לביבות ירק עם עוף
אתם יודעים מה זה ילדים נכון ? לילדה שלי קוראים יובל ואחד הדברים שהיא הכי אוהבת זה לביבות והיא עושה לי המון בעיות היא לא אוכלת את זה ופחות מתלהבת מההוא, עוף אין בכלל מה לדבר וקישואים זה בכלל דבר אסור.
אם יש דבר אחד שלמדתי על עצמי זה שאני לא מוותרת, אין אצלי לא אוהב, אין בעיה היא לא אוכלת ככה אז היא תקבל את זה בדרך אחרת אבל היא תאכל אני לא מוותרת, אני אמא וחשוב לי שהילדים יאכלו כל מה שצריך.
הלביבות פותרות לי את הבעיה אני מכניסה שם דברים שהיא לא אוכלת פחות מתלהבת והיא מחסלת אותן בכיף.
עוד דבר נחמד נותרו לכם שאריות עוף מאיזשהו תבשיל ? יאללה תכניסו פנימה בכיף לא תאמינו כמה טעים זה יוצא ואף אחד לא חייב לדעת שיש בפנים שאריות. הלביבות נהדרות מומלצות בחום להכין ולהנות.
20 לביבות
מרכיבים:
זוקיני
בטטה
בצל
תפוח אדמה
כוס עוף מבושל
2 כפיות שום כתוש
ביצה
70 ג' קמח (חצי כוס)
כפית מלח
הכנות:
1. לקצוץ את העוף קטן קטן ולשים בקערה.
2. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לקצוץ את הבצל לטגן עד שמזהיב ולהוסיף לעוף.
3. לגרד את הזוקיני, תפוח אדמה ובטטה ולהוסיף לקערה יחד עם הקמח שום והביצה.
4. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לעשות לביבות לשים במחבת לשטח קצת עם מזלג, לטגן עד שמזהיב צד אחד להפוך ולטגן עד שמזהיב הצד השני להוציא לנייר סופג.
5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 35 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 20 דקות או עד שמזהיב.
כדאי לדעת ש…
לא לוותר על התפוח אדמה בלעדיו הלביבות מאוד עדינות.
כדאי להרטיב את הידיים לפני שמתחילים להכין את הלביבות מאוד עוזר בהכנת הלביבות, מידי פעם להרטיב אותן שוב. ניתן להכין יום מראש ואפילו יומיים. אם העוף היה ברוטב רצוי לשים על נייר סופג כחצי שעה לפני שמתחילים לחתוך.
אין לכם עוף ? תוסיפו עוד תפוח אדמה וגזר אחד.
הלוואי שכל הזמן ישארו לי שאריות עוף הלביבות האלה משגעות.