יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות

קציצות חזה עוף במחבת פסים

19 יולי 2020
(Visited 97,411 times, 8 visits today)

קציצות חזה עוף במחבת פסים

קציצות עוף עסיסיות, שמנמנות וטעימות, אפויות, מטוגנות רק תחליטו מה בא לכם בצלחת עם ירקות או בפיתה עם טחינה ופטרוזיליה.
לפעמים אני לא ממתינה שהקציצות יגיעו לצלחת ואני מנשנשת אותן ישר מהמחבת הן אפילו מתאימות לרוטב על ערימת אורז.
עדיין חושבים מה להכין לארוחת הצהריים ?

18 קציצות

מרכיבים:

500 ג' חזה עוף טחון
תפוח אדמה בינוני
בצל
2 כפיות שום כתוש
2 כפות פירורי לחם
כפית פפריקה מרוקאית
שליש כפית כורכום
2 כפות שמן זית
4 – 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

הכנות:

1. לגרד את התפוח אדמה והבצל להוסיף לחזה עוף יחד עם שאר המצרכים.

2. להכין קציצות קטנות ולשטח, לחמם מחבת פסים עם 2 – 3 כפות שמן ולטגן את הקציצות משני הצדדים עד שהן מזהיבות יפה.

3. למי שמעדיף לאפות:
לחמם תנור ל 180 מעלות, להניח נייר אפייה בתבנית לשים כ 3 כפות שמן ולהבריש את הנייר, לאפות כ 20 – 25 דקות להפוך לצד השני לעוד 10 – 15 דקות.

Chicken Meatballs

ניקי לוחשת לספרים

כדאי לדעת ש…
אפשר לטגן במחבת רגילה ולא פסים, אפשר להקפיא לפני הטיגון או אחרי.

במתכון שלפנינו 17 יחידות אנרגיה, כולל השמן לטיגון או אפיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
כלומר בכל קציצה יש כ100 קלוריות בעיקר מחלבון.
לגבי צורת ההכנה, ניתן לאפות או לטגן את הקציצות, מכיוון שהטיגון יחסית מהיר הוא לא מזיק או כרוך בתוספת של הרבה שמן למתכון. ממליצה על השימוש במחבת פסים, כך עודפי השמן זולגים בין הפסים ומה ש"סוגר" את הבשר הוא בעיקר החום והאדים.

לאתר של יעל התזונאית

קציצות חזה עוף במחבת פסיםקציצות חזה עוף במחבת פסיםקציצות חזה עוף במחבת פסיםקציצות חזה עוף במחבת פסים

הרשם
עדכן
108 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן