יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מנות ראשונות מתכוני דגים

דג סול עם תפוחי אדמה ועדשים

27 ספטמבר 2012
(Visited 1,615 times, 1 visits today)

דג סול עם תפוחי אדמה ועדשים

דג סול עם תפוחי אדמה, למה דווקא דג ? כי לא כולם אוכלים בשר ודג נחשב למשהו קליל שאפשר לאכול בכיף ועוד סיבה שלא תמיד חייבים לאכול בשר
ויש אחלה תבשילים שאפשר להכין עם דגים.
כאן יש גם מנה עיקרית וגם תוספת של תפוחי אדמה שזה טעים משביע ולא כבד, העדשים נותנים איזה טויסט מעניין בטעם ואם מישהו רוצה להשקיע קצת באורחים אפשר להכין גם בשר וגם דגים העיקר שכולם ימצאו משהו שהם אוהבים לאכול.

6 מנות

מרכיבים:

8 פילה סול
לימון
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות עדשים אדומות
3 כוסות מים
בצל קצוץ
כף פפריקה
כפית פלפל מתוק גרוס
חצי כפית כורכום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

  • חזה עוף רך עסיסי וטעים!

    אני רוצה לספר לכם סוד, יש באתר המון מתכונים לחזה עוף ואני לא אומרת שהם לא טובים ממש לא אבל ברגע האמת שאני צריכה להכין ארוחת צהריים ולא הספקתי להכין שום דבר יש מתכון אחד שאני הולכת עליו.
    נודה על האמת לכל אמא יש את רשימת המתכונים שהיא אוהבת להכין והמתכונים האלה מככבים במטבח שוב ושוב.
    זה המתכון שלי כבר שנים איך עדיין לא העלתי אותו לאתר אני לא יודעת.
    הכי פשוט שיש זה מסוג המתכונים שמכינים כאן ועכשיו והתוצאה נהדרת חזה עוף רך (כיף!) טעים ועסיסי, ליד התפוחי אדמה האלה יש לי ארוחת צהריים מושלמת. אני חייבת להוסיף התפוחי אדמה הורסים! ובלי הרבה שמן.
    תסתכלו בסרטון איך אני מראה כמה שהחזה עוף רך.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. להשרות את הסול בלימון.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף את תפוחי האדמה לטגן כשלוש דקות להוסיף עדשים, תבלינים ומים ולבשל על אש בינונית כ 40 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים רכים.

3. לשטוף את הדגים להניח בסיר חדש מעל לצקת את הרוטב והתפוחי אדמה לבשל כ 15 דקות אש נמוכה בינונית.

הרשם
עדכן
62 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי.אפשר להשתמש במתכון הזה בדג מוסר?

ניקי יקרה,

תודה רבה על המתכונים הנפלאים. אין יום שעובר בלי שיטוט באתר שלך.

רציתי בבקשה לשאול אם ניתן את השלב השני של בישול הדג עם הרוטב לעשות בתנור?

תודה רבה

שאלונת- את הרוטב והתפוחי אדמה על הסול או מתחת לסול?

היי ילך גם עם טונה? -סטייק כזה שלם בוואקום

ב”ה

ניקי תודה על המתכון המעולה. פעם הראשונה שאני עושה ויצא נהדר!

שלום ניקי, האתר שלך מעולה. תודה רבה.
רציתי לשאול מדוע דגי הסול כל פעם מתעגלים לי- גם בטיגון וגם במתכון זה? במקום דג שטוח זה נהיה כמו גליל…
תודה רבה

ניקי בוקר טוב!

האם אפשר להחליף את תפוחי האדמה בירק אחר?