יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות

קציצות חזה עוף במחבת פסים

19 יולי 2020
(Visited 79,692 times, 1 visits today)

קציצות חזה עוף במחבת פסים

קציצות עוף עסיסיות, שמנמנות וטעימות, אפויות, מטוגנות רק תחליטו מה בא לכם בצלחת עם ירקות או בפיתה עם טחינה ופטרוזיליה.
לפעמים אני לא ממתינה שהקציצות יגיעו לצלחת ואני מנשנשת אותן ישר מהמחבת הן אפילו מתאימות לרוטב על ערימת אורז.
עדיין חושבים מה להכין לארוחת הצהריים ?

18 קציצות

מרכיבים:

500 ג' חזה עוף טחון
תפוח אדמה בינוני
בצל
2 כפיות שום כתוש
2 כפות פירורי לחם
כפית פפריקה מרוקאית
שליש כפית כורכום
2 כפות שמן זית
4 – 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

אולי תאהב גם את...♥

  • תבשיל עוף וזיתים מרוקאים

    מסוג המתכונים שמכינים שוב ושוב מתכון שאני זוכרת מהילדות שלי והולך איתי כבר שנים הוא יוצא מדהים!
    השוס כאן אלו הזיתים הם מקבלים טעם נפלא הם רכים ומשתלבים נהדר עם העוף והרוטב ואפילו התפרעתי עם השום.
    הכנפיים רכות ונימוחות כמעט מתפרקות ואיזה טעמים נהדרים. הכל נכנס לסיר אחד ואחרי שעה לא תפסיקו לטעום התאהבתי ברוטב 🙂 תבשיל מעולה של כנפיים בצל, שום פלפל עם המון זיתים אתם עומדים ללקק ת'אצבעות.

  • פתיתים ברוטב אדום שילדים אוהבים

    מחפשים תוספת טובה לארוחת צהריים בלי לעבוד קשה ? הגעתם למקום הנכון.
    הפעם הלכתי על פתיתים אני ממליצה להחזיק פתיתים באופן קבוע במזווה כל פעם שצריך להכין תוספת מהירה וזולה (חשוב!) ב 5 דקות התעסקות פתיתים זה הפתרון.
    בדרך כלל פתיתים זה לילדים אין ספק שזאת אחת התוספות שהילדים הכי אוהבים ואחת הקלות שיש,
    זה פתרון מושלם להורים עסוקים ולילדים רעבים אני חייבת להוסיף שגם אני אוהבת לאכול את הפתיתים האלה.
    הרוטב נספג בפתיתים ומנפח אותם יואוו איזה טעים! קבלו מתכון קל לפתיתים ברוטב אדום נהדר שתמיד מצליח
    והכל בסיר אחד.

    3 מנות

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

הכנות:

1. לגרד את התפוח אדמה והבצל להוסיף לחזה עוף יחד עם שאר המצרכים.

2. להכין קציצות קטנות ולשטח, לחמם מחבת פסים עם 2 – 3 כפות שמן ולטגן את הקציצות משני הצדדים עד שהן מזהיבות יפה.

3. למי שמעדיף לאפות:
לחמם תנור ל 180 מעלות, להניח נייר אפייה בתבנית לשים כ 3 כפות שמן ולהבריש את הנייר, לאפות כ 20 – 25 דקות להפוך לצד השני לעוד 10 – 15 דקות.

Chicken Meatballs

ניקי לוחשת לספרים

כדאי לדעת ש…
אפשר לטגן במחבת רגילה ולא פסים, אפשר להקפיא לפני הטיגון או אחרי.

במתכון שלפנינו 17 יחידות אנרגיה, כולל השמן לטיגון או אפיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
כלומר בכל קציצה יש כ100 קלוריות בעיקר מחלבון.
לגבי צורת ההכנה, ניתן לאפות או לטגן את הקציצות, מכיוון שהטיגון יחסית מהיר הוא לא מזיק או כרוך בתוספת של הרבה שמן למתכון. ממליצה על השימוש במחבת פסים, כך עודפי השמן זולגים בין הפסים ומה ש"סוגר" את הבשר הוא בעיקר החום והאדים.

קציצות חזה עוף במחבת פסיםקציצות חזה עוף במחבת פסיםקציצות חזה עוף במחבת פסיםקציצות חזה עוף במחבת פסים

הרשם
עדכן
96 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות