לביבות שניצל וירקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לביבות שניצל וירקות

אני קופצת לסוף הלביבות האלה משגעות ידעתי שהן יצאו טעימות אבל לא חשבתי שיהיה להן כזאת הצלחה אצלי בבית, הילדים התלהבו מהן.
לביבות בטעם שניצל ממש טעם של שניצל והוספתי גם ירקות בכלל יצא מושלם.
הדבר היחיד שהצטערתי עליו שנשאר לי רק שניצל אחד כמה חבל שלא הכנתי יותר. למי שעדיין לא הבין אלו לביבות משאריות נותר לי שניצל מאתמול וממנו נולדו הלביבות האלה. להתמכר הלביבות האלה נהדרות לא תפסיקו להכין אותן, איזה כיף להכין אוכל משאריות 🙂

מרכיבים:

2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
ביצה
גזר גדול
שניצל אחד מוכן
בצל
שן שום
שליש כוס קמח מעט יותר
רבע כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח


הכנות:

1. לחתוך את השניצל לקוביות קטנות כמה שאפשר ולשים בקערה.

2. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולטגן עם הבצל עד שהוא מזהיב, להעביר לקערה יחד עם השניצל.

3. לגרד את הירקות להעביר לקערה יחד עם הקמח והביצה ולתבל.

4. להמתין שתי דקות, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להכין לביבות ולשטח, ללחוץ טוב ולהדק לפני ששמים במחבת לטגן עד שצד אחד מזהיב יפה ולהפוך בעדינות לצד השני ולטגן עד שמזהיב ולהעביר לנייר סופג.

5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.
הלביבות עדינות לוודא שהתחתית מזהיבה יפה לפני שהופכים, לשמן את הנייר בנדיבות עם שמן.

הוגש עם מרק בצל טוסטונים, סלט חסה וסלט פלפלים ועגבניות חריף.
טוסטונים – לקחתי לחמניה מאורכת חתכתי לפרוסות דקות ושמתי בטוסטר לחיצה.

כדאי לדעת ש…
שניצל אחד = 200 ג’ = ממלא כוס אחד של 240 מ”ל, חשוב להדק טוב את העיסה לפני ששמים במחבת וחשוב לוודא שהצד התחתון הזהיב יפה לפני שהופכים, להפוך בעדינות כדי הלביבה לא תתפרק.
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות רק מתפוחי אדמה ? תלחצו כאן.  לא ניתן להכין את העיסה מראש. אין כמו להכין אוכל משאריות הכי טעים שיש.

1888 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לביבות שניצל וירקותלביבות שניצל וירקותלביבות שניצל וירקות


2
תגובות

  הרשם  
עדכן
איילה

לא אוכלת בשר