חזה עוף ברוטב צ’ילי מתוק

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

חזה עוף ברוטב צ'ילי מתוק

מתכון טעים ביותר שלא נאמר פשוט ביותר לחזה עוף ברוטב צ’ילי מתוק.
אני מאוד אוהבת את השילוב של צ’ילי עם דבש או סילאן, זה ממש עושה קסמים לחזה עוף.  אחד המתכונים הכי אהובים לארוחת הצהריים לילדים ואפילו הגדולים אוהבים. מתלבטים מה להכין לארוחת הצהריים ?
אני סוגרת לכם את הפינה עם חזה עוף רך וטעים! צ’ילי מתוק וסילאן והחזה יוצא נהדר.

3 מנות

מרכיבים:

600 ג’ חזה עוף חתוך קטן – בינוני

משרה:
חלבון
כף קורנפלור

כף שטוחה פפריקה
כף קטשופ
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
כף דבש / סילאן
3/4 כוס מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לערבב את החזה עוף עם החלבון והקורנפלור ולהשרות כשעה.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן כשהמחבת חמה להוסיף את החזה ולטגן כ 3 דקות על אש גבוהה.

3. למחבת אחרת להוסיף את שאר המצרכים לבשל כדקה ולהוסיף לחזה עוף לבשל כשתי דקות תוך כדי ערבוב להוריד מהאש להשאיר בצד  כ 10 דקות ולערבב מידי פעם.

הוגש עם מרק תירס 

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את החזה בפרגיות או שווארמה הודו, ניתן להשרות כמה שעות, אפשר להכין יום מראש.

6132 צפיות 61 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חזה עוף הוא מקור נהדר לחלבון בתפריט, מכיל כמות נכבדת של חלבון רזה- 20 גרם חלבון לכל 100 גרם בשר. ניתן לשלבו בתפריט מספר פעמים בשבוע, על הצלחת בארוחה עיקרית או אפילו קר בתוך כריך לדרך.
כל המתכון כולו מכיל 15 יחידות אנרגיה (כולל השמן לטיגון).
כמו תמיד השאלה- כמה נאכל ממנו? במידה וניקח את כל הכמות ונחלק אותה ל6, נקבל כמות יפה שמתאימה כמנת החלבון לארוחה עיקרית, לידה נשים תוספת פחמימתית וירק.
במידה ואנחנו רוצים לאכול בעיקר מהבשר, ניתן לקחת רבע מכמות הבשר המתקבלת ולהוסיף ליד ירקות מוקפצים או קערת מרק על בסיס ירק (כמו מרק התירס המוזכר בהצעת ההגשה).
באופן הזה, רוב הקלוריות בארוחה מגיעות מחלבון הבשר, ומרק התירס מוסיף לנו מעט פחמימה, סיבים תזונתיים ונוזלים. ביחד מתקבלת ארוחה נהדרת!

11
תגובות

  הרשם  
עדכן
נעמי

היי
האם אפשר להשרות פחות משעה איזור ה 20 דק?
אני פשוט ממהרת…
הגוזלים רעבים(;

מיכל

שאלות:
לאחר שטובלים את הנתחים בקורנפלור ובחלבון, עם תערובת זו לטגן במחבת?
נהנו מהמתכון-תודה

נועה

היי. גרה בחול ואין פה קורנפלור. במה אפשר להחליף ובאיזו כמות. תודה

נועה

בוקר טוב,
בעצם מחממים את התבלינים על מחבת נפרדת?
אפשר לדלג על השלב הזה?

גולדי

מעדן!!
נתתי לעוף קצת יותר זמן על האש, בשני בשלבים.. כדי לוודא שיתרכך עד הסוף. יצא פצצה!!
רך.. תיבול עדין וטעים.. הוגש עם קוביות תפו”א בתנור וסלט חסה.
מושלם!
תודה רבה ניקי, ורק בריאות לכולם 🙂

רויטל

האם ניתן להכין בלי קורנפלור?