קציצות של אהבה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קציצות של אהבה

כמה שאני אוהבת את המתכון הזה, אין כמו קציצות בשר רכות, חמות ועסיסיות.
מתכון קלאסי וביתי שעושה טוב על הלב.
אני מכינה את המתכון הזה הרבה שנים ולא נס ליחו מנצח כל פעם מחדש.
כשאני מכינה אותן אני מכניסה פנימה את כל הנשמה שלי, האכפתיות, המון רגש. זה נשמע מפוצץ אבל הכוונה שאני מכינה את הקציצות האלה עם הרבה אהבה (תבלין סודי).

כ 20 פלוס קציצות

מרכיבים:

חצי קילו בשר בקר (צלעות)
בצל
תפוח אדמה
רבע כוס פירורי לחם
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
ביצה
3 – 4 כפות שמן
1/4 כפית קינמון
חצי כפית כורכום
1/4 כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לגרד את הבצל והתפוח אדמה, לערבב את כל המצרכים ולהכין קציצות (מומלץ לשמן מעט את הידיים).

2. לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן, לשטח מעט את הקציצות, לטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

3. אפייה למי שלא רוצה לטגן:
לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן טוב תבנית עם נייר אפייה, לסדר את הקציצות ולאפות כ 20 – 30 דקות להפוך לצד השני לעוד 10 דקות.

4. הוגש עם תפוחי אדמה שרופים.

Meatballs Made with Love

עסיסיות טעימות נחטפות ! לא לשכוח את התבלין הסודי ♥ 

130097 צפיות 23 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

בשר בקר הוא אחד המקורות הטובים לברזל, עבור ילדים ומבוגרים. הברזל חשוב לצורך התפתחות המוח ומערכת החיסון בשנות חייו הראשונות של הילד וממשיך להוות מרכיב חיוני לתיפקוד וגדילה לכל אורך החיים. עם זאת, חשוב לזכור שבשר בקר הוא בשר שמכיל כמות יחסית גבוהה של שומן רווי מן החי ולכן חשוב לגוון ולשלב בתפריט הביתי גם סוגי בשר נוספים רזים יותר (עוף, הודו).
מכל העיסה מתקבלות כ22 קציצות, כל קציצה  מכילה כ75 קלוריות (גם המטוגנות וגם האפויות).
3-4 קציצות יתאימו כמנת חלבון בארוחה עיקרית, עם אורז או פסטה וסלט או ירק מבושל- קיבלנו ארוחה מושלמת ומאוזנת. אגב, הקציצות יכולות לשמש גם בתור חלבון בארוחה שנוכל לקחת לעבודה או לבית הספר- מניחים את הקציצות בתוך פיתה עם חומוס או טחינה, מוסיפים קופסת ירקות חתוכים ונהנים מארוחה איכותית גם מחוץ לבית.

אם יש מתכון שמלווה אותי כבר הרבה שנים זה המתכון הזה. אחד ממתכוני הקציצות הראשונים שהכנתי וזה תפס אותי בגדול. יש משהו בקציצות האלה שלא מפסיקים לאכול אותן.
קציצות של אהבה גייסתי את אביב הרי במילא זה חג ואנחנו בקרונה אז ניצלתי את ההזדמנות ואביב עזר לי לצלם את הסרטון. (אני חייבת ללמד אותו לשטוף כלים)הריח הורס! אם אני חושבת על ארוחת צהריים מושלמת אני חייבת להכין את הקציצות האלה. אתם חושבים שלא אכלתי ישירות מהמחבת ? ברור שכן מי יכול לעמוד בפיתוי של קציצות חמות ?

עסיסיות טעימות נחטפות ! לא לשכוח את התבלין הסודי ♥  הצעת הגשה, קציצות של אהבה עם תפוחי אדמה שרופים, ביצת עין, פטרוזיליה קצוצה אתם עומדים ללקק ת’אצבעות זה חלומי!

גולשים מכינים וממליצים:

קרן : “במילה אחת: מעלפות!”

מעין : יאמי יאמי יאמי !!! כל מי שאכל פירגן. תודה 🙂

שרונה : ניקי יקירתי היום הכנתי את הקציצות המדהימות האלו והן באמת נחטפות אפילו הבן שלי שלא ממש אוהב בשר טרף אותם קיבלתי המון מחמאות על הקציצות המורעפות האלו הן כל כך רכות . כרגיל כל מתכון הוא חגיגה והמון הצלחה, תודה רבה לך. ותמשיכי להפתיע אותנו!!!את קשרונית ברמות… מגיעה לך מחמאות

שושי : יאמייייי! אני באמת מאוהבת!
הכנתי היום את הקציצות בתנור ובמקום בצל חי שמתי בצל מטוגן ויצא מעולההה!
יש מצב שעד שבעלי חוזר מהעבודה לא יישאר כלום חחחחח 😉
תודה!

נדיה : “ואו ניקי, אני מקווה שתסלחי לי על אובר הרגישות (אולי זה ההורמונים של ההריון), אבל הקציצות האלה החזירו אותי לגיל עשר בערך, כסבתא שלי ז”ל הייתה מכינה לי בדיוק את הטעם והמרקם הזה בחום ובאהבה. איזה כיף היה 🙂 ועכשיו הגשתי אותם לבת השנה וחצי שלי.
אני מכינה הרבה מתכונים שלך, כולם פשוטים וטעימים, אבל זה היה כמו חץ ללב.
תודה לך!”

נועה : “הכנתי כבר כמה פעמים את הקציצות קבב האלו. אין מילים! נימוחות, טעימות וכל כך פשוטות! תודה ניקי!!”

דורין : “ניקי! אין על הקציצות האלה..נתתי הפעם לבעלי להכין את המתכון כי יש לי עומס וכל הבית ריח טעים של קינמון. קציצות אליפות שנחטפות מליד המחבת..תודה!”

מעיין : “מכינה את המתכון הזה לא מעט שנים
אהוב עליי ביותר”

ציפו : “פעם ראשונה שאני מכינה קציצות..ובחרתי אותן ויצא פשוט מדהיםםם ללקק את האצבעות!! מומלצות בחום”

561
תגובות

  הרשם  
עדכן
ליאור

מה אפשר לעשות עם הפירורי לחם בפסח? אפשר לוותר או להחליף במשהו אחר?

ספיר

היי ניקי אתמול הכנתי פעם שניה את הקציצות האלה והם פשוט טעימוות ןרכות אין דברים כאלה !! ללקק את האצבעות דרך אגב לדעתי שמוציאים את הקציצות לצלחת צריך להשים אותם במקום אחר ולא ליד הגז ולהביא אותם שצריך להוציא אותם כי כול שניה אוכלים אחד ולא נשאר כלום חחחחח לא התאפקתי ופשוט חטפתי לי כמה ☺️ 🙂

איריס

היי ניקי,
יש לי בשר אסאדו טחון. אפשר אולי לקחת ממנו 200 גרם (אני רואה שיש שם יחסית הרבה שומן) והשאר עוף טחון? הקציצות במתכון הזה יתאימו לשילוב כזה?
אם לא, תוכלי להמליץ על מתכון אחר שלך שאוכל לשלב בו את האסאדו? הביאו לי ואין לי מושג מה לעשות איתו
תודה!

איריס

הי באפייה הקציצות גם יוצאות עסיסיות כמו בטיגון? הרבה פעמים כשאפיתי במקום לטגן זה יצא יבש

1 34 35 36