דג מרוקאי לשבת
פילה אמנון ברוטב חריף (כמה שאני אוהבת חריף) מתובל עסיסי טעים, פיקנטי אין כמו דגים למנה ראשונה הדג ממש מתפרק בצלחת ויש לו את כל הטעמים הטובים של הירקות והרוטב.
אני מבחינתי יכולתי לתת לחלת השבת לספוג את הרוטב המושלם והחריף בלי הפסקה כמה טעים.
אצלנו נהוג לאכול את הדג בתחילת הארוחה עם סלטים ולפעמים לא נשאר מקום למנות שמגיעות בהמשך מרוב שזה כל כך טעים, ליד חלת השבת אין כמו דג מרוקאי עם פלפלים, גזר, שום, עגבניות וחומוס מי צריך יותר מזה ?
3 – 4 מנות
מרכיבים:
4 פילה אמנון (מושט) חצויים
3 פלפלים אדומים (גמבה)
2 גזרים גדולים
10 שיני שום
2 פלפלים חריפים
2 עגבניות תמר
כוס גרגירי חומוס (קפוא, שימורים)
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
תבלינים:
2 כפות פפריקה מרוקאית
חצי כף כמון
כפית כורכום
חצי כף מלח
כפית פלפל שחור
חצי כפית סוכר
הכנות:
1. לפני הכל להשרות את הדגים בלימון כשעה ולשטוף.
2. לחתוך את הפלפלים לרצועות, גזרים לחתוך למקלות, שיני שום להשאיר שלמות, פלפל חריף לחתוך לפרוסות כמו שהוא כולל הגרעינים, עגבניות לחתוך לפרוסות דקות חצויות.
3. לחמם סיר עם שמן שיכסה את התחתית, להוסיף את הירקות באופן מסודר, פלפלים, ליד לשים את הגזרים, פלפלים ירוקים ועגבניות, באמצע לשים את שיני שום, לטגן כ 5 דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את הגרגירי חומוס.
3. לשים בקערה את התבלינים להוסיף 1/3 כוס שמן לערבב לדחוף את הירקות הצידה להוסיף מחצית מהתיבול לערבב לפתוח את התבלינים ולערבב עם הירקות ולהוסיף מחצית מעשבי התיבול.
4. להוסיף את הדגים את שארית התבלינים ועשבי התיבול, להוסיף 2 כוסות מים חמים לכסות להנמיך לאש בינונית ולבשל 30 דקות.