צלי קורקבנים ותפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי קורקבנים ותפוחי אדמה

צלי קורקבנים ותפוחי אדמה

ארוחה במחיר סביר. למה דווקא קורקבנים ? המחיר שלהם זול ואפשר להכין יופי של תבשילים מהם. שימו אותם ברוטב טוב עם תפוחי אדמה יוצא צלי נפלא משביע טעים עם יופי של טעמים.
הבונוס שזה לא עולה הרבה ונותן הרבה יותר.  מומלץ לקנות אותם טריים אין בעיה להשיג אותם ההכנה קלי קלות. אפילו הילדים שלי מלקקים ת’אצבעות שזה הדבר החשוב נכון ? לא חייבים בשר יקר בשביל לעשות תבשילים טובים אפשר ללכת על הזול והפשוט ולעשות מטעמים. תוסיפו אורז וזה מושלם.

4 מנות

מרכיבים:

2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים
500 ג’ קורקבנים
4 – 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
כף רסק עגבניות
כף פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לבשל את הקורקבנים כשעתיים במים רותחים.

2 לטגן את הבצל עד הזהבה, לחתוך את הקורקבנים קטן ולהוסיף לבצל, להקפיץ כמה פעמים ולהוסיף תבלינים פטרוזיליה לכסות במים לבשל כחצי שעה ולהוסיף את תפוחי האדמה שישקעו ברוטב.

3. לבשל עד שהכל רך בערך עוד כ45 דקות, לבדוק טעמים.

המתכון עודכן בתאריך 27.5.2015

32066 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

 

 

גולשים מכינים וממליצים:

נירה : מדהים ניסיתי השבת ויצא ללקק את האצבעות 🙂

75
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיה

בישלתי והגשתי וצילמתי, חבל שבן זוגו לא רצה שאני אצלם את תגובתו.
אהבנו מאד וממליצים בחום.
קיצרתי את זמן בישול הקורקבנים הראשון לשעה וקצת, הם היו רכים ומוכנים
תודה ניקי.

חמי

ניקי, תודה על המתכונים המופלאים.

הכנתי את הקורקבנים, במקום רסק עגבניות, שלא כ”כ בריא בשבילי, בשלתי עם רבע כוס יין אדום ויצא טעים טעים. תודה.

דריה

ערב טוב ניקי
האם ניתן להחליף תפוחי אדמה בטטה ?

רונית

היי ניקי,
איך מנקים את הקורקבן?

סימונה

תודה ניקי, יצא מעולה!
לא חשבתי שאצליח לשחזר את הטעם הטעים מהילדות אבל התבדיתי 🙂
בישלתי בסיר לחץ את ההתחלה, 45 דקות, ואת המשך המתכון בסיר רגיל.

מרים

הי ניקי,

ראשית האתר שלך מדהים ומככב אצלנו כמעט בכל ארוחה… 🙂

רציתי לדעת האם המתכון מתאים גם לקורקבנים של הודו,ואם לא האם יש לך מתכון מתאים לקורקבנים של הודו?

תודה והמשך יום נפלא

אלעד לוי

הי ניקי, ראשית תודה רבה על המתכון המצויין ועל כל המתכונים הנפלאים האתר שלך!
רציתי לשאול- האם יש צורך לקלף את הקורקבנים? אם כן איך עושים זאת?
בהערכה רבה,
אלעד.