עגבניות ממולאות בשר טחון ואורז
אני רואה את העגבניות אדומות היפות שעושות לי חשק למלא אותן, מתכון קלאסי לארוחת שישי שיוצא נהדר.
העניין הוא שלא תיכננתי להכין ממולאים אבל העגבניות האלה נראות כל כך טוב שהן לא יוצאות לי מהראש,
אני מתחילה לדמיין איך הן יראו כשהן מלאות בשר ואורז רכות רכות בנוסף רוטב טוב כזה, האורז מציץ למעלה.
הלכתי להכין ממולאים יש דברים שפשוט לא עומדים בפניהם.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
8 עגבניות גדולות ויפות
300 ג' בשר בקר טחון
תפוח אדמה קטן
1/3 כוס אורז לא מבושל
בצל קטן
3/4 כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
בצל בינוני
2 כפות רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
2 כוסות מים
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחתוך את החלק העליון של העגבניות, להעביר סכין בדפנות ובעזרת כפית לרוקן את העגבניות.
2. הכנת הרוטב : לקצוץ את התוכן של העגבניות כולל המיץ ולשמור בצד, לקצוץ את הבצל, לחמם סיר (עדיף סוטאז') עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, להוסיף את העגבניות הקצוצות כולל המיץ, לבשל 5 דקות להוסיף את שאר המצרכים ולבשל כמה דקות על אש בינונית נמוכה.
3. הכנת המילוי : לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לקצוץ את הבצל לטגן עד שהוא שקוף, להוריד מהאש ולערבב עם הבשר, לגרד את התפוח האדמה להוסיף לבשר ולתבל.
4. לערבב את מצרכי הבשר ולמלא את העגבניות כמעט עד הסוף, להשאיר קצת רווח.
**5. לסדר את העגבניות צמוד אחת ליד השנייה בסיר עם הרוטב לסגור עם הכובע ולכסות עם מכסה, לבשל כ 45 דקות, הנוזלים אמורים להגיע עד סוף העגבניה לא כולל המכסה.
כדאי לדעת ש…
האורז לא מבושל, אם רוצים להשתמש באורז בסמטי רצוי להשרות 15 דקות קודם, אפשר להכין יום מראש. מעל העגבניות יש מעט בצל ירוק קצוץ.
גולשים מכינים וממליצים:
הילה : ניקי היקרה
שכחתי להגיד לך שיצא סוף!! בעלי ואני נהננו מאוד וגם הקטנצ'יק בן השנתיים שלא נוגע בבשר אכל עגבניה שלמה בהנאה:)
רוית : היי ניקי ,
אני לא נוהגת לכתוב תגובות ….אבל הפעם אני חייבת
לעולם לא עשיתי ממולאים כי זה נראה לי טרחה מיותרת אתמול עשיתי וזה יצא פשוט נהדר קצרתי מחמאות מבעלי …..איזה כיף !
תודה
סיון: ניקי זאת לא פעם ראשונה שאני מכינה מתכון שלך ורציתי להגיד לך תודה על כל המתכונים הנפלאים!!! אתמול הכנתי את העגבניות הממולאות וכולם לוקלקו אצבעות חחחחח עכשיו הולכת להכין חיתוכיות שוקולד עם שוקולד צ'יפס 🙂