קציצות חזה עוף עם כרובית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות חזה עוף עם כרובית

קציצות חזה עוף עם כרובית

הילדים ביקשו שאני אכין קציצות לסוף השבוע שאני אומר לא לדבר כזה ? אין מצב, חוץ מזה אני אוהבת להכין קציצות מחזה עוף יוצאות קציצות משובחות קלות וטעימות.
הוספתי כרובית כי כרובית ברוטב זה דבר נהדר, מי שלא מכיר עדיין חייב להכין זה כל כך טעים, שידכתי אותה לקציצות שנתנו לכרובית את הטעם הנהדר.  אני אוהבת את הפריכות של הכרובית מבחינתי זאת המנה המושלמת לארוחת שישי.

מרכיבים:

250 ג’ חזה עוף טחון
250 ג’ בשר טחון
תפוח אדמה
2 פרוסות לחם
בצל
2 כפיות שום כתוש
כף רוטב צ’ילי מתוק
חצי כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

400 ג’ כרובית (קטנה)

רוטב:
4 עגבניות
בצל
כפית פפריקה מעושנת
2 עלי דפנה
2 – 3 כוסות מים
כפית שום כתוש
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

  1. 1. להרתיח סיר עם מים לקלף את התפוח אדמה ולבשל עד שהוא רך לקרר כחצי שעה.

2. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל שהוא מזהיב.

3. לשים בקערה את הבצל והבשר, לגרד את התפוח אדמה ולהוסיף, להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה.

4. להכין קציצות ולשטח אותן קצת, לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הקציצות עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

5. להרתיח סיר עם מים לבשל את פרחי הכרובית כ 10 דקות ולסנן. אם הפרחים גדולים רצוי לחתוך לפרחים קטנים יותר.

6. הכנת הרוטב :
לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לשים במחבת 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד רך ושקוף להוסיף פפריקה לערבב כמה שניות, לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לבצל יחד עם המים ושארית התבלינים, לבשל 10 דקות.

7. להוסיף את הכרובית לבשל 15 דקות להוסיף את הקציצות, לנער את הסיר שהקציצות ישקעו ברוטב, במידה וצריך להוסיף קצת מים, לבשל 15 דקות.

לפני ההגשה לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה.

2220 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות חזה עוף עם כרוביתקציצות חזה עוף עם כרוביתקציצות חזה עוף עם כרובית


9
תגובות

  הרשם  
עדכן
ענת

היי ניקי,
האם אפשר להכין את הקציצות ללא הבשר (רק עם עוף טחון)?

אוסנת

לעשות תפוח אדמה אחד מבושל ואחד מגורד?

אוסנת

הי ניקי את תפוחי האדמה שאני מבשלת מתי להוסיף? כי בהמשך רשום לגרד…

ליטל

היי ניקיבמה אפשר להחליף את פרוסות הלחם?

דליה

הי ניקי האם במקום לטגן ניתן לבשל את הקציצות ברוטב העגבניות?