סטייק פרגית
יש מצב שמדובר בתיבול הכי טוב שהכנתי לפרגיות בזכות הסילאן הפרגיות קיבלו חריכה יפהפייה זה כל כך יפה וזה הכי מנה עיקרית לסוף שבוע להגיש ערימת פרגיות מעל לפזר בצל בנדיבות הריח המדהים וכמה עסיסיות טעם.
לא אמרתי מילה אחת כמה הנתחים האלה רכים התעסקות של בקושי 10 – 15 דקות והתוצאה מושלמת ראיתי את אביב אוכל הילד ליקק ת'אצבעות וירד על צלחת שלמה עם תוספות ואפילו אכל את הבצל.
מרכיבים:
600 – 700 ג' סטייק פרגית (6 – 7 יחידות)
2 – 3 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים דק
רבע כוס שמן זית / קנולה
תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
1/3 כפית כורכום / חצי כפית גריל עוף
כף גדושה סילאן
כף א. מרק
שליש כפית פלפל לבן
שליש כפית מלח
הכנות:
1. לחצות את הפרגיות לערבב עם השמן והתבלינים בסוף להוסיף את הסילאן ערבוב קצר ולהשרות כ 30 דקות.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לחמם מחבת עם 4 כפות שמן לטגן את הבצלים עד הזהבה בסבלנות כ 10 דקות להוריד מהאש לטגן את הפרגיות כשתי דקות מכל צד ולהעביר לתבנית.
4. לפזר מעל את הבצלים לכסות לאפות כ 20 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
ורד : תודה. יצא מדהים וחוסל תוך דקות. ד"א, את הבצל טיגנתי באותו השמן שבו טיגנתי את נתחי הפרגית, לאחר שגירדתי את תחתית המחבת. יצא מעדן!
אורלי : עוד מתכון מוצלח מאוד! טיגנתי את הפרגיות במחבת פסים והכנתי גם את התוספת של תפו"א והנה לה אחלה ארוחת צהריים, ניקי את מככבת אצלי במטבח.
תודה תודה תודה….
שרון : מתכון מעולה. הכנתי כבר פעמיים. התחסל תוך כדי מחמאות. איןןןן…פשוט אין על מתכונים של האתר
עידית : " עשיתי את המנה הזו מסטייק פרגית ששכב לו במקפיא. יצא מושלם!!! המנה המנצחת של הערב וכל כך קלה להכנה. אימצתי לנצח. תודה"
נילי : "מתכון מעולה! הכנתי בערב חג וחיממנו בחג על הפלטה. ליקקנו את האצבעות. הפרגית יצאה עסיסית וטעימה מאוד. נגכנס למחברת המתכונים"