צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

אני אוהבת לארח בחגים עם מנת בשר שעושה רושם, אני בדרך כלל הולכת על צלי בקר ואני מאוד ממליצה לקנות בשר איכותי זה הרבה יותר טעים, יותר רך.
זה אחד המתכונים שתמיד אבל תמיד מתחסלים במהירות. הוספתי קצת נגיעות של טעם עם ערמונים וצימוקים שנותנים מעט מתיקות. זאת לא מנה מסובכת ותמיד מבקשים ממני את המתכון בסוף.
זה המתכון שהיה חסר בתפריט של ארוחת ראש השנה, מוזמנים להכין ולהנות.

מרכיבים:

גוש בשר לבישול ארוך במשקל קילו
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

2 בצלים
כף סוכר חום בהיר דמררה
200 ג’ ערמונים (2 שקיות)
50 ג’ צימוקים בהירים
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים / מי הבישול של הבשר
2 כפות סילאן
כפית רוטב סויה טוב
כפית פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

הכנות:

1. לקחת סיר גדול לשים 4 – 5 כפות שמן לטגן את הגוש מידי פעם להפוך אותו.

2. לקחת כוס מים חמים ולערבב עם הפפריקה, גריל עוף, א. מרק ופלפל שחור להוסיף לסיר, לכסות את הסיר עם המים לכסות חלקית ולבשל עד שהבשר רך כלומר סכין חודרת בקלות פנימה, זה לוקח כ 4 שעות, מידי פעם להציץ ולבדוק שלא חסר נוזלים.

3. כשהבשר רך לקרר ולהכניס את הסיר למקרר ל 7 – 8 שעות.

4. לחתוך את הבשר לפרוסות בעובי 4 – 5 מ”מ.

5. הכנת הרוטב:
לחצות את הבצלים לחצות שוב ולפרוס דק, לשים במחבת 2 – 3 כפות שמן להכניס את הבצל ולטגן עד הזהבה קלה, להוסיף את הסוכר חום ולטגן עד שהוא נמס.

6. להוסיף את המים סוכר רסק, דבש והתבלינים, לחצות את הערמונים ולהכניס לרוטב, לבשל כמה דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב.

*7. להכניס את פרוסות הבקר לרוטב לבשל 10 דקות להוסיף את הצימוקים ולבשל עוד כ 20 דקות, הבשר אמור להיות רך.

כדאי לדעת ש…
אני ממליצה לקנות בשר איכותי כגון צלי כתף מספר 5 הוא יהיה נהדר במתכון הזה, אפשרות שנייה זה בשר מספר 6 או 4. עד שלב 3 כולל אפשר להכין יומיים שלושה מראש.

29988 צפיות 19 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

צלי בשר עם ערמונים צלי בשר עם ערמונים

גולשים מכינים וממליצים:

לירז : “הכנתי לשבת וחזרתי לעדכן שלמרות שחששתי מתגובות הילדים- כולם ליקקו את האצבעות ואמרו שהבשר יצא טעים… איזה כיף!”

120
תגובות

  הרשם  
עדכן
לילך

היי ניקי
אחרי שפרסתי ראיתי שיש פסים של שומן.
השתמשתי בכתף.
הנתח היה רך
רך כשסיימתי הבישול.
האם ניתן לאכול אותו?

סיוו

היי ניקי. פעם ראשונה מכינה בשר ככה. האם קריטי הקירור של ה7-8 שעות?.

תחיה

הי ניקי. האם המתכון מתאים לאסאדו?

מעיין

היי ניקי, אני רוצה להוסיף פטריות במקום צימוקים (בעלי לא אוהב מתוק) האם להוסיף אותם בשלב שציינת להוסיף את הצימוקים? תודה רבה וחג שמח!

מירב

ניקי, הכנתי לראשונה בחיי בשר. זה היה לפי המתכון הזה וזה היה לארוחת החג. והאמת שחששתי מאוד – כי זה היה הבשר הראשון שלי, אני ממש ממש לא טובה במטבח, זו בית היתה אמורה להיות המנה העיקרית לארוחת החג…. בקיצור- הייתי בלחץ. ההכנה עברה בהצלחה- האמת לא באמת מסובך. נוח מאוד שחצי מהעבודה נעשית מראש. והתוצאה- לא תאמיני איזה מחמאות רצו בשולחן. מעבר לעובדה שזו היתה המנה הכי טובה שמישהו הכין בארוחה (וכל שאר בשלניות שיא, בניגוד אלי – הקלוקלס), אלא גם שאמרו לי שזה המאכל הכי טעים שהכנתי אי פעם!! זהו- אני כבר יכולה לעבור ישירות למאסטר-שף 🙂 ואת…… קרא עוד »

שירן

ממש בא לי להכין את המתכון הזה אבל קניתי פרוסות צלי כתף. האם אפשר? (ראיתי הפנייה kמתכון צלי כתף עם תפו”א ולא בא לי…)

ימית

היי ניקי, האם צריך לכסות את הבשר במים או לפי המתכון. כוס מים אחת זה מספיק?

1 5 6 7