יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מתכונים מהירים וקלים תבשילי עוף קלים

נתחי עוף ברוטב צלי

5 אוגוסט 2012
(Visited 7,714 times, 2 visits today)

נתחי עוף ברוטב צלי

יום ראשון יום לא משהו, כמה שאני אוהבת את המטבח ביום ראשון המוזה פחות עובדת ואין לי חשק להיכנס למטבח אז מה עושים שבכל זאת יש ילדים שאמורים לאכול ? אותם פחות מעניין שלאמא אין חשק להכנס למטבח.
לרגעים כאלה אני מחזיקה תמיד בהקפאה נתחי עוף חבילות של חצי קילו, חזה עוף צריך בישול קצר (בונוס) ותוך כמה דקות יש ארוחה לילדים.
צלחתי את יום ראשון יותר מאוחר אני אדאג ליום שני, עכשיו אפשר ללכת להכין עוגה טובה פה המוזה אף פעם לא הולכת :)) ובא לי על עוגת תפוחים כזאת שתתן ריח טוב כשהבעל חוזר מהעבודה.

4 – 5 מנות

כ 20 דקות הכנה

מרכיבים:

600 ג’ חזה עוף לקוביות / רצועות
בצל חתוך לקוביות
כוס וחצי מים
כף פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כפית גדושה דבש
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

קמח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לצפות את נתחי החזה בקמח לנער שאריות ולטגן במחבת חמה עד הזהבה ולהוציא לנייר סופג.

2. באותה מחבת לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את שאר המצרכים ולבשל כ 2 – 3 דקות, להוסיף את הנתחים בחזרה לרוטב ולבשל עוד 5 דקות.

גולשים מכינים וממליצים:

אילת : ניקי היקרה,
כבר הרבה זמן אני רוצה לכתוב לך שהאתר שלך פשוט נפלא ואני ממליצה עליו בלי סוף.
המתכון הזה זכה להצלחה מסחררת וחוסל בין רגע !
חג שמח
אילת

בתאל :  ניקי, את אלופה! בעלי פשוט עף על זה, רץ לכל מי שהוא מכיר לספר לו איך אשתו הכינה לו “חזה עוף רך בטירוף” ולהגיד להם שהם חייבים לקחת את המתכון הזה!זה כל כך כיף להכין מטעמים שלא דורשים הרבה זמן!! תמשיכי להחכים אותנו 🙂 אוהבת אוהבת!!

חני240 : היי ניקי.הכנתי ויצא לי מושלם!!תודה לך את עושה לי את החיים במטבח לקלים יותר!!!

יעל :  הכנתי היום את המתכון לנתחי חזה עוף ברוטב צלי-יצא מעולה!

הרשם
עדכן
201 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

חייבת להגיד שהכנתי היום ויצא מעולה!!! כל מתכון שלך יוצא טעים!!!

היי ניקי יקרה,
שאלה קטנה אם אני רוצה להגיש את הנתחים עם אורז לבן ואצלינו אוהבים הרבה רוטב על האורז אז פשוט להוסיף עוד מים?

האם אפשר להשתמש בחזה עוף פרוס? והאם האפשר להחליף את הדבש?

חג שמח! האם מתאים לצפות בקמח תפו”א במקום קמח רגיל? ואם אני משתמשת בפילה עוף יש צורך לחתוך אותו? תודה רבה רבה על כל המתכונים הנפלאים!!!

אחד מהמתכונים הקבועים שלי….
הפעם הכנתי כמות כפולה יחד עם פתיתים אדומים והכל נטרף!!!
טעים טעים טעים
תודה ניקי 🙂

היי ניקי, רציתי רק להגיד לך תודה רבה על המתכון המדהים. הבן שלי טרף את זה ובקש עוד, מה שבדרך כלל לא קורה אצלו. אז שוב תודה ושבת שלום!

טעות שלי. זה רוטב צלי. ולא צ’ילי.