עוף עם ארטישוק ולימון
הכי סיר של שבת אני כל כך אוהבת את התבשיל הזה העוף יוצא רך מתפרק בפה הוספתי זיתים שנתנו את הטעם שלהם עוקץ מעניין בלשון ועוד לא אמרתי משהו על השוס הגדול של המתכון הזה.
תחתיות ארטישוק מה שבדרך כלל משתמשים למילוי ואני עושה הכי חיים קלים חותכת ומכניסה לרוטב זה יוצא רך ומלא טעמים ויחד עם העוף והזיתים יש לי סיר מכובד לשבת עם המון טעמים טובים והרוטב ?
שלושה אנשים ירדו על הסיר ניגבנו את התחתית ככה הרוטב טעים ועם חלת השבת סיר קסם אנשים.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו חלקי עוף (בלי חזה או פרגיות)
7 לבבות ארטישוק (קפוא)/ 7 – 8 ארטישוקים בינוניים (שורש)
2 כוסות זיתים מגולענים
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
מיץ מחצי לימון
פלפל חריף חתוך לטבעות דקות
2 – 3 כוסות מים
100 ג' רסק עגבניות (2 כפות)
כפית סוכר
תבלינים:
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח מים לחלוט את הזיתים 10 – 15 דקות לחזור על הפעולה עוד פעמיים.
2. לחמם סיר יחסית רחב עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף תבלינים לערבב עם הבצל להוסיף רסק, פלפל חריף, סוכר תבלינים וכוס מים.
3. להרתיח להוסיף את חלקי העוף לנער קלות ולבשל כ 20 דקות, לחתוך את תחתיות הארטישוק לרבעים להוסיף לסיר יחד עם הלימון הזיתים ושארית המים.
4. לנער קלות לבשל כשעה פלוס לקראת הסוף לאזן טעמים.
אפשר להחליף את תחתיות הארטישוק בארטישוק ירושלמי, לקלף את הארטישוק לשטוף היטב לחתוך לקוביות ולחלוט 5 דקות. אפשר לשלב תפוחי אדמה רגילים 2 – 3 ולהוריד חצי מכמות תחתיות הארטישוק.