צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

אני אוהבת לארח בחגים עם מנת בשר שעושה רושם, אני בדרך כלל הולכת על צלי בקר ואני מאוד ממליצה לקנות בשר איכותי זה הרבה יותר טעים, יותר רך.
זה אחד המתכונים שתמיד אבל תמיד מתחסלים במהירות. הוספתי קצת נגיעות של טעם עם ערמונים וצימוקים שנותנים מעט מתיקות. זאת לא מנה מסובכת ותמיד מבקשים ממני את המתכון בסוף.
זה המתכון שהיה חסר בתפריט של ארוחת ראש השנה, מוזמנים להכין ולהנות.

מרכיבים:

גוש בשר לבישול ארוך במשקל קילו (גם קצת יותר גדול זה בסדר)
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

2 בצלים
כף סוכר חום בהיר דמררה (לא חובה)
200 ג’ ערמונים (2 שקיות)
50 ג’ צימוקים בהירים
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים / מי הבישול של הבשר
2 כפות סילאן
כפית רוטב סויה טוב
כפית פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

הכנות:

1. לקחת סיר גדול לשים 4 – 5 כפות שמן לטגן את הגוש מידי פעם להפוך אותו.

2. להוסיף פפריקה, גריל עוף, א. מרק, פלפל ומים כמעט עד כיסוי הגוש (שלושת רבעי גובה) לכסות את הסיר ולבשל עד שהבשר רך כלומר סכין חודרת בקלות פנימה, זה לוקח כ 4 שעות, מידי פעם להציץ ולבדוק שלא חסר נוזלים.

3. כשהבשר רך לקרר ולהכניס את הסיר למקרר ל 7 – 8 שעות.

4. לחתוך את הבשר לפרוסות בעובי 4 – 5 מ”מ.

5. הכנת הרוטב:
לחצות את הבצלים לחצות שוב ולפרוס דק, לשים במחבת 2 – 3 כפות שמן להכניס את הבצל ולטגן עד הזהבה קלה, להוסיף את הסוכר חום ולטגן עד שהוא נמס.

6. להוסיף את המים רסק, סילאן, סויה והתבלינים, לחצות את הערמונים ולהכניס לרוטב יחד עם הצימוקים, לבשל כמה דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב.

*7. להכניס את פרוסות הבקר לרוטב לבשל כ 30 דקות הבשר אמור להיות רך.

Pot roast with chestnuts and raisins

כדאי לדעת ש…
אני ממליצה לקנות בשר איכותי כגון צלי כתף מספר 5 הוא יהיה נהדר במתכון הזה, אפשרות שנייה זה בשר מספר 6 או 4. עד שלב 3 כולל אפשר להכין יומיים שלושה מראש. אפשר לוותר על הדמררה.

59888 צפיות 41 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

צלי בשר עם ערמונים צלי בשר עם ערמונים

גולשים מכינים וממליצים:

לירז : “הכנתי לשבת וחזרתי לעדכן שלמרות שחששתי מתגובות הילדים- כולם ליקקו את האצבעות ואמרו שהבשר יצא טעים… איזה כיף!”

205
תגובות

  הרשם  
עדכן
מירית

היי ניקי, הגוש בסרטון הוא קילו או יותר?האם בשר טרי מתכווץ יותר אם מבשלים במים בלי סגירה של טיגון לפני?

יוליה

היי! אני ממש מעל הסיר ברגעים אלו ואנחנו מטורפים על המתכון הזה. נגמר לי הסילאן. לשים משהו במקום? קריטי?

יוליה

היי ניקי!
הכנסתי מספר פעמים את המתכון, והוא מדהים!
חושבת הפעם להוסיף תפוחי אדמה לתבשיל הסופי.
כיצד את ממליצה לעשות את זה?

קלייר

התערבתי עם בעלי שהילדים יאכלו הוא לא האמין. כמובן שניצחתי ובגדול !!
היה מושלם. ממש טעים! המתכון הצטרף לרשימת האופציות לסעודת שבת (לא פשוט בכלל להכנס לרשימה אך המתכון נכנס בצדק).
תודה רבה!!

1 11 12 13