יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חזה עוף מתכונים מנות עיקריות תבשילי עוף ובשר בתנור

סטייק שווארמה אפוי עם ירקות

17 אוקטובר 2018
(Visited 11,141 times, 4 visits today)
סטייק שווארמה אפוי עם ירקות

סטייק שווארמה אפוי עם ירקות

אני הכי אוהבת ירקות אפויים ובמיוחד ביום שישי אני מסוגלת לחסל קערה כזאת של ירקות לבד זה עד כדי כך טעים.
חשבתי לעצמי למה לא להוסיף בשר ולעשות מזה ארוחה שלמה.
מה שיפה כאן שהירקות קיבלו את הטעם של הבשר וזה יצא שילוב נהדר.
מתכון קלאסי לארוחת שישי, תבנית אחת שיש בה הכל.
בנוסף בשביל לתת לכם רעיונות נוספים לארוחת שישי הוספתי מספר דברים נוספים שהכנתי. תיקחו רעיונות ותכינו דברים טובים.

5 מנות

מרכיבים:

9 סטייק שווארמה בגודל בינוני

משרה:
1/3 כוס שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
כפית רוטב סויה
3/4 כפית חרדל
כף גדושה סילאן
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

3 פלפלים גדולים
2 בטטות מאורכות
2 בצלים לבנים
בצל סגול
30 עגבניות שרי
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

הכנות:

1.  סטייק שווארמה – ביקשתי מהקצב שיחתוך את השווארמה הודו נקבה לסטייקים, מכל יחידה הוא הכין 3 סטייקים, אפשר להשתמש כאן בחזה עוף פרוס או בפרגיות, השווארמה זה נתח בשר רך יותר והוא מומלץ לילדים יש בו הרבה ברזל.

2. לשים בקערה את הסטייקים להוסיף שמן זית, חרדל, סויה ותבלינים, לערבב טוב ולהוסיף בסוף את הסילאן. להשרות כשעה, אפשר גם יותר.

3. לחמם תנור ל 200 מעלות.

4. לחתוך את הפלפלים למקלות, את הבטטות לקלף ולפרוס לפרוסות, את העגבניות שרי לחצות, בצלים לפרוס לפרוסות. לסדר את הירקות בתבנית על נייר אפייה להזליף שמן זית ולפזר מלח.

5. להכניס לתנור ולאפות כ 35 דקות הירקות אמורים להתרכך.

6. שתי אפשרויות הכנה:
לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הסטייקים כדקה שתיים מכל צד ולהוציא, להניח על הירקות בשכבה אחת לכסות עם נייר כסף ולאפות כ 20 דקות על 180 מעלות.

אפשרות שנייה:
לוותר על הטיגון להניח על הירקות לכסות עם נייר כסף ולאפות כ 40 דקות על 180 מעלות.

הוגש עם דג מוקפץ עם ירקות ובורגול עם שום ובצל

כדאי לדעת ש….
התלונה היחידה שיש לי על המתכון הזה שלא הכנתי מספיק ירקות, הם יצאו מדהימים חיסלנו אותם בכיף.
אפשר להחליף את השווארמה בפרגיות או בחזה עוף אני לא ממליצה להכין יום מראש.
למי שלא אוהב חרדל תנסו זה טעים וזה לא מזכיר חרדל בכלל.

סטייק שווארמה אפוי עם ירקותסטייק שווארמה אפוי עם ירקותסטייק שווארמה אפוי עם ירקות

הרשם
עדכן
24 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי יקרה מה שלומך? האם ניתן להשרות במירנדה כל הלילה? שאלה נוספת, כמה זמן הירקות בתנור לפני שאני מוסיפה את הפרגיות ללא טיגון? והאם הירקות מצריכים כיסוי או לכסות רק אחרי שאני מכניסה את הפרגיות? סליחה על החפירה על הבוקר

היי,
אם אני רוצה לעשות את האפשרות השניה בלי טיגון,( אני עושה עם פרגית) אני צריכה לתת לירקות 35 דקות ואז עוד 40 דקות עם הפרגיות? או שמההתחלה לשים את הפרגיות על הירקות ולאפות סה”כ 40 דקות?

ניקי, אם אני מוותרת על הסטייק לשים את הירקות בתנור רק עם שמן ומלח 35 דקות ? צריך להוסיף עוד תבלינים לירקות?

היי ניקי! אני ממש רוצה להכין לשבת.. אין לי בכלל נסיון עם שווארמה נקבה. כתבת בפירוש לא להכין יום מראש.. אפשר לדעת למה? אני רוצה להכין מחמישי לשבת בבוקר..

תודה על המתכון, קל וטעים להכנה! הפרגית יוצאת עסיסית יחד עם הירקות ויש ארוחה שלמה לשישי.

היי ניקי, תודה. על המתכונים הנפלאים שמתבשלים אצלנו במטבח.בזכותך שמח במטבח שלנו. שאלה אופים קודם את הירקות ואז מוסיפים את השווארמה או ביחד? ושוב תודה.

הכנתי לשבת עם פרגית.. יצא מושלם!!!
מתכון מעולה