יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות

חזה עוף ברוטב צ’ילי מתוק

26 פברואר 2020
(Visited 59,115 times, 43 visits today)

חזה עוף ברוטב צ'ילי מתוק

מתכון טעים ביותר שלא נאמר פשוט ביותר לחזה עוף ברוטב צ’ילי מתוק.
אני מאוד אוהבת את השילוב של צ’ילי עם דבש או סילאן, זה ממש עושה קסמים לחזה עוף.  אחד המתכונים הכי אהובים לארוחת הצהריים לילדים ואפילו הגדולים אוהבים. מתלבטים מה להכין לארוחת הצהריים ?
אני סוגרת לכם את הפינה עם חזה עוף רך וטעים! צ’ילי מתוק וסילאן והחזה יוצא נהדר.

3 מנות

מרכיבים:

600 ג’ חזה עוף חתוך קטן – בינוני

משרה:
חלבון
כף קורנפלור

כף שטוחה פפריקה
כף קטשופ
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
כף דבש / סילאן
3/4 כוס מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

הכנות:

1. לערבב את החזה עוף עם החלבון והקורנפלור ולהשרות כשעה.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן כשהמחבת חמה להוסיף את החזה ולטגן כ 3 דקות על אש גבוהה.

3. למחבת אחרת להוסיף את שאר המצרכים לבשל כדקה ולהוסיף לחזה עוף לבשל כשתי דקות תוך כדי ערבוב להוריד מהאש להשאיר בצד  כ 10 דקות ולערבב מידי פעם.

הוגש עם מרק תירס 

Chicken Breast in Sweet Chili Sauce

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את החזה בפרגיות או שווארמה הודו, ניתן להשרות כמה שעות, אפשר להכין יום מראש.

חזה עוף הוא מקור נהדר לחלבון בתפריט, מכיל כמות נכבדת של חלבון רזה- 20 גרם חלבון לכל 100 גרם בשר. ניתן לשלבו בתפריט מספר פעמים בשבוע, על הצלחת בארוחה עיקרית או אפילו קר בתוך כריך לדרך.
כל המתכון כולו מכיל 15 יחידות אנרגיה (כולל השמן לטיגון).
כמו תמיד השאלה- כמה נאכל ממנו? במידה וניקח את כל הכמות ונחלק אותה ל6, נקבל כמות יפה שמתאימה כמנת החלבון לארוחה עיקרית, לידה נשים תוספת פחמימתית וירק.
במידה ואנחנו רוצים לאכול בעיקר מהבשר, ניתן לקחת רבע מכמות הבשר המתקבלת ולהוסיף ליד ירקות מוקפצים או קערת מרק על בסיס ירק (כמו מרק התירס המוזכר בהצעת ההגשה).
באופן הזה, רוב הקלוריות בארוחה מגיעות מחלבון הבשר, ומרק התירס מוסיף לנו מעט פחמימה, סיבים תזונתיים ונוזלים. ביחד מתקבלת ארוחה נהדרת!

הרשם
עדכן
83 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הייי ניקי יש אופציה פשוט לערבב את הכל עם החזה עוף ולטגן ?

שלום.
צריכה להכין עכשיו, כדי שיהיה לילדים לערב.
האם זה בסדר, להכין הכל עכשיו, ולערבב בערב?
או שזה לא יצא מספיק טרי?

מה אפשר לשים במקום הצ’ילי המתוק?

מושלם מושלם ! התחסל תוך דקות !!

ניקי המקסימה יצא ממש מוצלח וטעם עשיר וממכר!!!!! אין סוף תודות…..

וחייב להשרות כשעה? אם הבעל רעב ואין זמן 🙂 האם אפשר לעשות ישר?

שלום ניקי אני כל פעם נפעמת מחדש עם כל מתכון שאני רואה ישר כח! רציתי לשאול מה העניין של הקורנפלור בחזה עוף?