יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות

קציצות חזה עוף במחבת פסים

19 יולי 2020
(Visited 72,742 times, 7 visits today)

קציצות חזה עוף במחבת פסים

קציצות עוף עסיסיות, שמנמנות וטעימות, אפויות, מטוגנות רק תחליטו מה בא לכם בצלחת עם ירקות או בפיתה עם טחינה ופטרוזיליה.
לפעמים אני לא ממתינה שהקציצות יגיעו לצלחת ואני מנשנשת אותן ישר מהמחבת הן אפילו מתאימות לרוטב על ערימת אורז.
עדיין חושבים מה להכין לארוחת הצהריים ?

18 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ חזה עוף טחון
תפוח אדמה בינוני
בצל
2 כפיות שום כתוש
2 כפות פירורי לחם
כפית פפריקה מרוקאית
שליש כפית כורכום
2 כפות שמן זית
4 – 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

הכנות:

1. לגרד את התפוח אדמה והבצל להוסיף לחזה עוף יחד עם שאר המצרכים.

2. להכין קציצות קטנות ולשטח, לחמם מחבת פסים עם 2 – 3 כפות שמן ולטגן את הקציצות משני הצדדים עד שהן מזהיבות יפה.

3. למי שמעדיף לאפות:
לחמם תנור ל 180 מעלות, להניח נייר אפייה בתבנית לשים כ 3 כפות שמן ולהבריש את הנייר, לאפות כ 20 – 25 דקות להפוך לצד השני לעוד 10 – 15 דקות.

Chicken Meatballs

ניקי לוחשת לספרים

כדאי לדעת ש…
אפשר לטגן במחבת רגילה ולא פסים, אפשר להקפיא לפני הטיגון או אחרי.

חזה עוף טחון הוא מקור נהדר לחלבון בתפריט, מכיל כמות נכבדת של חלבון רזה ואיכותי- 20 גרם חלבון לכל 100 גרם בשר, בנוסף יש בו ברזל, ויטמינים מקבוצת B ואבץ החשוב לתפקוד המערכת החיסונית ולתהליכי גדילה והתפתחות תקינים של הגוף.  בזכות שילוב היתרונות של תכולת חלבון גבוהה וכמות שומן נמוכה ניתן לשלבו בתפריט מספר פעמים בשבוע.
במתכון שלפנינו 17 יחידות אנרגיה, כולל השמן לטיגון או אפיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
כלומר בכל קציצה יש כ100 קלוריות בעיקר מחלבון.
לגבי צורת ההכנה, ניתן לאפות או לטגן את הקציצות, מכיוון שהטיגון יחסית מהיר הוא לא מזיק או כרוך בתוספת של הרבה שמן למתכון. ממליצה על השימוש במחבת פסים, כך עודפי השמן זולגים בין הפסים ומה ש”סוגר” את הבשר הוא בעיקר החום והאדים.
מתכון נפלא גם לילדים סרבני רוטב, שאוהבים את האוכל שלהם בסיסי ופשוט.

קציצות חזה עוף במחבת פסיםקציצות חזה עוף במחבת פסיםקציצות חזה עוף במחבת פסיםקציצות חזה עוף במחבת פסים

הרשם
עדכן
86 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי
האם זה משנה למתכון הזה עם זה חזה עוף טחון או בשר עוף טחון?

היי, האם אפשר להחליף את הפירורי לחם בקמח?
אם כן כמה כפות לשים?
תודה.

היי ניקי יש לך רעיון עם איזה תוספת להכין לארוחת צהריים לילדים?

מושלםםם

ניקי שלום, האם אפשר להכין אותם ברוטב?

ניקי שאלה לי
אם אני מכינה מראש את הקציצות ומקפיאה בשביל הטריות האם עדיף לטגן אחרי ההקפאה?

הי ניקי, אם אני משתמשת בקוביות פטרוזיליה קפואות כמה לשים לדעתך? תודה!