כרעיים עם תפוחי אדמה
עברנו את ראש השנה ועוד כמה ימים יום כיפור מגיע וצריך להתחיל לחשוב על ארוחה מפסקת. אז מה מבשלים כבר התחלתם לחשוב ? אני מעדיפה להכין לארוחה מפסקת אוכל פשוט תבשיל עוף עדיפות לעוף עם תפוחי אדמה.
תבשיל עשיר עם רוטב נותן לי מנה עיקרית משביע טעים וקל הכנה והדבר הכי יפה שכולם אוהבים אותו כולל הילדים.
מרכיבים:
3 כרעיים מופרדות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
בצל גדול
2 – 3 כוסות מים
כפית קמח
3 שיני שום חצויות
כף פפריקה
כפית שטוחה כורכום
1/3 כפית קינמון
3 עלי דפנה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לכסות את תחתית הסיר בשמן (שכבה דקה) להוסיף את הקמח ולערבב עד שהוא נמס.
2. להוסיף את תפוחי האדמה ולטגן עד שהם מזהיבים קלות (דקה שתיים), לחתוך את הבצל לפרוסות ולהוסיף טיגון של שתי דקות להוסיף את השום ולטגן כדקה.
3. להוסיף את העוף לפלפל ולהמליח לפזר את התבלינים עלי דפנה להוסיף מים לבשל כשעה וחצי על אש בינונית נמוכה.
גולשים מכינים וממליצים:
לילך : יצא נהדר!!! תודה רבה, שברתי את הראש כל הבוקר מה להכין לכבוד שבת וט"ו בשבט וזה ממש טעים וצבע מהמם!
כל הכבוד לך על המתכונים המדהימים, 🙂
שבת שלום וחג שמח
ליאורה : הכנתי ויצא מעולה! הריח של הקינמון עושה טוב לתבשיל! תודה ניקי 🙂
טל : היי ניקי! יצא פצצה! מיד לחוברת המתכונים!
ויקי : "אליפות של מתכון!!!!
מהיר, פשוט וטעים מאוד. כולם נהננו מהקטן ועד הגדול!"