דג סול עם תפוחי אדמה ועדשים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

דג סול עם תפוחי אדמה ועדשים

דג סול עם תפוחי אדמה, למה דווקא דג ? כי לא כולם אוכלים בשר ודג נחשב למשהו קליל שאפשר לאכול בכיף ועוד סיבה שלא תמיד חייבים לאכול בשר
ויש אחלה תבשילים שאפשר להכין עם דגים.
כאן יש גם מנה עיקרית וגם תוספת של תפוחי אדמה שזה טעים משביע ולא כבד, העדשים נותנים איזה טויסט מעניין בטעם ואם מישהו רוצה להשקיע קצת באורחים אפשר להכין גם בשר וגם דגים העיקר שכולם ימצאו משהו שהם אוהבים לאכול.

6 מנות

מרכיבים:

8 פילה סול
לימון
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות עדשים אדומות
3 כוסות מים
בצל קצוץ
כף פפריקה
כפית פלפל מתוק גרוס
חצי כפית כורכום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להשרות את הסול בלימון.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף את תפוחי האדמה לטגן כשלוש דקות להוסיף עדשים, תבלינים ומים ולבשל על אש בינונית כ 40 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים רכים.

3. לשטוף את הדגים להניח בסיר חדש מעל לצקת את הרוטב והתפוחי אדמה לבשל כ 15 דקות אש נמוכה בינונית.

7812 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

57
תגובות

  הרשם  
עדכן
מ

וואלה,נסיים קורים.הלכתי למחשב לחפש מתכון לסול.ורצוי כבר לגמור חבילת עדשים.ומה אני רואה?שני המצרכים במכה אחת.
תודה.

הודיה

שלום ניקי!
תודה רבה על המתכון. עוד לא ניסיתי אבל אנחנו מאוד אוהבים דג סול ותפוחי אדמה וכבר מזמן חיפשתי מתכון כזה.
תודה רבה!

לינור

הי ניקי,
יש לי עדשים ירוקות, לא אדומות.
האם זה קריטי להצלחת המתכון?
תודה !

קמח מלא

הי ניקי יקרה,
נראה מעולה
שאילתות:
כמה זמן להשרות
והאם מדובר בדג סול קפוא כזה בחבילות.
כאשר התפוח אדמה מתרכך מה מצב העדשים אמור להיות?
תודה לך ויום מופלא

פרי-פרידה

היי ניקי
עוד שאלה : מתי שמים הלימון?
חתיכות לימון או רק המיץ שלו?

פרי-פרידה

שנה טובה ניקי,
סקרנית למה להכניס הדגים לסיר חדש ?
ואיזה עדשים התכוונת ?

לאה

שלום ניקי
גמר חתימה טובה ו
שנה מתוקה !

המתכון נראה מעולה.
רציתי רק לשאול אם אפשר להוריד את העדשים (לא אוהבים אצלי)
ושאלה שניה: מה זה פלפל מתוק גרוס? האם הכוונה לפלפל שחור גרוס? (וזה רק טעות..)

תודה…
תמיד כייף לראות את הרעיונות שלך לאוכל טעים וקל.