יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה תבשילי בשר תבשילי עוף ובשר בתנור

צלי בקר פרוס – מעולה!

8 יוני 2012
(Visited 28,348 times, 1 visits today)
צלי בקר פרוס - מעולה!

צלי בקר פרוס - מעולה!

אין אצלי ארוחת חג בלי בקר, לא יתנו לי, הסוד של הבשר הזה ואל תגלו לאך אחד זה סבלנות זה כל הסיפור לוקח לו זמן להתבשל ותאמינו לי שזה שווה את זמן ההמתנה הבשר יוצא פיצוץ!  רך בטירוף הכוכב של הארוחה.
מתכון שמתאים לכל ארוחה בשרית ואפילו משדרג אותה.

7 – 8 מנות

מרכיבים:

2 קילו צלי כתף בשר לבישול ארוך (גוש שלם)
בצל גדול
3 שיני שום
100 ג’ רסק עגבניות
2 עלי דפנה
כף פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
בצל גדול
3 שיני שום
4 עגבניות
100 ג’ רסק עגבניות (2 כפות)
כפית פפריקה מתוקה
כפית סוכר
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לטגן את גוש הבשר מכל הכיוונים עד הזהבה ולהוציא החוצה.

2. לאותו סיר להוסיף בצל חתוך לקוביות לטגן עד אותו הזהבה, את שיני השום לחצות ולהוסיף לבצל לטיגון קל, להוסיף  רסק עלי דפנה ותבלינים להחזיר את הבשר למלא מים עד 3/4 גובה. לבשל כ 3 וחצי ארבע שעות הבשר אמור להיות רך מומלץ לבדוק עם סכין. את כל הסיר כמו שהוא להעביר למקרר לפחות ללילה.

3. לפרוס את הבשר עם סכין חדה לפרוסות דקות בערך 3 – 4 מ”מ.

4. הכנת הרוטב : לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן יחד עם  השום עד שמזהיב מידי פעם לבחוש.

5. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל אותן 5 דקות לסנן ולקלף (זהירות חם)

6. לקצוץ את העגבניות להוסיף לבצל לטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה להוסיף את שאר המצרכים כולל הפטרוזיליה ושתי כוסות מהנוזלים ששמרנו בצד (של הבשר) במידה ואין תשימו מים, לבשל את הרוטב כ 10 דקות להוסיף את פרוסות הבשר, הרוטב אמור לכסות את הפרוסות.

7. לבשל כ 40 דקות, מידי פעם לנער את הסיר.

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין את סעיף 1 – 2 יומיים מראש, ניתן להכין את כל המתכון יומיים מראש, שתי האפשרויות טובות.

צלי בקר פרוס - מעולה!פרוסות צלי בקר ברוטב פלפליםצלי בקר פרוס - מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

סימה : הכנתי את הצלי לסעודת פורים, יצא מדהים, טעים, רך
האורחים התקשרו יום למחרת לשאול אם אפשר לקבל את השאריות
תודה רבה
המתכונים שלך מדהימים

מלי : הייתי חייבת לשתף…. הבשר יצא מעולה! כולם ליקקו את האצבעות (:

שני : “wow this came out delicious!!! Toda raba”

לינוי : “מוווווששששלללםםםם!!!!!!”

הרשם
עדכן
465 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם אפשר לחתוך לפרוסות עוד לפני הבישול הראשוני?

היי ניקי
יש לך מתכון טוב לצלעות? יש לי גוש בלי עצם. אשמח למתכון טוב לכבוד שבת. תודה מראש.

היי יקירה,האם אפשר להוסיף תפו״א לבישול שלאחר הלילה?תודה וחג שמח❤️

ניקי יקרה, המתכון יצא מושלם קבלתי מבעלי ציון 11 מתוך 10. בשר רך וטעים להפליא גם האורחים ליקקו אצבעות. מיליון תודות.

שלום,
קודם כל תודה אני פותחת את האתר שלך לפחות פעמיים 3 בשבוע.
מה שקרה שהאיטליז לא הבין אותי ופרס לי את הצלי כתף (מספר 5) שכנראה יקל עלי בהגשה אבל איך לבשל את הפרוסות כדי שישארו שלמות ויפות להגשה?
שוב תודה!

ניקי שלום וסליחה על השעה
רציתי לשאול אם אפשר להקפיא חלק מהבשר שטיגנתי בשלב הראשון ?(כי יש לי כמות גדולה )

וואו ניקי,
הכנתי לערב החג בעלי שיבח אותי אמרתי לו תירגע זה בזכות ניקי:)