 10 סטייקים? כלומר התיבול הוא ל-20 חתיכות???

אם עושים בתנור אפשר להוריד מזמן ההשריה? אם כן כמה