עוף עם ארטישוק ירושלמי וזיתים
הוא כאן והוא לא נשאר הרבה זמן בסביבה, תחטפו אותו הוא משדרג כל תבשיל ברמות.
מרכיבים:
קילו חלקי עוף
כרישה גדולה
2 שיני שום
חצי קילו ארטישוק ירושלמי חתוך לפרוסות בינוניות
10 פטריות שמפיניון
5 פטריות פורטבלו
קופסת זיתים מגולענים
כף פפריקה מרוקאית
כפית כמון
כפית כורכום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לטגן את חלקי העוף ולהזהיב משני הצדדים, להוציא לנייר סופג ולשמור בצד. להרתיח מים להוסיף את הזיתים ולהרתיח 10 -15 דקות לסנן לחזור על הפעולה 3 פעמים. להרתיח מים ולחלוט כ 5 דקות את הירושלמי ולסנן.
2. לחתוך את הכרישה לקוביות (רק החלק הלבן) ולטגן עד הזהבה, לקצוץ את השום ולהוסיף, לחתוך את הפטריות גס ולהוסיף, להקפיץ כשלוש דקות, להוסיף את הזיתים, ירושלמי, לכסות הכל במים. לתבל ולהוסיף את העוף שישקע ברוטב. להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית.
3. לבשל כשעה פלוס, לבדוק שהירושלמי רך ולבדוק תיבול.