עוף עם ירקות בתנור של אמא
אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?
5 מנות
מרכיבים:
קילו כנפיים חצויות
4 תפוחי אדמה
2 בטטות
2 בצלים
2 עגבניות
4 שיני שום
מרינדה:
1/3 כוס שמן קנולה
1/3 כוס מים
כף פפריקה מתוקה
כף שטוחה גריל עוף
כף רוטב סויה
כף גדושה סילאן
פלפל שחור גרוס
כף גדושה א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לקלף ולחתוך את התפוחי אדמה לפלחים להרתיח 5 דקות במים מומלחים לסנן ולקרר.
2. לערבב את מצרכי המרינדה ולתבל את העוף להשרות כ 30 דקות אפשר גם להשרות כשעה. לחתוך את את הירקות לקוביות להוסיף לעוף לערבב היטב ולהעביר לתבנית, לאפות על 200 מעלות כשעה אין צורך לכסות.
My Mom’s Roasted Chicken and Vegetables
כל התבשיל מכיל כ3,600 קלוריות. במידה ונחלק את כל הכמות ל5 מנות, בכל מנה יש לנו כ720 קלוריות. זו נחשבת ארוחה די גדולה מבחינה קלורית.
אם תרצו להפחית בקלוריות אפשר להפחית את כמות השמן לכ2 כפות ולהוסיף עוד מים במקום. רעיון נוסף הוא להפחית את כמות תפוחי האדמה והבטטה ולהוסיף עוד מהעגבניות, הבצל והשום. ככה תזכו גם בארוחה טעימה וגם בשמירה על המשקל.
יש כאן מספיק רוטב נהדר בשביל להגיש עם אורז לבן זה רק אומר שזאת חגיגה להגיש עם חלת השבת,
כל הזמן טובלים ברוטב הטעים.