קציצות עוף קריספיות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות עוף קריספיות

קציצות עוף קריספיות

לומר שהן טעימות ? הן מאוד טעימות קציצות קלאסיות לארוחת צהריים, הפאנקו נותן קריספיות נהדרת ותחשבו על הביס הטעים. המתכון קל ואני לא כותבת סתם, ההכנה קלה ויוצאות יופי של קציצות.
הוספתי ליד כמה דברים שהכנתי איתן שנתנו ארוחה שלמה שלא תגידו שאני לא דואגת לכם 🙂
בנוסף למטה בתחתית “כדאי לדעת ש…” עניתי על מה שנראה לי שישאלו אותי, בהצלחה.

מרכיבים:

500 ג’ בשר עוף טחון
תפוח אדמה
בצל
כפית שום כתוש
כף רוטב צ’ילי מתוק
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

כוס וחצי פאנקו
שקית תפוצ’יפס (80 ג’)

 

 

 

הכנות:

1. לשים במחבת חמה 2 כפות שמן, לקצוץ את הבצל קטן להוסיף למחבת ולטגן עד הזהבה.

2. לגרד את התפוח אדמה ולהוסיף לבשר יחד עם הבצל, צ’ילי שום האבקת סודה לשתייה ולתבל.

3. להכין קציצות וקצת לשטח אותן, לסדר במגש ולקרר חצי שעה.

4. לגרוס את התפוצ’יפס ולערבב עם הפאנקו בצלחת עמוקה, בצלחת נוספת לטרוף את הביצה.

5. לטבול את הקציצות בביצה ולצפות עם הפאנקו

6. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן ולטגן את הקציצות עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

7. אפייה למי שלא רוצה לטגן: לחמם תנור ל 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן יפה לסדר את הקציצות ולאפות כ 30 דקות או עד שהתחתית מזהיבה, להפוך לצד השני ולאפות עוד  כ 20 דקות או עד שמזהיב.
זה פחות קריספי מאשר בטיגון.

הוגש עם : מש עם תפוחי אדמה, מרק תרד, מטבוחה, עגבניות מיובשות חצילים ופלפלים קלויים

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולחמם מכוסה בתנור על 180 מעלות, הקציצות טעימות אבל הן לא נשארות קריספיות, אפשר להחליף את התפוח אדמה בגזר, פאנקו נותן קריספיות, אפשר להחליף בפירורי לחם רגילים ואז זה פחות קריספי.
אפשר לוותר על התפוצ’יפס, הסודה לשתייה לא חובה, אפשר להחליף את העוף באותה כמות בשר בקר.
אפשר לקרר את הקציצות כמה שעות במקרר ואז לצפות.

16226 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

29
תגובות

  הרשם  
עדכן
נעמה

תודה על המתכון, הוא נשמע חבל על הזמן.
אבל התחלתי עכשיו והקציצות מתפרקות, נדבקות לכל דבר ואי אפשר באמת לעשות איתן צורה.
עברתי על המתכון ועל המרכיבים כמה פעמים ולא שכחתי שום דבר, יש משהו שניתן להוסיף כדי שיהיה אפשר לכדרר את הבשר לקציצות בלי שזה ידבק? לא צריך ביצה? ניסיתי עם ידיים משומנות, ניסיתי עם ידיים לחות, עדיין נדבק ואי אפשר להפוך לכדורים…

סיגל

היי ניקי,
איזה גודל תפוח אדמה ובצל צריך?
ראיתי שציינת שאפשר להכין עם בשר טחון בלבד – איך יוצא מבחינת הטעם?
במידה ואופים, אין צורך להוסיף שמן לתערובת?

לאה

שהקציצות מוכנות אפשר להקפיא

רייזל

היי ניקי, אנחנו מאוד אוהבים את הנאגטס ומכינים אותם פעם בשבוע-שבועיים. האם המתכון הזה שונה בטעם? או שנישאר עם הנאגטס?

ליאת

יצא מושלם!!! לא יכולים להפסיק לאכול! אגב, כדאי להוסיף קצת מים לבלילה שיצאו יותר אווריריות?

סימה

שלום ניקי. וואו נראה מדהים.
אפשר לקחת עוף ולקצוץ דק דק במקום טחון?
ואם לא יש לך רעיון?

דואק סיגלית

היי ניקי תודה על כל המתכונים הניפלאים שלך
את פשוט אלופהההה
שאלה :מה זה פאנקו