יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לסוכות תבשילי בשר תבשילי עוף ובשר בתנור

צלי בקר רך ונימוח בתנור

19 ספטמבר 2021
(Visited 17,973 times, 47 visits today)

צלי בקר רך ונימוח בתנור

אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

4 מנות

מרכיבים:

קילו בשר בקר חתוך לקוביות
(2 – 4 – 5 – 6) עדיפות למספר 5 או קשתית
4 בצלים
7 – 8 שיני שום
20 עגבניות שרי
8 תפוחי אדמה קטנים / בינוניים
2 כפות סילאן
כוס וחצי מים
כוס מים נוספת
כפית פפריקה גרוסה
כפית צ'ילי גרוס
כף מלאה א. מרק
פלפל שחור גרוס

אולי תאהב גם את...♥

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את תפוחי האדמה 10 דקות למעוך כל תפוח אדמה עם המועך פירה, הכוונה לתת לחיצה קטנה.

2. לחתוך את הבצלים גס לטגן 5 דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את שיני השום כשהן שלמות, להוסיף עגבניות שרי כוס וחצי מים תבלינים ולבשל 10 דקות.

3. בנפרד לטגן את קוביות הבשר כ 5 דקות מידי פעם להפוך שהבשר יקבל טיגון מכל הכיוונים ולהוציא החוצה.

4. בסיר גדול / מחבת / סוטאז/ לסדר את תפוחי האדמה מעל לשים את חתיכות הבשר ומעל הכל את הירקות כולל הרוטב וכוס מים נוספת, לכסות עם נייר כסף ולהכניס לתנור על 180 מעלות כ 4 שעות.

מומלץ להגיש עם אורז או קוסקוס

כדאי לדעת ש…
התפוחי אדמה חלקם מתפרקים ומתמזגים עם הרוטב מקבלים את כל הטעמים הטובים של הבשר.

ארוחה שלמה בתוך כלי אחד- הבקר נותן לנו את החלבון ועשיר בברזל, תפוחי האדמה הם החלק הפחמימתי ושפע הירקות שבתבשיל משלימים לארוחה נהדרת ומשביעה. בכל התבשיל כולו יש כ3000 קלוריות, בחלוקה ל4 מנות בכל מנה 750 קלוריות. המלצה שלי: אם מניחים את התבשיל על אורז או קוסקוס, אפשר לחלק את התבשיל ליותר מנות ולהוסיף סלט ירקות חי ליד. שפע של טמפרטורות ומרקמים- הכי כיף!

צלי בקר רך ונימוח בתנורצלי בקר רך ונימוח בתנור

הרשם
עדכן
10 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי שלום,
לא ברור לי האם לקלף את תפוחי האדמה לפני שמבשלים אותם 10 דקות, אחרי, או לא לקלף בכלל,
לפי התמונה שיש באתר הם קלופים וגם לא שלמים
בתודה

היי ניקי, ראשית תודה על כל המתכונים המדהימים שמצליחים אפילו למאותגרת בישול כמוני . האם ניתן להחליף את הסילאן בדבש?

מועדים לשמחה, אני חושבת ששאלתי וטרם הצלחתי לראות תשובה… האם זו בעיה רק אצלי אני לא מצליחה לקרוא את התגובות גם במתכון שזה נראה שיש.תגובות אני מקבלת הערה שאני הראשונה להגיב…וזה קורה לי בכל המתכונים, התגובות עוזרות מאוד וחוסכות גם את טרחתך אשמח למענה. אני גולשת בפלאפון ללא אינטרנט אבל זה לא הפריע אף פעם.

חג שמח ניקי יקרה. העלית את המתכון בול בזמן! הוצאתי מהמקפיא בשר 5 כדי להכין מתכון אחר שלך לצלי בקר, אבל עכשיו כנראה שאלך על זה. אני רוצה לשאול אם מתאים להוסיף פה ירקות כמו גזר וקולורבי?