תבשיל עוף וזיתים מרוקאים - סיר של בית רוטב מעלף!
מסוג המתכונים שמכינים שוב ושוב מתכון שאני זוכרת מהילדות שלי והולך איתי כבר שנים הוא יוצא מדהים!
השוס כאן אלו הזיתים הם מקבלים טעם נפלא הם רכים ומשתלבים נהדר עם העוף והרוטב ואפילו התפרעתי עם השום.
הכנפיים רכות ונימוחות כמעט מתפרקות ואיזה טעמים נהדרים. הכל נכנס לסיר אחד ואחרי שעה לא תפסיקו לטעום התאהבתי ברוטב 🙂 תבשיל מעולה של כנפיים בצל, שום פלפל עם המון זיתים אתם עומדים ללקק ת'אצבעות.
מרכיבים:
קילו כנפיים חצויות
קופסת זיתים מגולענים
2 – 3 כוסות מים
2 בצלים גדולים
5 שיני שום
כף מיץ לימון
2 פלפלים אדומים
פלפל ירוק חריף
2 כפות רסק עגבניות
חצי צרור כוסברה
תבלינים:
כפית שטוחה כורכום
חצי כף כמון
כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
כפית סוכר
הכנות:
1. לבשל את הזיתים 10 דקות במים רותחים בשביל להוציא את המרירות ולחזור על הפעולה שנית.
2. לחתוך את הפלפלים כולל הפלפל החריף, בצל והשום לקוביות, לחמם סיר עם שמן להתחיל בטיגון הפלפלים כשתי דקות להוסיף את הבצל לטיגון קל ולהוסיף את השום. לסחוט מעל את הלימון לערבב להוסיף את התבלינים לערבב עם הבצל ולהוסיף את הזיתים.
3. להוסיף להוסיף רסק, סוכר מים להרתיח להוסיף את הכנפיים שישקעו ברוטב, לקצוץ את הכוסברה ולפזר מעל, לכסות ולבשל על אש בינונית כ 45 – 60 דקות.
4. בסיום להכניס לתנור ל 10 דקות על 190 מעלות ללא כיסוי.