יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

עוף עם ירקות בתנור של אמא

5 מאי 2021
(Visited 8,168 times, 24 visits today)

עוף עם ירקות בתנור של אמא

אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

5 מנות

מרכיבים:

קילו כנפיים חצויות
4 תפוחי אדמה
2 בטטות
2 בצלים
2 עגבניות
4 שיני שום

מרינדה:
1/3 כוס שמן קנולה
1/3 כוס מים
כף פפריקה מתוקה
כף שטוחה גריל עוף
כף רוטב סויה
כף גדושה סילאן
פלפל שחור גרוס
כף גדושה א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

  • חזה עוף רך עסיסי וטעים!

    אני רוצה לספר לכם סוד, יש באתר המון מתכונים לחזה עוף ואני לא אומרת שהם לא טובים ממש לא אבל ברגע האמת שאני צריכה להכין ארוחת צהריים ולא הספקתי להכין שום דבר יש מתכון אחד שאני הולכת עליו.
    נודה על האמת לכל אמא יש את רשימת המתכונים שהיא אוהבת להכין והמתכונים האלה מככבים במטבח שוב ושוב.
    זה המתכון שלי כבר שנים איך עדיין לא העלתי אותו לאתר אני לא יודעת.
    הכי פשוט שיש זה מסוג המתכונים שמכינים כאן ועכשיו והתוצאה נהדרת חזה עוף רך (כיף!) טעים ועסיסי, ליד התפוחי אדמה האלה יש לי ארוחת צהריים מושלמת. אני חייבת להוסיף התפוחי אדמה הורסים! ובלי הרבה שמן.
    תסתכלו בסרטון איך אני מראה כמה שהחזה עוף רך.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לקלף ולחתוך את התפוחי אדמה לפלחים להרתיח 5 דקות במים מומלחים לסנן ולקרר.

2. לערבב את מצרכי המרינדה ולתבל את העוף להשרות כ 30 דקות אפשר גם להשרות כשעה. לחתוך את את הירקות לקוביות להוסיף לעוף לערבב היטב ולהעביר לתבנית, לאפות על 200 מעלות כשעה אין צורך לכסות.

My Mom’s Roasted Chicken and Vegetables

הכנפיים נחשבות האיזור היותר שומני של העוף, בעיקר מכיוון שיש בכנפיים מעט בשר והרבה עור שהופך את הבשר ליותר שומני. כשאתם אוכלים כנפיים, תשתדלו לאכול בלי העור ואם יש לכם סבלנות, אפשר גם להוריד מהם את העור לפני הבישול או האפייה.
במתכון שלפנינו הכנפיים משולבות עם שלל ירקות- תפוחי אדמה ובטטה שמוסיפים לנו אנרגיה מפחמימות, בצל ועגבניות שמוסיפים לנו סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. בקיצור, ארוחה שלמה בכלי אחד.

כל התבשיל מכיל כ3,600 קלוריות. במידה ונחלק את כל הכמות ל5 מנות, בכל מנה יש לנו כ720 קלוריות. זו נחשבת ארוחה די גדולה מבחינה קלורית.
אם תרצו להפחית בקלוריות אפשר להפחית את כמות השמן לכ2 כפות ולהוסיף עוד מים במקום. רעיון נוסף הוא להפחית את כמות תפוחי האדמה והבטטה ולהוסיף עוד מהעגבניות, הבצל והשום. ככה תזכו גם בארוחה טעימה וגם בשמירה על המשקל.

יש כאן מספיק רוטב נהדר בשביל להגיש עם אורז לבן זה רק אומר שזאת חגיגה להגיש עם חלת השבת,
כל הזמן טובלים ברוטב הטעים.עוף עם ירקות בתנור של אמאעוף עם ירקות בתנור של אמא

הרשם
עדכן
11 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
אפשר להחליף בשוקיים?
אם כן, כמה?

היי ניקי מה שלומך?
אין לי רוטב סויה, מה אפשר לשים במקום?

ניקי שלום במידה ואני משתמש עם כרעיים, האם צריך לבשל את תפוחי האדמה מראש?

ניקי יקרה. ראשית, כל הכבוד על השינוי המקסים של האתר. תבורכי. כפי שכבר מרינה שאלה, אשמח גם לדעת האם אפשר להשתמש בשוקיים במקום בכנפיים.
מאחלת לך להנות מהמטעמים של אמך עוד שנים רבות. כפי שרשמת, אוכל זה זכרון שהולך איתנו שנים רבות.

שלום ניקי, האם אפשר להחליף את הכנפיים בחלקי עוף אחרים? במידה וכן, באיזו כמות?. תודה מראש.