צלי בקר רך ונימוח בתנור
אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.
4 מנות
מרכיבים:
קילו בשר בקר חתוך לקוביות
(2 – 4 – 5 – 6) עדיפות למספר 5 או קשתית
4 בצלים
7 – 8 שיני שום
כפית סוכר
20 עגבניות שרי
8 תפוחי אדמה קטנים / בינוניים
2 כפות סילאן
כוס וחצי מים
כוס מים נוספת
כפית פפריקה גרוסה
כפית צ'ילי גרוס
כף מלאה א. מרק
פלפל שחור גרוס
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את תפוחי האדמה 10 דקות למעוך כל תפוח אדמה עם המועך פירה, הכוונה לתת לחיצה קטנה.
2. לחתוך את הבצלים גס לטגן 5 דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את שיני השום כשהן שלמות, להוסיף עגבניות שרי לטגן כמה דקות להוסיף כוס וחצי מים תבלינים, סוכר ולבשל 10 דקות.
3. בנפרד לטגן את קוביות הבשר כ 5 דקות מידי פעם להפוך שהבשר יקבל טיגון מכל הכיוונים ולהוציא החוצה.
4. בסיר גדול / מחבת / סוטאז/ לסדר את תפוחי האדמה מעל לשים את חתיכות הבשר ומעל הכל את הירקות כולל הרוטב וכוס מים נוספת, לכסות עם נייר כסף ולהכניס לתנור על 180 מעלות כ 4 שעות.
מומלץ להגיש עם אורז או קוסקוס
כדאי לדעת ש…
התפוחי אדמה חלקם מתפרקים ומתמזגים עם הרוטב מקבלים את כל הטעמים הטובים של הבשר.
ארוחה שלמה בתוך כלי אחד- הבקר נותן לנו את החלבון ועשיר בברזל, תפוחי האדמה הם החלק הפחמימתי ושפע הירקות שבתבשיל משלימים לארוחה נהדרת ומשביעה. בכל התבשיל כולו יש כ3000 קלוריות, בחלוקה ל4 מנות בכל מנה 750 קלוריות. המלצה שלי: אם מניחים את התבשיל על אורז או קוסקוס, אפשר לחלק את התבשיל ליותר מנות ולהוסיף סלט ירקות חי ליד. שפע של טמפרטורות ומרקמים- הכי כיף!