בטטה קסביה עם בשר
אין כמו בטטה קסביה, הירק הזה מופלא כזה טעים. כשמתחילה העונה זה סוג הירקות שחייבים לעשות איתם משהו. זה הופך את התבשיל למעולה ביותר.
מרכיבים:
10 בטטה קסביה מקולפים (בינוניים)
500 ג' בשר כבש מעורב
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות אורז לבן מוכן
כף פפריקה מתוקה מרוקאית
כפית שטוחה גריל עוף
1/3 כפית קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחתוך את הבטטה קסבייה לקוביות קטנות להרתיח 5 דקות במים רותחים ולסנן.
2. במחבת חמה שכל התחתית מכוסה בשמן להוסיף את הבטטה קסבייה ולטגן כמה דקות עד שהם רכים.
3. להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי עירבוב שהבשר משנה את צבעו להוסיף את הפטרוזיליה והתבלינים ולבשל כשתי דקות.
4. להוסיף את האורז לערבב ולהוריד מהאש.
בטטה קסבייה – ארטישוק ירושלמי