צלי בקר פרוס - מעולה!
אין אצלי ארוחת חג בלי בקר, לא יתנו לי, הסוד של הבשר הזה ואל תגלו לאך אחד זה סבלנות זה כל הסיפור לוקח לו זמן להתבשל ותאמינו לי שזה שווה את זמן ההמתנה הבשר יוצא פיצוץ! רך בטירוף הכוכב של הארוחה.
מתכון שמתאים לכל ארוחה בשרית ואפילו משדרג אותה.
7 – 8 מנות
מרכיבים:
2 קילו צלי כתף בשר לבישול ארוך (גוש שלם)
בצל גדול
3 שיני שום
100 ג' רסק עגבניות
2 עלי דפנה
כף פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
רוטב:
בצל גדול
3 שיני שום
4 עגבניות
100 ג' רסק עגבניות (2 כפות)
כפית פפריקה מתוקה
כפית סוכר
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לטגן את גוש הבשר מכל הכיוונים עד הזהבה ולהוציא החוצה.
2. לאותו סיר להוסיף בצל חתוך לקוביות לטגן עד אותו הזהבה, את שיני השום לחצות ולהוסיף לבצל לטיגון קל, להוסיף רסק עלי דפנה ותבלינים להחזיר את הבשר למלא מים עד 3/4 גובה. לבשל כ 3 וחצי ארבע שעות הבשר אמור להיות רך מומלץ לבדוק עם סכין. את כל הסיר כמו שהוא להעביר למקרר לפחות ללילה.
3. לפרוס את הבשר עם סכין חדה לפרוסות דקות בערך 3 – 4 מ"מ.
4. הכנת הרוטב : לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן יחד עם השום עד שמזהיב מידי פעם לבחוש.
5. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל אותן 5 דקות לסנן ולקלף (זהירות חם)
6. לקצוץ את העגבניות להוסיף לבצל לטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה להוסיף את שאר המצרכים כולל הפטרוזיליה ושתי כוסות מהנוזלים ששמרנו בצד (של הבשר) במידה ואין תשימו מים, לבשל את הרוטב כ 10 דקות להוסיף את פרוסות הבשר, הרוטב אמור לכסות את הפרוסות.
7. לבשל כ 40 דקות, מידי פעם לנער את הסיר.
כדאי לדעת ש…
ניתן להכין את סעיף 1 – 2 יומיים מראש, ניתן להכין את כל המתכון יומיים מראש, שתי האפשרויות טובות.
גולשים מכינים וממליצים:
סימה : הכנתי את הצלי לסעודת פורים, יצא מדהים, טעים, רך
האורחים התקשרו יום למחרת לשאול אם אפשר לקבל את השאריות
תודה רבה
המתכונים שלך מדהימים
מלי : הייתי חייבת לשתף…. הבשר יצא מעולה! כולם ליקקו את האצבעות (:
שני : "wow this came out delicious!!! Toda raba"
לינוי : "מוווווששששלללםםםם!!!!!!"