יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חזה עוף מתכונים מנות עיקריות תבשילי עוף ובשר בתנור

סטייק שווארמה אפוי עם ירקות

17 אוקטובר 2018
(Visited 11,829 times, 9 visits today)
סטייק שווארמה אפוי עם ירקות

סטייק שווארמה אפוי עם ירקות

אני הכי אוהבת ירקות אפויים ובמיוחד ביום שישי אני מסוגלת לחסל קערה כזאת של ירקות לבד זה עד כדי כך טעים.
חשבתי לעצמי למה לא להוסיף בשר ולעשות מזה ארוחה שלמה.
מה שיפה כאן שהירקות קיבלו את הטעם של הבשר וזה יצא שילוב נהדר.
מתכון קלאסי לארוחת שישי, תבנית אחת שיש בה הכל.
בנוסף בשביל לתת לכם רעיונות נוספים לארוחת שישי הוספתי מספר דברים נוספים שהכנתי. תיקחו רעיונות ותכינו דברים טובים.

5 מנות

מרכיבים:

9 סטייק שווארמה בגודל בינוני

משרה:
1/3 כוס שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
כפית רוטב סויה
3/4 כפית חרדל
כף גדושה סילאן
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

3 פלפלים גדולים
2 בטטות מאורכות
2 בצלים לבנים
בצל סגול
30 עגבניות שרי
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1.  סטייק שווארמה – ביקשתי מהקצב שיחתוך את השווארמה הודו נקבה לסטייקים, מכל יחידה הוא הכין 3 סטייקים, אפשר להשתמש כאן בחזה עוף פרוס או בפרגיות, השווארמה זה נתח בשר רך יותר והוא מומלץ לילדים יש בו הרבה ברזל.

2. לשים בקערה את הסטייקים להוסיף שמן זית, חרדל, סויה ותבלינים, לערבב טוב ולהוסיף בסוף את הסילאן. להשרות כשעה, אפשר גם יותר.

3. לחמם תנור ל 200 מעלות.

4. לחתוך את הפלפלים למקלות, את הבטטות לקלף ולפרוס לפרוסות, את העגבניות שרי לחצות, בצלים לפרוס לפרוסות. לסדר את הירקות בתבנית על נייר אפייה להזליף שמן זית ולפזר מלח.

5. להכניס לתנור ולאפות כ 35 דקות הירקות אמורים להתרכך.

6. שתי אפשרויות הכנה:
לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הסטייקים כדקה שתיים מכל צד ולהוציא, להניח על הירקות בשכבה אחת לכסות עם נייר כסף ולאפות כ 20 דקות על 180 מעלות.

אפשרות שנייה:
לוותר על הטיגון להניח על הירקות לכסות עם נייר כסף ולאפות כ 40 דקות על 180 מעלות.

הוגש עם דג מוקפץ עם ירקות ובורגול עם שום ובצל

כדאי לדעת ש….
התלונה היחידה שיש לי על המתכון הזה שלא הכנתי מספיק ירקות, הם יצאו מדהימים חיסלנו אותם בכיף.
אפשר להחליף את השווארמה בפרגיות או בחזה עוף אני לא ממליצה להכין יום מראש.
למי שלא אוהב חרדל תנסו זה טעים וזה לא מזכיר חרדל בכלל.

סטייק שווארמה אפוי עם ירקותסטייק שווארמה אפוי עם ירקותסטייק שווארמה אפוי עם ירקות

הרשם
עדכן
24 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי יקרה מה שלומך? האם ניתן להשרות במירנדה כל הלילה? שאלה נוספת, כמה זמן הירקות בתנור לפני שאני מוסיפה את הפרגיות ללא טיגון? והאם הירקות מצריכים כיסוי או לכסות רק אחרי שאני מכניסה את הפרגיות? סליחה על החפירה על הבוקר

היי,
אם אני רוצה לעשות את האפשרות השניה בלי טיגון,( אני עושה עם פרגית) אני צריכה לתת לירקות 35 דקות ואז עוד 40 דקות עם הפרגיות? או שמההתחלה לשים את הפרגיות על הירקות ולאפות סה”כ 40 דקות?

ניקי, אם אני מוותרת על הסטייק לשים את הירקות בתנור רק עם שמן ומלח 35 דקות ? צריך להוסיף עוד תבלינים לירקות?

היי ניקי! אני ממש רוצה להכין לשבת.. אין לי בכלל נסיון עם שווארמה נקבה. כתבת בפירוש לא להכין יום מראש.. אפשר לדעת למה? אני רוצה להכין מחמישי לשבת בבוקר..

תודה על המתכון, קל וטעים להכנה! הפרגית יוצאת עסיסית יחד עם הירקות ויש ארוחה שלמה לשישי.

היי ניקי, תודה. על המתכונים הנפלאים שמתבשלים אצלנו במטבח.בזכותך שמח במטבח שלנו. שאלה אופים קודם את הירקות ואז מוסיפים את השווארמה או ביחד? ושוב תודה.

הכנתי לשבת עם פרגית.. יצא מושלם!!!
מתכון מעולה