צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

אני אוהבת לארח בחגים עם מנת בשר שעושה רושם, אני בדרך כלל הולכת על צלי בקר ואני מאוד ממליצה לקנות בשר איכותי זה הרבה יותר טעים, יותר רך.
זה אחד המתכונים שתמיד אבל תמיד מתחסלים במהירות. הוספתי קצת נגיעות של טעם עם ערמונים וצימוקים שנותנים מעט מתיקות. זאת לא מנה מסובכת ותמיד מבקשים ממני את המתכון בסוף.
זה המתכון שהיה חסר בתפריט של ארוחת ראש השנה, מוזמנים להכין ולהנות.

מרכיבים:

גוש בשר לבישול ארוך במשקל קילו
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

2 בצלים
כף סוכר חום בהיר דמררה
200 ג’ ערמונים (2 שקיות)
50 ג’ צימוקים בהירים
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים / מי הבישול של הבשר
2 כפות סילאן
כפית רוטב סויה טוב
כפית פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

הכנות:

1. לקחת סיר גדול לשים 4 – 5 כפות שמן לטגן את הגוש מידי פעם להפוך אותו.

2. לקחת כוס מים חמים ולערבב עם הפפריקה, גריל עוף, א. מרק ופלפל שחור להוסיף לסיר, לכסות את הסיר עם המים לכסות חלקית ולבשל עד שהבשר רך כלומר סכין חודרת בקלות פנימה, זה לוקח כ 4 שעות, מידי פעם להציץ ולבדוק שלא חסר נוזלים.

3. כשהבשר רך לקרר ולהכניס את הסיר למקרר ל 7 – 8 שעות.

4. לחתוך את הבשר לפרוסות בעובי 4 – 5 מ”מ.

5. הכנת הרוטב:
לחצות את הבצלים לחצות שוב ולפרוס דק, לשים במחבת 2 – 3 כפות שמן להכניס את הבצל ולטגן עד הזהבה קלה, להוסיף את הסוכר חום ולטגן עד שהוא נמס.

6. להוסיף את המים סוכר רסק, דבש והתבלינים, לחצות את הערמונים ולהכניס לרוטב, לבשל כמה דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב.

*7. להכניס את פרוסות הבקר לרוטב לבשל 10 דקות להוסיף את הצימוקים ולבשל עוד כ 20 דקות, הבשר אמור להיות רך.

כדאי לדעת ש…
אני ממליצה לקנות בשר איכותי כגון צלי כתף מספר 5 הוא יהיה נהדר במתכון הזה, אפשרות שנייה זה בשר מספר 6 או 4. עד שלב 3 כולל אפשר להכין יומיים שלושה מראש.

21051 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

צלי בשר עם ערמונים צלי בשר עם ערמונים

גולשים מכינים וממליצים:

לירז : “הכנתי לשבת וחזרתי לעדכן שלמרות שחששתי מתגובות הילדים- כולם ליקקו את האצבעות ואמרו שהבשר יצא טעים… איזה כיף!”

81
תגובות

  הרשם  
עדכן
גיל

היי ניקי, יש לי סיר לבישול ארוך, האם ניתן להשתמש בו למתכון זה? אם כן, האם צריך שינויים מסויימים?

ענת

ניקי יקרה.
האם ניתן לבשל את כל חומרי הרוטב ישר בסיר עם הבשר?כלומר לטגן את הבצל ,להוסיף לבשר המתבשל ואז את שאר התבלינים…

איה

היי ניקי
יש לי 2 שאלות:
1. כמה זמן מספיק לטגן את הבשר? 5 דקות הכוונה כולל כל הצדדים, או כל צד 5 דקות?
2. האם יש לך עצה איך השמן לא ישפריץ וילכלך את כל השיש כשמטגנים את הבשר?

שרי

ניקי יקרה, הבן לא אוהב צימוקים וגם לא פירות יבשים. מהי המלצתך? תודה שרי

זיוה

היי ניקי…מאוד אוהבת את המתכונים שלך. רק שלא ברור לי לכמה מנות זה מיועד. אני שוקלת להכין את המנה הזו לפסח ויש לי 30 אורחים. כמה בשר לדעתך צריך?

כנרת קיובק

הי ניקי, קניתי פילה מדומה (כבר חתוך ולא גוש בשר). האם המתכון הזה מתאים ובאיזה שינויים? אם לא, איזה מתכון אחר מתאים? אין לי שום ניסיון עם הכנת בשר ורוצה להכין לסעודת פורים. אשמח לתשובה בהקדם 😉 ותודה על המתכונים המדהימים באתר שלך!

1 3 4 5