קציצות עוף קריספיות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות עוף קריספיות

קציצות עוף קריספיות

לומר שהן טעימות ? הן מאוד טעימות קציצות קלאסיות לארוחת צהריים, הפאנקו נותן קריספיות נהדרת ותחשבו על הביס הטעים. המתכון קל ואני לא כותבת סתם, ההכנה קלה ויוצאות יופי של קציצות.
הוספתי ליד כמה דברים שהכנתי איתן שנתנו ארוחה שלמה שלא תגידו שאני לא דואגת לכם 🙂
בנוסף למטה בתחתית “כדאי לדעת ש…” עניתי על מה שנראה לי שישאלו אותי, בהצלחה.

מרכיבים:

500 ג’ בשר עוף טחון
תפוח אדמה
בצל
כפית שום כתוש
כף רוטב צ’ילי מתוק
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

כוס וחצי פאנקו
שקית תפוצ’יפס (80 ג’)

 

 

 

הכנות:

1. לשים במחבת חמה 2 כפות שמן, לקצוץ את הבצל קטן להוסיף למחבת ולטגן עד הזהבה.

2. לגרד את התפוח אדמה ולהוסיף לבשר יחד עם הבצל, צ’ילי שום האבקת סודה לשתייה ולתבל.

3. להכין קציצות וקצת לשטח אותן, לסדר במגש ולקרר חצי שעה.

4. לגרוס את התפוצ’יפס ולערבב עם הפאנקו בצלחת עמוקה, בצלחת נוספת לטרוף את הביצה.

5. לטבול את הקציצות בביצה ולצפות עם הפאנקו

6. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן ולטגן את הקציצות עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

7. אפייה למי שלא רוצה לטגן: לחמם תנור ל 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן יפה לסדר את הקציצות ולאפות כ 30 דקות או עד שהתחתית מזהיבה, להפוך לצד השני ולאפות עוד  כ 20 דקות או עד שמזהיב.
זה פחות קריספי מאשר בטיגון.

הוגש עם : מש עם תפוחי אדמה, מרק תרד, מטבוחה, עגבניות מיובשות חצילים ופלפלים קלויים

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולחמם מכוסה בתנור על 180 מעלות, הקציצות טעימות אבל הן לא נשארות קריספיות, אפשר להחליף את התפוח אדמה בגזר, פאנקו נותן קריספיות, אפשר להחליף בפירורי לחם רגילים ואז זה פחות קריספי.
אפשר לוותר על התפוצ’יפס, הסודה לשתייה לא חובה, אפשר להחליף את העוף באותה כמות בשר בקר.
אפשר לקרר את הקציצות כמה שעות במקרר ואז לצפות.

39456 צפיות 39 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

40
תגובות

  הרשם  
עדכן
צבי

היי. ברכיבים לא מופיע “ביצה”. אך נדרשים לה בהמשך.

תודה לך על מתכונים מעולים.

עופרי

יופי. תודה רבה ניקי.

עופרי

תודה. הפשרתי חצי קילו מכל בשר.
יש לך עוד מתכון?

עופרי

הי ניקי, את יכולה אולי להפנות אותי למתכון של בשר עוף ובקר טחון יחד.
תודה מראש.

עדי ב

היי ניקי .. שאלה קודם מטגנים את הבשר ביחד עם הבצל והתפוח אדמה והכל ואז עושים צורות ? כי זה יתפרק ככה .. או לטגן רק את הבצל ולהוסיף אותו לבשר הטרי ולעשות קציצות ?

כרמית

הי ניקי, אפשר להשתמש בפירורי לחם רגילים במקום הפנקו והצ’יפס?