יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות עיקריות תבשילי עוף ובשר בתנור

עוף אפוי עם ירקות

11 יולי 2018
(Visited 15,238 times, 1 visits today)
עוף אפוי עם ירקות

עוף אפוי עם ירקות

זאת אחת הארוחות הכי חביבות עליי, אני אוהבת ירקות אפויים בתנור במיוחד עגבניות ואני לא אגיד מילה כמה שאני אוהבת בצל אפוי, אני מוסיפה חלקי עוף והטעם שהירקות מקבלים פשוט משגע.
יש כאן ארוחה שלמה עם יופי של טעמים כל אחד לוקח מה שהוא אוהב ובדרך כלל בסיום הארוחה אני מקבלת תבנית ריקה. ההכנה קלה ביותר לערבב ולתנור נתראה עוד שעה, כתוב על זה ארוחת שישי בגדול 🙂

4 מנות

מרכיבים:

3 כרעיים מופרדות
1/4 כוס יין אדום חצי יבש
1/4 כוס סילאן
כף גדושה קטשופ
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כף רוטב סויה
2 כפות שמן קנולה
כף מלאה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

10 תפוחי אדמה קטנים
2 בצלים
10 עגבניות שרי
4 – 5 שיני שום

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לשים את העוף בקערה להוסיף את היין, סילאן, סויה, קטשופ שמן תבלינים ושמן, לתבל לערבב טוב ולהשרות שעתיים.

2.  לחצות את התפוחי אדמה אין צורף לקלף, תפוחי אדמה רגילים לקלף ולחתוך לקוביות, את העגבניות לחתוך גס ואת שיני השום לחצות, בצלים לחתוך לקוביות גדולות.

3. למלא סיר עם מים להרתיח ולבשל את תפוחי האדמה 5 דקות, לסנן.

3. להוסיף את הירקות לעוף כולל התפוחי אדמה לערבב טוב שהכל יהיה מתובל.

4. לחמם תנור ל 200 מעלות לסדר את העוף והירקות בתבנית בשכבה אחת לאפות כשעה או עד שהכל רך אין צורך לכסות.

הוגש עם סלט חצילים, מקלות לחם, סלט עגבניות, אורז לבן ופלפלים חריף.

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את היין ברבע כוס שמן זית או קנולה, למי שאין תפוחי אדמה קטנים 4 תפוחי אדמה בינוניים גם הולך. במקום עגבניות שרי 3 עגבניות רגילות חתוכות גס. חסר לכם משהו במרינדה או רוצים מרינדה אחרת מוזמנים להסתכל כאןבמידה וחסר סילאן גם דבש הולך.
מתעצלים לבשל את התפוחי אדמה ? תחממו תנור ל 220 מעלות את התפוחי האדמה החצויים תפזרו על נייר אפייה  הצד החתוך כלפי מעלה מטה, תזליפו שמן זית ושימו מלח תאפו כ 20 דקות ואז תוסיפו מעל את השאר ותורידו את החום ל 200 מעלות.

הרשם
עדכן
59 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

טעים טעים טעים!

יין אדום מתוק רגיל(לא תירוש), הולך?

היי ניקי
האם ניתן לוותר על הסויה?

היי ניקי, האם להוריד את העור מהעוף?

הי ניקוש
יש לי אוסבוקו עוף
מה ניתן להכין?

יש לי חבילה עם 4 כרעיים מופרדות. להכין לפי אותו מתכון או להגדיל משהו?

היי ניקי אפשר לוותר על הירקות?