יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון תבשילי עוף ובשר בתנור

קציצות של אהבה

7 יוני 2012
(Visited 184,476 times, 83 visits today)

קציצות של אהבה

כמה שאני אוהבת את המתכון הזה, אין כמו קציצות בשר רכות, חמות ועסיסיות.
מתכון קלאסי וביתי שעושה טוב על הלב.
אני מכינה את המתכון הזה הרבה שנים ולא נס ליחו מנצח כל פעם מחדש.
כשאני מכינה אותן אני מכניסה פנימה את כל הנשמה שלי, האכפתיות, המון רגש. זה נשמע מפוצץ אבל הכוונה שאני מכינה את הקציצות האלה עם הרבה אהבה (תבלין סודי).

כ 20 פלוס קציצות

מרכיבים:

חצי קילו בשר בקר (צלעות)
בצל
תפוח אדמה
רבע כוס פירורי לחם
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
ביצה
3 – 4 כפות שמן
1/4 כפית קינמון
חצי כפית כורכום
1/4 כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

הכנות:

1. לגרד את הבצל והתפוח אדמה, לערבב את כל המצרכים ולהכין קציצות (מומלץ לשמן מעט את הידיים).

2. לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן, לשטח מעט את הקציצות, לטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

3. אפייה למי שלא רוצה לטגן:
לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן טוב תבנית עם נייר אפייה, לסדר את הקציצות ולאפות כ 20 – 30 דקות להפוך לצד השני לעוד 10 דקות.

4. הוגש עם תפוחי אדמה שרופים.

Meatballs Made with Love

עסיסיות טעימות נחטפות ! לא לשכוח את התבלין הסודי ♥ 

בשר בקר הוא אחד המקורות הטובים לברזל, עבור ילדים ומבוגרים. הברזל חשוב לצורך התפתחות המוח ומערכת החיסון בשנות חייו הראשונות של הילד וממשיך להוות מרכיב חיוני לתיפקוד וגדילה לכל אורך החיים. עם זאת, חשוב לזכור שבשר בקר הוא בשר שמכיל כמות יחסית גבוהה של שומן רווי מן החי ולכן חשוב לגוון ולשלב בתפריט הביתי גם סוגי בשר נוספים רזים יותר (עוף, הודו).
מכל העיסה מתקבלות כ22 קציצות, כל קציצה  מכילה כ75 קלוריות (גם המטוגנות וגם האפויות).
3-4 קציצות יתאימו כמנת חלבון בארוחה עיקרית, עם אורז או פסטה וסלט או ירק מבושל- קיבלנו ארוחה מושלמת ומאוזנת. אגב, הקציצות יכולות לשמש גם בתור חלבון בארוחה שנוכל לקחת לעבודה או לבית הספר- מניחים את הקציצות בתוך פיתה עם חומוס או טחינה, מוסיפים קופסת ירקות חתוכים ונהנים מארוחה איכותית גם מחוץ לבית.

אם יש מתכון שמלווה אותי כבר הרבה שנים זה המתכון הזה. אחד ממתכוני הקציצות הראשונים שהכנתי וזה תפס אותי בגדול. יש משהו בקציצות האלה שלא מפסיקים לאכול אותן.
קציצות של אהבה גייסתי את אביב הרי במילא זה חג ואנחנו בקרונה אז ניצלתי את ההזדמנות ואביב עזר לי לצלם את הסרטון. (אני חייבת ללמד אותו לשטוף כלים)הריח הורס! אם אני חושבת על ארוחת צהריים מושלמת אני חייבת להכין את הקציצות האלה. אתם חושבים שלא אכלתי ישירות מהמחבת ? ברור שכן מי יכול לעמוד בפיתוי של קציצות חמות ?

עסיסיות טעימות נחטפות ! לא לשכוח את התבלין הסודי ♥  הצעת הגשה, קציצות של אהבה עם תפוחי אדמה שרופים, ביצת עין, פטרוזיליה קצוצה אתם עומדים ללקק ת’אצבעות זה חלומי!

גולשים מכינים וממליצים:

קרן : “במילה אחת: מעלפות!”

מעין : יאמי יאמי יאמי !!! כל מי שאכל פירגן. תודה 🙂

שרונה : ניקי יקירתי היום הכנתי את הקציצות המדהימות האלו והן באמת נחטפות אפילו הבן שלי שלא ממש אוהב בשר טרף אותם קיבלתי המון מחמאות על הקציצות המורעפות האלו הן כל כך רכות . כרגיל כל מתכון הוא חגיגה והמון הצלחה, תודה רבה לך. ותמשיכי להפתיע אותנו!!!את קשרונית ברמות… מגיעה לך מחמאות

שושי : יאמייייי! אני באמת מאוהבת!
הכנתי היום את הקציצות בתנור ובמקום בצל חי שמתי בצל מטוגן ויצא מעולההה!
יש מצב שעד שבעלי חוזר מהעבודה לא יישאר כלום חחחחח 😉
תודה!

נדיה : “ואו ניקי, אני מקווה שתסלחי לי על אובר הרגישות (אולי זה ההורמונים של ההריון), אבל הקציצות האלה החזירו אותי לגיל עשר בערך, כסבתא שלי ז”ל הייתה מכינה לי בדיוק את הטעם והמרקם הזה בחום ובאהבה. איזה כיף היה 🙂 ועכשיו הגשתי אותם לבת השנה וחצי שלי.
אני מכינה הרבה מתכונים שלך, כולם פשוטים וטעימים, אבל זה היה כמו חץ ללב.
תודה לך!”

נועה : “הכנתי כבר כמה פעמים את הקציצות קבב האלו. אין מילים! נימוחות, טעימות וכל כך פשוטות! תודה ניקי!!”

דורין : “ניקי! אין על הקציצות האלה..נתתי הפעם לבעלי להכין את המתכון כי יש לי עומס וכל הבית ריח טעים של קינמון. קציצות אליפות שנחטפות מליד המחבת..תודה!”

מעיין : “מכינה את המתכון הזה לא מעט שנים
אהוב עליי ביותר”

ציפו : “פעם ראשונה שאני מכינה קציצות..ובחרתי אותן ויצא פשוט מדהיםםם ללקק את האצבעות!! מומלצות בחום”

הרשם
עדכן
583 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי הקציצות האלה טעימווות, תודה.
יש אפשרות להחליף את תפ”א במשהו אחר (רוצה להקפיא)?

האם אפשר להכין את הקציצות מחזה עוף? אם כן, האם עליי לשנות משהו?

היי ניקי, האם אפשר בטטה במקום תפוח אדמה?
תודה

הי ניקי,
אין לי פירורי לחם וגם לא קמח. קורנפלור רלוונטי?
תודה מראש

הי ניקי, שמתי בטעות בצל מטוגן במקום חי, מה עושים?

חייבת לדעת איך 2- 3 כפות שמן והקציצות לא נשרפות לך ואפילו שאת שמה בלהבה בינונית.גלי לי את הסוד חחח בבקשה. אני תמיד שמה שמן כמו לשניצל.רק ככה יוצא לי מושלם.תודה יקירה

היי ניקי יקרה.האם ניתן לאחר טיגון להוסיף רוטב עגבניות?תודה