כרעיים עם תפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
כרעיים עם תפוחי אדמה

כרעיים עם תפוחי אדמה

עברנו את ראש השנה ועוד כמה ימים יום כיפור מגיע וצריך להתחיל לחשוב על ארוחה מפסקת. אז מה מבשלים כבר התחלתם לחשוב ? אני מעדיפה להכין לארוחה מפסקת אוכל פשוט תבשיל עוף עדיפות לעוף עם תפוחי אדמה.
תבשיל עשיר עם רוטב נותן לי מנה עיקרית משביע טעים וקל הכנה והדבר הכי יפה שכולם אוהבים אותו כולל הילדים.

מרכיבים:

3 כרעיים מופרדות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
בצל גדול
2 – 3 כוסות מים
כפית קמח
3 שיני שום חצויות
כף פפריקה
כפית שטוחה כורכום
1/3 כפית קינמון
3 עלי דפנה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לכסות את תחתית הסיר בשמן (שכבה דקה) להוסיף את הקמח ולערבב עד שהוא נמס.

2. להוסיף את תפוחי האדמה ולטגן עד שהם מזהיבים קלות (דקה שתיים), לחתוך את הבצל לפרוסות ולהוסיף טיגון של שתי דקות  להוסיף את השום ולטגן כדקה.

3. להוסיף את העוף לפלפל ולהמליח לפזר את התבלינים עלי דפנה להוסיף מים לבשל כשעה וחצי על אש בינונית נמוכה.

ברקע ירקות אפויים בתנור

13805 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כרעיים עם תפוחי אדמהכרעיים עם תפוחי אדמה

גולשים מכינים וממליצים:

לילך : יצא נהדר!!! תודה רבה, שברתי את הראש כל הבוקר מה להכין לכבוד שבת וט”ו בשבט וזה ממש טעים וצבע מהמם!
כל הכבוד לך על המתכונים המדהימים, 🙂
שבת שלום וחג שמח

ליאורה : הכנתי ויצא מעולה! הריח של הקינמון עושה טוב לתבשיל! תודה ניקי 🙂

טל : היי ניקי! יצא פצצה! מיד לחוברת המתכונים!

ויקי : “אליפות של מתכון!!!!
מהיר, פשוט וטעים מאוד. כולם נהננו מהקטן ועד הגדול!”

83
תגובות

  הרשם  
עדכן
זוהר

האם צריך לכסות בזמן הבישול?

אפרת

ניקי, את מפתיעה אותי בכל פעם מחדש!
חשבתי שכבר אין מה לחדש לי עם כרעיים בסיר,
והנה, הפתעה!!!!
קודם כל הריח שיגע את כולם,
אבל חיכינו לאורחים…
בקיצור, כמו תמיד, כולם לקקו את האצבעות,
והייתי צריכה להזכיר לכולם שיש גם אורז ופשטידה,
כדי שיישאר גם לי משהו:)
אין כמוך, לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיך!!

תותינה

ניקי יקרה הכנתי היום וכל המשפחה פשוט התלקקה…
לא נשארה תחתית לסיר:)
אפילו הוספתי צימוקים בסוף יצא מעולה.
כמה פשוט ככה טעים!

איילת שמש

היי ניקי, יקרה רק רציתי לשתף אותך שכרגע התבשיל הזה על האש אצלי בבית לכבוד סעודה מפסקת והריח משגע… ואליו מתלווים לבישול אורז מלא שלך וגם מרק ירקות מעולה שהפך השובר צום הרשמי שלנו 🙂 ועל כך תודה רבה מקרב לב! שיהיה בע”ה צום מועיל וגמר חתימה טובה לך ולכל עמ”י.

מזלי

היי ניקי!
הכנתי ויצא פשוט טעים!!!
אם פעם הייתי רוצה לחפש מתכון כלשהו הייתי נכנסת לגוגל ורושמת נגיד “עוף עם תפוחי אדמה” וככה מנסה את אחד המתכונים, אבל היום? אני פשוט נכנסת ישירות לאתר שלך ומחפשת כל דבר שבא לי להכין ותמיד יוצא מעולה!!

ציפי

הי,
זה עתה הכנתי. יצא מצויין. שילוב התבלינים נפלא.
שאלונת – אחרי שעה, תפוחי האדמה כבר היו רכים והבשר היה צריך עוד זמן בישול.
מה עושים? אולי קוביות יותר גדולות של תפוחי האדמה ???
תודה ושבת שלום 🙂

רינת

שבת שלום,
סיימתי את הכנת התבשיל והוא על האש עכשיו. יש בו את כל התבלינים שאני אוהבת: שום, כורכום,פפריקה וקינמון. שאלתי: האם הנוזלים אמורים להתאדות לגמרי? לכסות את הסיר או לא?