אוסובוקו עם ירקות שורש
אוסובוקו עם ירקות שורש, אני אוהבת להכין בשר בחגים זאת אחלה הזדמנות לארח בדרך כלל זאת מנה שאי אפשר לפספס איתה. רק מה סבלנות אין מה למהר עם הבשר הזה לתת לבשר הזה את כל הזמן אבל בסוף הוא יוצא רך ממש מתפרק בצלחת וליד הגשתי תפוחי אדמה כדי שיהיה תבשיל מושלם. תפוחי האדמה סופגים את כל הטעמים של הבשר עושה חשק לרוץ למטבח מיד ולהכין.
5 – 6 מנות
מרכיבים:
קילו וחצי אוסובוקו פרוס לפרוסות
בצל לבן חתוך לקוביות
כרישה חצויה ופרוסה (רק החלק הלבן)
כף רוטב צ'ילי מתוק
6 – 7 תפוח אדמה ירושלמי
כף גדושה פפריקה מרוקאית
כפית טימין מיובש
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לקמח את נתחי הבשר ולטגן על אש גבוהה משני הצדדים עד שמזהיב, להוסיף את הבצלים, תבלינים ולכסות במים. להרתיח ולהנמיך את האש לכסות ולבשל כשעה.
2. אחרי שעה וקצת לחתוך את תפוחי האדמה יחסית גס ולהוסיף לתבשיל לכסות ולהמשיך לבשל כשעה נוספת או עד שהכל רך.