כרעיים עם תפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
כרעיים עם תפוחי אדמה

כרעיים עם תפוחי אדמה

עברנו את ראש השנה ועוד כמה ימים יום כיפור מגיע וצריך להתחיל לחשוב על ארוחה מפסקת. אז מה מבשלים כבר התחלתם לחשוב ? אני מעדיפה להכין לארוחה מפסקת אוכל פשוט תבשיל עוף עדיפות לעוף עם תפוחי אדמה.
תבשיל עשיר עם רוטב נותן לי מנה עיקרית משביע טעים וקל הכנה והדבר הכי יפה שכולם אוהבים אותו כולל הילדים.

מרכיבים:

3 כרעיים מופרדות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
בצל גדול
2 – 3 כוסות מים
כפית קמח
3 שיני שום חצויות
כף פפריקה
כפית שטוחה כורכום
1/3 כפית קינמון
3 עלי דפנה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לכסות את תחתית הסיר בשמן (שכבה דקה) להוסיף את הקמח ולערבב עד שהוא נמס.

2. להוסיף את תפוחי האדמה ולטגן עד שהם מזהיבים קלות (דקה שתיים), לחתוך את הבצל לפרוסות ולהוסיף טיגון של שתי דקות  להוסיף את השום ולטגן כדקה.

3. להוסיף את העוף לפלפל ולהמליח לפזר את התבלינים עלי דפנה להוסיף מים לבשל כשעה וחצי על אש בינונית נמוכה.

ברקע ירקות אפויים בתנור

14495 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כרעיים עם תפוחי אדמהכרעיים עם תפוחי אדמה

גולשים מכינים וממליצים:

לילך : יצא נהדר!!! תודה רבה, שברתי את הראש כל הבוקר מה להכין לכבוד שבת וט”ו בשבט וזה ממש טעים וצבע מהמם!
כל הכבוד לך על המתכונים המדהימים, 🙂
שבת שלום וחג שמח

ליאורה : הכנתי ויצא מעולה! הריח של הקינמון עושה טוב לתבשיל! תודה ניקי 🙂

טל : היי ניקי! יצא פצצה! מיד לחוברת המתכונים!

ויקי : “אליפות של מתכון!!!!
מהיר, פשוט וטעים מאוד. כולם נהננו מהקטן ועד הגדול!”

83
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורית

האם אפשר את המתכון להכין בתנור?

טל

היי ניקי…
אני מכינה בסוטאז’ ומנסיוני 3 כוסות תגענה עד חצי הירך.. האם כמות המים תספיק או שיש צורך המצים עד כדי כיסוי העוף?

תודה ושבת שלום

ליאת

הי ניקי, קודם כל תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך…כל ארוחת החג היתה מהם וגרפה מחמאות…
לגבי כמות גדולה יותר של עוף …פשוט להכפיל כמויות?
ואותה שאלה לגבי האורז הכתום שלך עם עשבי התיבול….
שבוע טוב ותודה…

עדי

שלום ניקי
אני מכינה כעת את העוף בסיר- האם אחריי רתיחה לכסות?
תודה רבה וחתימה טובה

דור

האם ניתן להקפיא מה שנשאר?

אורה

נראה לי טעים מאוד.
רק אם אפשר לוותר על עליי דפנה?

תמי

הי ניקי,

שאלה קצת טפשית, סליחה מראש.. פשוט קיבלתי סיר סוטאז’ מתנה לחג, האם סיר כזה מתאים להכנת התבשיל או שעדיף סיר רגיל? תודה וחתימה טובה!!

1 2 3 6