קציצות חזה עוף במחבת פסים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קציצות חזה עוף במחבת פסים

קציצות עוף עסיסיות, שמנמנות וטעימות, אפויות, מטוגנות רק תחליטו מה בא לכם בצלחת עם ירקות או בפיתה עם טחינה ופטרוזיליה.
לפעמים אני לא ממתינה שהקציצות יגיעו לצלחת ואני מנשנשת אותן ישר מהמחבת הן אפילו מתאימות לרוטב על ערימת אורז.
עדיין חושבים מה להכין לארוחת הצהריים ?

18 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ חזה עוף טחון
תפוח אדמה בינוני
בצל
2 כפיות שום כתוש
2 כפות פירורי לחם
כפית פפריקה מרוקאית
שליש כפית כורכום
2 כפות שמן זית
4 – 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

הכנות:

1. לגרד את התפוח אדמה והבצל להוסיף לחזה עוף יחד עם שאר המצרכים.

2. להכין קציצות קטנות ולשטח, לחמם מחבת פסים עם 2 – 3 כפות שמן ולטגן את הקציצות משני הצדדים עד שהן מזהיבות יפה.

3. למי שמעדיף לאפות:
לחמם תנור ל 180 מעלות, להניח נייר אפייה בתבנית לשים כ 3 כפות שמן ולהבריש את הנייר, לאפות כ 20 – 25 דקות להפוך לצד השני לעוד 10 – 15 דקות.

Chicken Meatballs

ניקי לוחשת לספרים

כדאי לדעת ש…
אפשר לטגן במחבת רגילה ולא פסים, אפשר להקפיא לפני הטיגון או אחרי.

3618 צפיות 77 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות חזה עוף במחבת פסיםקציצות חזה עוף במחבת פסיםקציצות חזה עוף במחבת פסיםקציצות חזה עוף במחבת פסים

גולשים מכינים וממליצים:

חזה עוף טחון הוא מקור נהדר לחלבון בתפריט, מכיל כמות נכבדת של חלבון רזה ואיכותי- 20 גרם חלבון לכל 100 גרם בשר, בנוסף יש בו ברזל, ויטמינים מקבוצת B ואבץ החשוב לתפקוד המערכת החיסונית ולתהליכי גדילה והתפתחות תקינים של הגוף.  בזכות שילוב היתרונות של תכולת חלבון גבוהה וכמות שומן נמוכה ניתן לשלבו בתפריט מספר פעמים בשבוע.
במתכון שלפנינו 17 יחידות אנרגיה, כולל השמן לטיגון או אפיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
כלומר בכל קציצה יש כ100 קלוריות בעיקר מחלבון.
לגבי צורת ההכנה, ניתן לאפות או לטגן את הקציצות, מכיוון שהטיגון יחסית מהיר הוא לא מזיק או כרוך בתוספת של הרבה שמן למתכון. ממליצה על השימוש במחבת פסים, כך עודפי השמן זולגים בין הפסים ומה ש”סוגר” את הבשר הוא בעיקר החום והאדים.
מתכון נפלא גם לילדים סרבני רוטב, שאוהבים את האוכל שלהם בסיסי ופשוט.

42
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיטל

שלום, בסרטון יש גריל עוף ובמתכון לא. האם צריך או לא? תודה

אפרת

הי ניקי
תודה על מתכונים מעולים! אין צורך בביצה בקציצות האלה? אפרת

עינת

אוי ניקי, את לא מבינה….
הכנתי כמות כפולה, וכמו שאמרת, תוך כדי כבר חוסלו חצי.
סרבן האוכל שלי לבדו אכל אולי 8 קציצות!!!!
בקיצור – תבורכי ותודה רבה!

קרן

היי ניקי, נראה פגז! יש לי פרגיות במקום חזה. מה דעתך, יצא טוב אם אטחן ואח”כ אערבב עם יתר המרכיבים?