כרעיים עם תפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
כרעיים עם תפוחי אדמה

כרעיים עם תפוחי אדמה

עברנו את ראש השנה ועוד כמה ימים יום כיפור מגיע וצריך להתחיל לחשוב על ארוחה מפסקת. אז מה מבשלים כבר התחלתם לחשוב ? אני מעדיפה להכין לארוחה מפסקת אוכל פשוט תבשיל עוף עדיפות לעוף עם תפוחי אדמה.
תבשיל עשיר עם רוטב נותן לי מנה עיקרית משביע טעים וקל הכנה והדבר הכי יפה שכולם אוהבים אותו כולל הילדים.

מרכיבים:

3 כרעיים מופרדות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
בצל גדול
2 – 3 כוסות מים
כפית קמח
3 שיני שום חצויות
כף פפריקה
כפית שטוחה כורכום
1/3 כפית קינמון
3 עלי דפנה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לכסות את תחתית הסיר בשמן (שכבה דקה) להוסיף את הקמח ולערבב עד שהוא נמס.

2. להוסיף את תפוחי האדמה ולטגן עד שהם מזהיבים קלות (דקה שתיים), לחתוך את הבצל לפרוסות ולהוסיף טיגון של שתי דקות  להוסיף את השום ולטגן כדקה.

3. להוסיף את העוף לפלפל ולהמליח לפזר את התבלינים עלי דפנה להוסיף מים לבשל כשעה וחצי על אש בינונית נמוכה.

ברקע ירקות אפויים בתנור

9390 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כרעיים עם תפוחי אדמהכרעיים עם תפוחי אדמה

גולשים מכינים וממליצים:

לילך : יצא נהדר!!! תודה רבה, שברתי את הראש כל הבוקר מה להכין לכבוד שבת וט”ו בשבט וזה ממש טעים וצבע מהמם!
כל הכבוד לך על המתכונים המדהימים, 🙂
שבת שלום וחג שמח

ליאורה : הכנתי ויצא מעולה! הריח של הקינמון עושה טוב לתבשיל! תודה ניקי 🙂

טל : היי ניקי! יצא פצצה! מיד לחוברת המתכונים!

ויקי : “אליפות של מתכון!!!!
מהיר, פשוט וטעים מאוד. כולם נהננו מהקטן ועד הגדול!”

75
תגובות

  הרשם  
עדכן
naambar

מה מטרת הקמח בתחתית הסיר?

עירית

היי ניקי,
הכנסתי לסיר רגיל כי לא היה ברור שזה סוטאז’, האם המים צריכים לכסות את העוף? כרגע אין כיסוי… תודה 🙂

נטע

היי ניקי,
אני רוצה להכין את המתכון עם כמות של 6 שוקיים, רציתי לשאול האם זה משנה מבחינת הכמות של המים והתבלינים. בנוסף האם תוכלי לכתוב את הכמויות של המלח והפלפל השחור? (סומכת עליך) 🙂 והאם מתאים כאן לחתוך את התפוחי אדמה כמו פוטטוס? תודה רבה 🙂

נעה

הי ניקי, תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך!
אני רוצה להתאים את המתכון לפסח. אפשר לשים קמח תפ”א במקום הקמח הרגיל?

נעה

היי ניקי, שמה עכשיו בסיר לחץ כדי שיתבשל מהר יותר. כמה זמן להערכתך צריך?

יעל

הי ניקי, מספר שאלות:
א. מתאים להוסיף בטטה למתכון הזה?
ב. אני רוצה להכפיל כמויות וחוששת שהגודל של הסוטאז’ לא יספיק. זה בסדר לבשל בסיר עמוק (כמו של מרק) אין לי ניסיון בבישול עוף בסיר עמוק..

תודה, את אלופה ממש!

ויקי יששכר

אליפות של מתכון!!!!
מהיר, פשוט וטעים מאוד. כולם נהננו מהקטן ועד הגדול!
טנקס ניקי

1 3 4 5