יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה תבשילי בשר תבשילי עוף ובשר בתנור

צלי בקר פרוס – מעולה!

8 יוני 2012
(Visited 30,204 times, 11 visits today)
צלי בקר פרוס - מעולה!

צלי בקר פרוס - מעולה!

אין אצלי ארוחת חג בלי בקר, לא יתנו לי, הסוד של הבשר הזה ואל תגלו לאך אחד זה סבלנות זה כל הסיפור לוקח לו זמן להתבשל ותאמינו לי שזה שווה את זמן ההמתנה הבשר יוצא פיצוץ!  רך בטירוף הכוכב של הארוחה.
מתכון שמתאים לכל ארוחה בשרית ואפילו משדרג אותה.

7 – 8 מנות

מרכיבים:

2 קילו צלי כתף בשר לבישול ארוך (גוש שלם)
בצל גדול
3 שיני שום
100 ג' רסק עגבניות
2 עלי דפנה
כף פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
בצל גדול
3 שיני שום
4 עגבניות
100 ג' רסק עגבניות (2 כפות)
כפית פפריקה מתוקה
כפית סוכר
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • תפריט לארוחת ראש השנה 2021

    אני רוצה לומר לכם שאני מתרגשת תקופת החגים מגיעה וזה אומר בישולים מפה ועד הודעה חדשה איזה כיף.
    לפני ראש השנה אני מכינה תפריט בשביל להקל על הגולשים וגם לעשות קצת סדר למי שרוצה חיים קצת יותר קלים במטבח. קבלו תפריט מסודר לפי מנות ראשונות ועד המתוקים, קחו רעיונות תבנו לכם תפריט מסודר  לארוחת ראש השנה.
    לא משנה מה שתכינו העיקר להכין מכל הלב והנשמה וכל השאר יסתדר בעצמו. יאללה מתחילים.

     

  • עוגת דבש ב 5 דקות הכנה

    איזה כיף ראש השנה בדרך ושוב מדברים על עוגות דבש והפעם אני מביאה את אחת מעוגות הדבש הכי קלות שיש, ללא מיקסר כל העוגה נעשית בערבוב ידני, לא צריך תחליפים כי העוגה הזאת פרווה ומצרכים שיש לכל אחד בבית.
    בכל העוגה הזאת יש ביצה אחת איך זה יכול להיות ? עוגת אינגליש קייק עם ביצה אחת ולא צריך יותר.
    חסכתי בכלים בסך הכל קערה אחת וזהו לקח לי חמש דקות להכין והעוגה נכנסה לתנור. יש יותר טוב מזה ?
    תנו לי רק עוגות כאלה שלא עובדים קשה והתוצאה נהדרת. עוגה דבש רכה משגעת מזכירה את העוגות דבש של פעם של הסבתות. תכירו את הלהיט הלהיט החדש של ראש השנה, עוגת דבש פרווה בחמש דקות הכנה.

    אינגליש קייק

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

הכנות:

1. לטגן את גוש הבשר מכל הכיוונים עד הזהבה ולהוציא החוצה.

2. לאותו סיר להוסיף בצל חתוך לקוביות לטגן עד אותו הזהבה, את שיני השום לחצות ולהוסיף לבצל לטיגון קל, להוסיף  רסק עלי דפנה ותבלינים להחזיר את הבשר למלא מים עד 3/4 גובה. לבשל כ 3 וחצי ארבע שעות הבשר אמור להיות רך מומלץ לבדוק עם סכין. את כל הסיר כמו שהוא להעביר למקרר לפחות ללילה.

3. לפרוס את הבשר עם סכין חדה לפרוסות דקות בערך 3 – 4 מ"מ.

4. הכנת הרוטב : לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן יחד עם  השום עד שמזהיב מידי פעם לבחוש.

5. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל אותן 5 דקות לסנן ולקלף (זהירות חם)

6. לקצוץ את העגבניות להוסיף לבצל לטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה להוסיף את שאר המצרכים כולל הפטרוזיליה ושתי כוסות מהנוזלים ששמרנו בצד (של הבשר) במידה ואין תשימו מים, לבשל את הרוטב כ 10 דקות להוסיף את פרוסות הבשר, הרוטב אמור לכסות את הפרוסות.

7. לבשל כ 40 דקות, מידי פעם לנער את הסיר.

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין את סעיף 1 – 2 יומיים מראש, ניתן להכין את כל המתכון יומיים מראש, שתי האפשרויות טובות.

צלי בקר פרוס - מעולה!פרוסות צלי בקר ברוטב פלפליםצלי בקר פרוס - מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

סימה : הכנתי את הצלי לסעודת פורים, יצא מדהים, טעים, רך
האורחים התקשרו יום למחרת לשאול אם אפשר לקבל את השאריות
תודה רבה
המתכונים שלך מדהימים

מלי : הייתי חייבת לשתף…. הבשר יצא מעולה! כולם ליקקו את האצבעות (:

שני : "wow this came out delicious!!! Toda raba"

לינוי : "מוווווששששלללםםםם!!!!!!"

הרשם
עדכן
465 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם אפשר לחתוך לפרוסות עוד לפני הבישול הראשוני?

היי ניקי
יש לך מתכון טוב לצלעות? יש לי גוש בלי עצם. אשמח למתכון טוב לכבוד שבת. תודה מראש.

היי יקירה,האם אפשר להוסיף תפו״א לבישול שלאחר הלילה?תודה וחג שמח❤️

ניקי יקרה, המתכון יצא מושלם קבלתי מבעלי ציון 11 מתוך 10. בשר רך וטעים להפליא גם האורחים ליקקו אצבעות. מיליון תודות.

שלום,
קודם כל תודה אני פותחת את האתר שלך לפחות פעמיים 3 בשבוע.
מה שקרה שהאיטליז לא הבין אותי ופרס לי את הצלי כתף (מספר 5) שכנראה יקל עלי בהגשה אבל איך לבשל את הפרוסות כדי שישארו שלמות ויפות להגשה?
שוב תודה!

ניקי שלום וסליחה על השעה
רציתי לשאול אם אפשר להקפיא חלק מהבשר שטיגנתי בשלב הראשון ?(כי יש לי כמות גדולה )

וואו ניקי,
הכנתי לערב החג בעלי שיבח אותי אמרתי לו תירגע זה בזכות ניקי:)