יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לט"ו בשבט מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה תבשילי בשר

צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

29 אוגוסט 2018
(Visited 60,096 times, 5 visits today)

צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

אני אוהבת לארח בחגים עם מנת בשר שעושה רושם, אני בדרך כלל הולכת על צלי בקר ואני מאוד ממליצה לקנות בשר איכותי זה הרבה יותר טעים, יותר רך.
זה אחד המתכונים שתמיד אבל תמיד מתחסלים במהירות. הוספתי קצת נגיעות של טעם עם ערמונים וצימוקים שנותנים מעט מתיקות. זאת לא מנה מסובכת ותמיד מבקשים ממני את המתכון בסוף.
זה המתכון שהיה חסר בתפריט של ארוחת ראש השנה, מוזמנים להכין ולהנות.

מרכיבים:

גוש בשר לבישול ארוך במשקל קילו (גם קצת יותר גדול זה בסדר)
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

2 בצלים
כף סוכר חום בהיר דמררה (לא חובה)
200 ג’ ערמונים (2 שקיות)
50 ג’ צימוקים בהירים
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים / מי הבישול של הבשר
2 כפות סילאן
כפית רוטב סויה טוב
כפית פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

הכנות:

1. לקחת סיר גדול לשים 4 – 5 כפות שמן לטגן את הגוש מידי פעם להפוך אותו.

2. להוסיף פפריקה, גריל עוף, א. מרק, פלפל ומים כמעט עד כיסוי הגוש (שלושת רבעי גובה) לכסות את הסיר ולבשל עד שהבשר רך כלומר סכין חודרת בקלות פנימה, זה לוקח כ 4 שעות, מידי פעם להציץ ולבדוק שלא חסר נוזלים.

3. כשהבשר רך לקרר ולהכניס את הסיר למקרר ל 7 – 8 שעות.

4. לחתוך את הבשר לפרוסות בעובי 4 – 5 מ”מ.

5. הכנת הרוטב:
לחצות את הבצלים לחצות שוב ולפרוס דק, לשים במחבת 2 – 3 כפות שמן להכניס את הבצל ולטגן עד הזהבה קלה, להוסיף את הסוכר חום ולטגן עד שהוא נמס.

6. להוסיף את המים רסק, סילאן, סויה והתבלינים, לחצות את הערמונים ולהכניס לרוטב יחד עם הצימוקים, לבשל כמה דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב.

*7. להכניס את פרוסות הבקר לרוטב לבשל כ 30 דקות הבשר אמור להיות רך.

Pot roast with chestnuts and raisins

כדאי לדעת ש…
אני ממליצה לקנות בשר איכותי כגון צלי כתף מספר 5 הוא יהיה נהדר במתכון הזה, אפשרות שנייה זה בשר מספר 6 או 4. עד שלב 3 כולל אפשר להכין יומיים שלושה מראש. אפשר לוותר על הדמררה.

צלי בשר עם ערמונים צלי בשר עם ערמונים

גולשים מכינים וממליצים:

לירז : “הכנתי לשבת וחזרתי לעדכן שלמרות שחששתי מתגובות הילדים- כולם ליקקו את האצבעות ואמרו שהבשר יצא טעים… איזה כיף!”

הרשם
עדכן
219 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, הבישול של 4 שעות – על אש ממש נמוכה? או בינונית?

היי ניקי, מה אפשר לשים במקום רוטב סויה?

ואו ואו ואו! הצלי הכי טעים שאכלתי בחיי!!!

היי ניקי..הערמונים טריים או שאלה בשקיות ואקום המבושלים ?

היי ניקי
האם בשר ראש מתאים למתכון הזה?

היי ניקי, הגוש בסרטון הוא קילו או יותר?האם בשר טרי מתכווץ יותר אם מבשלים במים בלי סגירה של טיגון לפני?

היי! אני ממש מעל הסיר ברגעים אלו ואנחנו מטורפים על המתכון הזה. נגמר לי הסילאן. לשים משהו במקום? קריטי?