יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות

חזה עוף עם קישואים וגזר

13 יוני 2021
(Visited 17,034 times, 81 visits today)

חזה עוף עם קישואים וגזר

אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

3 מנות

מרכיבים:

600 ג’ חזה עוף חתוך לרצועות / קוביות

משרה:
חלבון
כף קורנפלור
כף א. מרק

3 קישואים
3 גזרים
כף גדושה רוטב צ’ילי מתוק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לערבב את מצרכי המשרה עם החזה עוף ולהשרות 30 דקות.

2. לחתוך את הירקות למקלות, לחמם מחבת עם 4 כפות שמן להתחיל לטגן את הגזרים כדקה ולהוסיף את הקישואים לטגן כ 5 דקות על אש גבוהה ולהוריד מהאש.

3. לטגן את החזה עוף עד שהוא מזהיב משני הצדדים, להוסיף את הירקות, צ’ילי ולתבל עם מלח פלפל לטגן עוד דקה ולהוריד מהאש.

Chicken Breast with Zucchini and Carrots

שילוב מושלם של מנת חלבון עם ירקות, בהכנה קלה ומהירה.

חזה עוף הוא מקור נהדר לחלבון בתפריט, מכיל כמות נכבדת של חלבון רזה ואיכותי- כ20  גרם חלבון לכל 100 גרם בשר. בנוסף, יש בו ברזל, ויטמינים מקבוצת B ואבץ החשוב לתפקוד המערכת החיסונית ולתהליכי גדילה והתפתחות תקינים של הגוף.

הגזר והקישוא עשירים בסיבים תזונתיים שתורמים להסדרת העיכול, מעניקים שובע לאורך זמן וכן מפחיתים את ספיגת הכולסטרול והסוכר מהמזון. בנוסף, הירקות הללו משלבים לנו שני כוחות של צבע- הכתום והירוק. לכל אחד מחומרי הצבע השפעה מיטיבה על בריאותנו ויכולת למנוע מחלות רבות, ביניהן מחלות לב וסרטן.

כל המתכון מכיל כ1700 קלוריות (כולל השמן לטיגון), אם מחלקים ל3 מנות, בכל מנה כ570 קלוריות.
במסגרת תפריט מאוזן, אני ממליצה לחלק את כל הכמות ל4-5 מנות ולהוסיף פחמימה מבושלת ליד- למשל אורז או בורגול. כך תתקבל ארוחה מנצחת שמכילה חלבון, פחמימה וירק

חזה עוף עם קישואים וגזרחזה עוף עם קישואים וגזרחזה עוף עם קישואים וגזרחזה עוף עם קישואים וגזר

הרשם
עדכן
24 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מה זה החלבון?

מה נשמע ניקי?
נראה מתכון אליפות!
אני רוצה להכין לשבת מקילו של חזה עוף, אבל נשארו לי רק 2 קישואים (גזר יש הרבה. וגם בטטה אחת). ילך לי? שאוסיף גם בטטה?

לא רציתי לוותר ובחרתי בחתיכות השניצל העבות יותר לטובת המתכון… מעדכנת שיצא מצויין!
במקום הצ’ילי שמתי מעט סילאן (פחות אוהבים אצלי מתוק) ובמשרה שמתי קמח במקום הקונפלור.
היה כוכב הערב ! 🙂
תודה רבה ניקי ❤

מה אפשר לשים אם נגמרה לי האבקת מרק עוף?

זה יעבוד גם עם חזה עוף פרוס לשניצל דק?

היי ניקי,
מה ניתן לשים במקום צ’ילי? אני רואה שנגמר לי…

הגזר לא מתרכך.. מה אפשר לעשות?