צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

צלי בשר עם ערמונים וצימוקים

אני אוהבת לארח בחגים עם מנת בשר שעושה רושם, אני בדרך כלל הולכת על צלי בקר ואני מאוד ממליצה לקנות בשר איכותי זה הרבה יותר טעים, יותר רך.
זה אחד המתכונים שתמיד אבל תמיד מתחסלים במהירות. הוספתי קצת נגיעות של טעם עם ערמונים וצימוקים שנותנים מעט מתיקות. זאת לא מנה מסובכת ותמיד מבקשים ממני את המתכון בסוף.
זה המתכון שהיה חסר בתפריט של ארוחת ראש השנה, מוזמנים להכין ולהנות.

מרכיבים:

גוש בשר לבישול ארוך במשקל קילו (גם קצת יותר גדול זה בסדר)
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

2 בצלים
כף סוכר חום בהיר דמררה (לא חובה)
200 ג’ ערמונים (2 שקיות)
50 ג’ צימוקים בהירים
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים / מי הבישול של הבשר
2 כפות סילאן
כפית רוטב סויה טוב
כפית פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

הכנות:

1. לקחת סיר גדול לשים 4 – 5 כפות שמן לטגן את הגוש מידי פעם להפוך אותו.

2. להוסיף פפריקה, גריל עוף, א. מרק, פלפל ומים כמעט עד כיסוי הגוש (שלושת רבעי גובה) לכסות את הסיר ולבשל עד שהבשר רך כלומר סכין חודרת בקלות פנימה, זה לוקח כ 4 שעות, מידי פעם להציץ ולבדוק שלא חסר נוזלים.

3. כשהבשר רך לקרר ולהכניס את הסיר למקרר ל 7 – 8 שעות.

4. לחתוך את הבשר לפרוסות בעובי 4 – 5 מ”מ.

5. הכנת הרוטב:
לחצות את הבצלים לחצות שוב ולפרוס דק, לשים במחבת 2 – 3 כפות שמן להכניס את הבצל ולטגן עד הזהבה קלה, להוסיף את הסוכר חום ולטגן עד שהוא נמס.

6. להוסיף את המים רסק, סילאן, סויה והתבלינים, לחצות את הערמונים ולהכניס לרוטב יחד עם הצימוקים, לבשל כמה דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב.

*7. להכניס את פרוסות הבקר לרוטב לבשל כ 30 דקות הבשר אמור להיות רך.

Pot roast with chestnuts and raisins

כדאי לדעת ש…
אני ממליצה לקנות בשר איכותי כגון צלי כתף מספר 5 הוא יהיה נהדר במתכון הזה, אפשרות שנייה זה בשר מספר 6 או 4. עד שלב 3 כולל אפשר להכין יומיים שלושה מראש. אפשר לוותר על הדמררה.

52595 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

צלי בשר עם ערמונים צלי בשר עם ערמונים

גולשים מכינים וממליצים:

לירז : “הכנתי לשבת וחזרתי לעדכן שלמרות שחששתי מתגובות הילדים- כולם ליקקו את האצבעות ואמרו שהבשר יצא טעים… איזה כיף!”

186
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכאל טולידנו

קניתי בשר טרי פרוס מראש. מה אני עושה?

ענבר

ניקי, ניקי, ניקי – את מלכה!
הכנתי את המנה הזו והיא מעולה!
הכנתי אותה הערב, חג שני של פסח והבעל שלי מאושר עד הגג.
הוא קבע שאין לנו מה ללכת למסעדות (הכל במילא סגור), עם אוכל כמו שאני מכינה.
תודה רבה לך, זה בזכותך.
מועדים לשמחה

יסמין

היי ניקי, מועדים לשמחה.
אני רוצה להשתמש בסיר לחץ. כמה זמן הבשר מצריך בישול בכזה סיר?
יש לציין שאני מכינה את המתכון טיפה אחרת – אני קונה בשר 5 ופורסת בקצביה. בבית אני צולה מספר דקות כדי לסגור אותו. כשרוצה לבשל, מכניסה את כל המצרכים לסיר ומבשלת במשך מספר שעות (כ4-5 שעות ללא סיר לחץ). יוצא מושלם!!
אני רוצה לקצר את זמן הבישול ולכן שואלת.
תודה

יהונתן

הי ניקי,
יש לי צלי כתף של 1.7 קילו.
איזה התאמות אני צריך לעשות?
תודה רבה

naambar

הי ניקי,
הבשר הזה מככב אצלינו רבות.
אני רוצה להכין אותו בפסח אבל לא משתמשת ברוטב סויה… יש איזה תחליף? או שאפשר בלי?
תודה

לין

היי ניקי, אשמח לעזרתך :)אפשר להשתמש בפפריקה רגילה או מעושנת?יש אפשרות להכין את המתכון בלי ערמונים או להחליף אותם במשהו אחר?

גלית

הי ניקי,
אין לי תבלין גריל עוף.
אפשר לשים במקום ראס אל חנות או לוותר?
תודה, גלית