עוף בתנור הכי טעים שתכינו
אני מאוהבת! איזה טעמים טובים יש בתבנית הזאת לא הפסקתי לטעום כמעט כל רגע.
עוף עם תפוחי אדמה ובצל הכנסתי לתנור הריחות הטובים התחילו לטייל בבית, רועי שהגיע מהצבא לסוף שבוע יוצא מהחדר ורוצה לדעת מה אני מכינה ומתי יושבים לאכול.
אין כמו עוף עם תפוחי אדמה לארוחת סוף השבוע זה הכי חיים קלים במטבח להכניס לתנור ולשכוח מזה, זה העוף הכי טעים שתכינו הוא יוצא רך ועסיסי תפוחי אדמה רכים ובתחתית מצטבר הרוטב רק לטבול את החלה ולהתענג על הטעמים ולקוות שזה לא יגמר מהר.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
4 כרעיים מופרדות
5 תפוחי אדמה
בצל גדול
מרינדה:
שליש כוס שמן זית
כף רוטב סויה
כף גדושה סילאן / דבש
כף שטוחה גריל עוף
3/4 כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
3/4 כפית מלח
חצי כף א. מרק עוף
כוס מים
הכנות:
1. לחמם תנור ל 190 מעלות.
2. לקלף את התפוחי אדמה לחתוך לפלחים לבשל אותם 5 דקות במים מומלחים ולסנן.
3. לחתוך את הבצל גס, לערבב את מצרכי המרינדה לתבל את העוף והירקות לסדר בתבנית להוסיף כוס מים בצד, לאפות כשעה וחצי מידי פעם להרטיב את העוף עם הרוטב שמצטבר בתחתית.