צלי קורקבנים ותפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי קורקבנים ותפוחי אדמה

צלי קורקבנים ותפוחי אדמה

ארוחה במחיר סביר. למה דווקא קורקבנים ? המחיר שלהם זול ואפשר להכין יופי של תבשילים מהם. שימו אותם ברוטב טוב עם תפוחי אדמה יוצא צלי נפלא משביע טעים עם יופי של טעמים.
הבונוס שזה לא עולה הרבה ונותן הרבה יותר.  מומלץ לקנות אותם טריים אין בעיה להשיג אותם ההכנה קלי קלות. אפילו הילדים שלי מלקקים ת’אצבעות שזה הדבר החשוב נכון ? לא חייבים בשר יקר בשביל לעשות תבשילים טובים אפשר ללכת על הזול והפשוט ולעשות מטעמים. תוסיפו אורז וזה מושלם.

4 מנות

מרכיבים:

2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים
500 ג’ קורקבנים
4 – 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
כף רסק עגבניות
כף פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לבשל את הקורקבנים כשעתיים במים רותחים.

2 לטגן את הבצל עד הזהבה, לחתוך את הקורקבנים קטן ולהוסיף לבצל, להקפיץ כמה פעמים ולהוסיף תבלינים פטרוזיליה לכסות במים לבשל כחצי שעה ולהוסיף את תפוחי האדמה שישקעו ברוטב.

3. לבשל עד שהכל רך בערך עוד כ45 דקות, לבדוק טעמים.

המתכון עודכן בתאריך 27.5.2015

25151 צפיות 44 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

 

 

גולשים מכינים וממליצים:

נירה : מדהים ניסיתי השבת ויצא ללקק את האצבעות 🙂

75
תגובות

  הרשם  
עדכן
ורד

באמת ? חשבתי שזו הפפריקה הרגילה , לא ידעתי שהיא נקראת גם פפריקה מרוקאית . אז למה קוראים בעצם פפריקה רגילה ? שאדע לידע כללי

ורד

הי ניקי , ראיתי במס’ מתכונים אצלך פפריקה מרוקאית , איזה תבלין זה בדיוק ? כקניתי תבלינים ושאלתי על זה אמרו לי שזה הפפריקה המתוקה בשמן ? זה נכון ?

אבישי

היי ניקי
לבשל קורקבנים – את מתכוונת רתיחה אבל על אש נמוכה, נכון?
כלומר להרתיח מים להוסיף קורקבנים להביא שוב לרתיחה ולהנמיך את האש

אני....

ניקי,

אני מאוד אוהבת קורקבנים, תודה על המתכון!

אשלח את בעלי לקנות 🙂

תודה ענקית!!!!!!!!!

חוה

תוספת להצעה – אני משלבת את התבשיל גם עם לבבות.
להגשה מעולה עם בורקס תפא או באותן “בארות” של בצק עלים .
עשיתי בשבוע שעבר וקצר הצלחה.
לגבי הניקיון כפי שציינת הרתחה של הקורקבנים והלבבות (מול חלון פתוח)
מקלה מאד על הניקיון והחיתוך

נטע

הי ניקי. אני ממש אוהבת קורקבנים, אבל הניקיון שלהם מעצבן קצת.
יש לך אולי טיפ קטן לניקיון מהיר של קורקבנים?

ליאת

הי ניקי,
אף פעם לא קניתי קורקבנים כי הבנתי שהניקוי שלהם מסובך…אשמח להסבר קצר – איך את קונה אותם? קפוא או טרי? האם צריך לבקש משהו מהקצב או שלוקחים as is?
ואז – שאלת השאלות – איך מנקים אותם בבית?
תודה

1 2 3 5