עוף אפוי עם ירקות
זאת אחת הארוחות הכי חביבות עליי, אני אוהבת ירקות אפויים בתנור במיוחד עגבניות ואני לא אגיד מילה כמה שאני אוהבת בצל אפוי, אני מוסיפה חלקי עוף והטעם שהירקות מקבלים פשוט משגע.
יש כאן ארוחה שלמה עם יופי של טעמים כל אחד לוקח מה שהוא אוהב ובדרך כלל בסיום הארוחה אני מקבלת תבנית ריקה. ההכנה קלה ביותר לערבב ולתנור נתראה עוד שעה, כתוב על זה ארוחת שישי בגדול 🙂
4 מנות
מרכיבים:
3 כרעיים מופרדות
1/4 כוס יין אדום חצי יבש
1/4 כוס סילאן
כף גדושה קטשופ
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כף רוטב סויה
2 כפות שמן קנולה
כף מלאה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
10 תפוחי אדמה קטנים
2 בצלים
10 עגבניות שרי
4 – 5 שיני שום
הכנות:
1. לשים את העוף בקערה להוסיף את היין, סילאן, סויה, קטשופ שמן תבלינים ושמן, לתבל לערבב טוב ולהשרות שעתיים.
2. לחצות את התפוחי אדמה אין צורף לקלף, תפוחי אדמה רגילים לקלף ולחתוך לקוביות, את העגבניות לחתוך גס ואת שיני השום לחצות, בצלים לחתוך לקוביות גדולות.
3. למלא סיר עם מים להרתיח ולבשל את תפוחי האדמה 5 דקות, לסנן.
3. להוסיף את הירקות לעוף כולל התפוחי אדמה לערבב טוב שהכל יהיה מתובל.
4. לחמם תנור ל 200 מעלות לסדר את העוף והירקות בתבנית בשכבה אחת לאפות כשעה או עד שהכל רך אין צורך לכסות.
הוגש עם סלט חצילים, מקלות לחם, סלט עגבניות, אורז לבן ופלפלים חריף.
כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את היין ברבע כוס שמן זית או קנולה, למי שאין תפוחי אדמה קטנים 4 תפוחי אדמה בינוניים גם הולך. במקום עגבניות שרי 3 עגבניות רגילות חתוכות גס. חסר לכם משהו במרינדה או רוצים מרינדה אחרת מוזמנים להסתכל כאן, במידה וחסר סילאן גם דבש הולך.
מתעצלים לבשל את התפוחי אדמה ? תחממו תנור ל 220 מעלות את התפוחי האדמה החצויים תפזרו על נייר אפייה הצד החתוך כלפי מעלה מטה, תזליפו שמן זית ושימו מלח תאפו כ 20 דקות ואז תוסיפו מעל את השאר ותורידו את החום ל 200 מעלות.