יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

צלי קורקבנים ותפוחי אדמה

31 אוקטובר 2012
(Visited 23,197 times, 12 visits today)
צלי קורקבנים ותפוחי אדמה

צלי קורקבנים ותפוחי אדמה

ארוחה במחיר סביר. למה דווקא קורקבנים ? המחיר שלהם זול ואפשר להכין יופי של תבשילים מהם. שימו אותם ברוטב טוב עם תפוחי אדמה יוצא צלי נפלא משביע טעים עם יופי של טעמים.
הבונוס שזה לא עולה הרבה ונותן הרבה יותר.  מומלץ לקנות אותם טריים אין בעיה להשיג אותם ההכנה קלי קלות. אפילו הילדים שלי מלקקים ת’אצבעות שזה הדבר החשוב נכון ? לא חייבים בשר יקר בשביל לעשות תבשילים טובים אפשר ללכת על הזול והפשוט ולעשות מטעמים. תוסיפו אורז וזה מושלם.

4 מנות

מרכיבים:

2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים
500 ג’ קורקבנים
4 – 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
כף רסק עגבניות
כף פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. לבשל את הקורקבנים כשעתיים במים רותחים.

2 לטגן את הבצל עד הזהבה, לחתוך את הקורקבנים קטן ולהוסיף לבצל, להקפיץ כמה פעמים ולהוסיף תבלינים פטרוזיליה לכסות במים לבשל כחצי שעה ולהוסיף את תפוחי האדמה שישקעו ברוטב.

3. לבשל עד שהכל רך בערך עוד כ45 דקות, לבדוק טעמים.

המתכון עודכן בתאריך 27.5.2015

 

 

 

גולשים מכינים וממליצים:

נירה : מדהים ניסיתי השבת ויצא ללקק את האצבעות 🙂

הרשם
עדכן
78 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אני עושה גולש קורקובני הודו עם פטריות טריות או משומרות ןללא פטרוזיליה וגם ללא תפוא”ד. מהמם וטעים ביותר..
קודם בסיר לחץ כ35-40 דקות, חותכת לקוביות אכילות, בסיר אחר: מטגנת שום, רסק עגבניות ומעט מים, כמון, טיפת פלפל שחור ומעט מאק עוף. מכניסה הקורקבנים החתוכים, והפטריות החתוכות, שצריכים להיות מכוסים לכדי בערך כוס וחצי מעל, (במצב הזה הבשר כבר התבשל בסיר הלחץ, ולכן הרוטב ייעשה במהירות ועל אש נמוכה. לטעום ולהוסיף מלח (הבשר מוכשר וגם המר- עוף מלוח… אז לשים בזהירות)

שלום ניקי. יש לי 1 ק’ג קורקבן. להכפיל כמויות של כל הרכיבים בהתאמה?

סליחה על השאלה
מתי להוסיף את רסק העגבניות?האם בשלב התבלינים והפטרוזיליה
תודה

היי ניקי אפשר לבשל בשלב המוקדם בסיר לחץ? כמה זמן?

היי, בעלי קנה קורקבן הודו, שייך לעשות עם זה??

היי ניקי מה שלומך?
רוצה להכין לשבת, אני לא משתמשת באבקת מרק, מה לעשות?

כשמרתיחים שעתיים את הקורקבנים האם הסיר מכוסה כל הזמן