צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

אני אוהבת לארח בחגים עם מנת בשר שעושה רושם, אני בדרך כלל הולכת על צלי בקר ואני מאוד ממליצה לקנות בשר איכותי זה הרבה יותר טעים, יותר רך.
זה אחד המתכונים שתמיד אבל תמיד מתחסלים במהירות. הוספתי קצת נגיעות של טעם עם ערמונים וצימוקים שנותנים מעט מתיקות. זאת לא מנה מסובכת ותמיד מבקשים ממני את המתכון בסוף.
זה המתכון שהיה חסר בתפריט של ארוחת ראש השנה, מוזמנים להכין ולהנות.

מרכיבים:

גוש בשר לבישול ארוך במשקל קילו
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

2 בצלים
כף סוכר חום בהיר דמררה
200 ג’ ערמונים (2 שקיות)
50 ג’ צימוקים בהירים
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים / מי הבישול של הבשר
2 כפות סילאן
כפית רוטב סויה טוב
כפית פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

הכנות:

1. לקחת סיר גדול לשים 4 – 5 כפות שמן לטגן את הגוש מידי פעם להפוך אותו.

2. לקחת כוס מים חמים ולערבב עם הפפריקה, גריל עוף, א. מרק ופלפל שחור להוסיף לסיר, לכסות את הסיר עם המים לכסות חלקית ולבשל עד שהבשר רך כלומר סכין חודרת בקלות פנימה, זה לוקח כ 4 שעות, מידי פעם להציץ ולבדוק שלא חסר נוזלים.

3. כשהבשר רך לקרר ולהכניס את הסיר למקרר ל 7 – 8 שעות.

4. לחתוך את הבשר לפרוסות בעובי 4 – 5 מ”מ.

5. הכנת הרוטב:
לחצות את הבצלים לחצות שוב ולפרוס דק, לשים במחבת 2 – 3 כפות שמן להכניס את הבצל ולטגן עד הזהבה קלה, להוסיף את הסוכר חום ולטגן עד שהוא נמס.

6. להוסיף את המים סוכר רסק, דבש והתבלינים, לחצות את הערמונים ולהכניס לרוטב, לבשל כמה דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב.

*7. להכניס את פרוסות הבקר לרוטב לבשל 10 דקות להוסיף את הצימוקים ולבשל עוד כ 20 דקות, הבשר אמור להיות רך.

כדאי לדעת ש…
אני ממליצה לקנות בשר איכותי כגון צלי כתף מספר 5 הוא יהיה נהדר במתכון הזה, אפשרות שנייה זה בשר מספר 6 או 4. עד שלב 3 כולל אפשר להכין יומיים שלושה מראש.

29809 צפיות 27 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

צלי בשר עם ערמונים צלי בשר עם ערמונים

גולשים מכינים וממליצים:

לירז : “הכנתי לשבת וחזרתי לעדכן שלמרות שחששתי מתגובות הילדים- כולם ליקקו את האצבעות ואמרו שהבשר יצא טעים… איזה כיף!”

120
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרית

הי ניקי וערב טוב,
האם חייבים לקרר את הבשר במקרר או שאפשר לדלג על השלב הזה וישר לחתוך ולהכניס לרוטב?
רוצה להכין מחר בבוקר לארוחת צהריים.
תודה!

אפרת

הי ניקי, כשמכניסים את הבשר לרוטב, צריך להוסיף גם את הנוזלים שלו? תודה ושבת שלום

אריאלה

הי שוב.
תודות למתכון ולהוראות הברורות, בישלתי לראשונה צלי בשר לארוחת ראש השנה. והפידבקים היו ממש טובים. תודה והמשך חג שמח.

שרון עזרא

הי ניקיחג שמח ותודה על מתכונים מופלאים יש לי בשר כתף מספר 5 והוא כבר פרוס לפרוסות. האם ניתן להמשיך במתכון ולטגן את הבשר כשהוא פרוס ? זה יקצר ההליך? אני צריכה להכין את הארוחה לעוד כמה שעות…תודה

חן שביט

היי ניקי,
הכנתי את המנה לארוחת חג ראש השנה,
היה טעים בטירוף, כל כך טעים שגירדו את הסיר.
בסוף הארוחה סיפרתי לכולם שהמתכון מהאתר שלך,
ובן זוגי חזר קצת מבואס כי לא נשאר לו מנה לקחת הביתה 🙂
את מדהימה , המתכונים תמיד קלים להכנה פשוט תענוג

אגב כשהכנתי את הבשר -חתחתי לקוביות ובישלתי שעתיים בסיר לחץ ואז בישלתי בסיר כדרה לעוד שעה וקצת כמו שאמרתי יצא נהדר

טל

ניקי נהדרת! הבשר יצא כל כך רך וטעים!!!תודה רבה על מתכונים מוצלחים וטעימים. שתהיה שנה טובה!

דרורה

אפשר לוותר על הצימוקים?
תודה