צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

אני אוהבת לארח בחגים עם מנת בשר שעושה רושם, אני בדרך כלל הולכת על צלי בקר ואני מאוד ממליצה לקנות בשר איכותי זה הרבה יותר טעים, יותר רך.
זה אחד המתכונים שתמיד אבל תמיד מתחסלים במהירות. הוספתי קצת נגיעות של טעם עם ערמונים וצימוקים שנותנים מעט מתיקות. זאת לא מנה מסובכת ותמיד מבקשים ממני את המתכון בסוף.
זה המתכון שהיה חסר בתפריט של ארוחת ראש השנה, מוזמנים להכין ולהנות.

מרכיבים:

גוש בשר לבישול ארוך במשקל קילו (גם קצת יותר גדול זה בסדר)
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

2 בצלים
כף סוכר חום בהיר דמררה (לא חובה)
200 ג’ ערמונים (2 שקיות)
50 ג’ צימוקים בהירים
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים / מי הבישול של הבשר
2 כפות סילאן
כפית רוטב סויה טוב
כפית פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

הכנות:

1. לקחת סיר גדול לשים 4 – 5 כפות שמן לטגן את הגוש מידי פעם להפוך אותו.

2. להוסיף פפריקה, גריל עוף, א. מרק, פלפל ומים כמעט עד כיסוי הגוש (שלושת רבעי גובה) לכסות את הסיר ולבשל עד שהבשר רך כלומר סכין חודרת בקלות פנימה, זה לוקח כ 4 שעות, מידי פעם להציץ ולבדוק שלא חסר נוזלים.

3. כשהבשר רך לקרר ולהכניס את הסיר למקרר ל 7 – 8 שעות.

4. לחתוך את הבשר לפרוסות בעובי 4 – 5 מ”מ.

5. הכנת הרוטב:
לחצות את הבצלים לחצות שוב ולפרוס דק, לשים במחבת 2 – 3 כפות שמן להכניס את הבצל ולטגן עד הזהבה קלה, להוסיף את הסוכר חום ולטגן עד שהוא נמס.

6. להוסיף את המים רסק, סילאן, סויה והתבלינים, לחצות את הערמונים ולהכניס לרוטב יחד עם הצימוקים, לבשל כמה דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב.

*7. להכניס את פרוסות הבקר לרוטב לבשל כ 30 דקות הבשר אמור להיות רך.

Pot roast with chestnuts and raisins

כדאי לדעת ש…
אני ממליצה לקנות בשר איכותי כגון צלי כתף מספר 5 הוא יהיה נהדר במתכון הזה, אפשרות שנייה זה בשר מספר 6 או 4. עד שלב 3 כולל אפשר להכין יומיים שלושה מראש. אפשר לוותר על הדמררה.

52209 צפיות 57 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

צלי בשר עם ערמונים צלי בשר עם ערמונים

גולשים מכינים וממליצים:

לירז : “הכנתי לשבת וחזרתי לעדכן שלמרות שחששתי מתגובות הילדים- כולם ליקקו את האצבעות ואמרו שהבשר יצא טעים… איזה כיף!”

186
תגובות

  הרשם  
עדכן
ורדה

מתכון אש!!! חוזרים עליו כל כמה שבתות קבוע!

דורית פרן

שלום רב. הוראה 2 לא ברורה. כמה כוסות מים יש להוסיף מעבר לכוס המים עם התבלינים. מקווה לתשובה מהירה התחלתי בהכנה. תודה דורית

פולי

אני באמצע הבישול אודה לך אם תעני לי בקרוב

פולי

הי ניקי לא כ”כ הבנתי כשמוסיפים לבשר את כוס המים עם התבלינים בשלב הזה להוסיף עוד 2 כוסות ולבשל כמה שעות או רק עם כוס המים הזו? זה נראה לי מעט מאוד לבישול של כמה שעות ומכסה את תחתית הבשר בלבד..

אפרת

ניקי,
אין על המתכונים שלך !!! הכל ברור גם למי שלא מבין במטבח… יצא מעולללה !!!! אחד המתכונים השווים ביותר לבשר:) תודה רבה רבה

תהילה

אם יש לי בשר כבר חתוך לריבועים, זה גם טוב או שחייבים גוש בשר?

טליה

המנה הוכנה כארוחת חג.
יצאה מדהים.
אפילו אבא שלי הביקורתי כלפי “מתוק” באוכל התקשר להגיד שהיה ממש טעים.
אני מכינה עכשיו את המנה בשנית.
אז תודה רבה על עוד מתכון שיכנס לפנתאון.

1 6 7 8 9 10 12