עוף עם תפוחי אדמה בסיר הכי טעים שיש
קבלו סיר בית מלא טעמים עם רוטב להתעלף… שמתי בפנים את כל מה שהיה לי במקרר דגש על ירקות ולפי דרישה של אביב גם פלפל חריף "שיהיה חריף אמא" הקטן יודע מה טעים והוא לא מוותר 🙂
את הסיר הזה אני מכינה בדרך לארוחת צהריים אבל יום קודם, אני אוהבת לקחת את הזמן שלי בכיף שהעוף יספוג את הטעמים והירקות יקבלו את הטעמים של הרוטב. אני מבשלת אותו הרבה זמן על האש כי רוצה שהכנפיים יתפרקו בכל ביס שיהיו רכות עסיסיות והירקות יהיו רכים ומלאים ברוטב.
למה יום קודם ? כי התבשיל הזה רק משתבח והטעמים יותר מודגשים, אם יש לי זמן אני מכניסה לתנור ללא מכסה על 180 מעלות ל 30 דקות ואז יש שכבה מקורמלת מעל הכל אמאל'ה כמה טעים.
שימו אורז לבן בצלחת מעל מנה נדיבה של עוף עם ירקות ורוטב תנו ביס ואם יש לכם חלה תטבלו ברוטב ואל תיתנו לאף אחד להפריע לכם.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו כנפיים חצויות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
3 גזרים חתוכים למקלות קטנים
4 שיני שום חצויות
כוס אפונה (קפוא)
פלפל חריף חתוך מנוקה מגרעינים
כפית גדושה רסק עגבניות
כוס מים חמים
תבלינים:
כפית סוכר
כפית שטוחה כורכום
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
חצי כפית פלפל שחור
כפית שטוחה מלח
כפית מלאה א. מרק
הכנות:
1. קחו סיר גדול עדיפות לסוטאז' קוטר 28 לצקת שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן את הכנפיים על אש גבוהה כ 10 דקות עד שהן מזהיבות ולהוציא אותן החוצה, לאותו להכניס את הירקות לטגן כ 5 דקות ולערבב מידי פעם (אני משתמשת באותו שמן שנותר מהכנפיים) להוסיף את השום לדקה שתיים להקפיד לערבב שהשום לא ישרף.
2. בינתיים לערבב את המים רסק, סוכר והתבלינים עד שהכל נמס, לדחוף את הירקות לדפנות להחזיר את הכנפיים ולצקת את התבלינים מעל הכנפיים להוסיף מים בכמות שכמעט תכסה הכל להרתיח לכסות קצת להנמיך ולבשל כשעה, להוריד את המכסה ולבשל עוד 30 דקות להוסיף את האפונה (חשבתם ששכחתי :)) לבשל עוד 30 דקות לא מכוסה.
3. יש לכם זמן ? תנור 180 מעלות להכניס את הסיר לא מכוסה ל 30 דקות ותנו לשכבה העליונה להתקרמל, כשהסיר יוצא מהתנור תסתכלו שאף אחד לא רואה ותטבלו חלה בשכבה המקורמלת יאמי אין דברים כאלה.