


צלי עוף עם תפוחי עץ וסילאן
צלי עוף עם תפוחי עץ וסילאן, ראש השנה בשטח כולם במתח, מתכון טעים ומיוחד לראש השנה
5 – 6 מנות
זמן הכנה:
כשעתיים
מרכיבים:
5 כרעיים מופרדות
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות
כוס תירוש
כוס מים
2 כפות סילאן
כף גדושה פפריקה
כף א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את שאר המצרכים להרתיח ולהוסיף את חלקי העוף, להנמיך את האש ולבשל כשעה וחצי, את התפוחים להוסיף כ40 דקות לפני הסוף, מידי פעם לנער את הסיר במידה וחסר נוזלים להוסיף.
27035 צפיות 5 צפיות היום
גולשים מכינים וממליצים:
בל : “הכנתי אותו לראש השנה.. מתכון פשוט מעולה וטעים אפילו הקטנים חסלו אותו”
ליבי : “מעולה!! הכנתי היום, הוספתי גם סלרי וכרישה בשלב טיגון הבצל. יצא ממש טעים, התפוחים מפתיעים ומשתלבים נפלא. תודה רבה!”
היי ניקי
הוספתי מים ותירוש לפי הכמויות (אני עושה חצי מהכמות הכתובה) אבל הנוזלים בקושי מגיעים לחצי גובה העוף. הוספתי עוד כוס וחצי מים, ועדיין זה לא מגיע ל 3/4 (חלקי העוף מונחים זה לצד זה בסיר).
להוסיף עוד נוזלים? אני עושה ניסיון לפני שאבשל את זה כמנה לחג.
תודה!!
שלום ניקי! קודם כל המון תודה על כל המתכונים הנהדרים!! אני מבשלת המון מהאתר שלך !!
רציתי לשאול אם אפשר להכין בסיר לבישול איטי?
ניקי היקרה! כתוב על הבקבוק מיץ ענבים תירוש. זה זה? תודה על הכל!!
האם אפשר להכין את המתכון גם בתנור?
האם אפשר להחליף את הכרעיים בהודו? והאם אפשר לוותר על אבקת המרק (יש תחליף?)
תודה רבה על העזרה!
היי ניקי
שמתי יין אדום מתוק. לזה התכוונת בתירוש?
ניקי היקרה,מה שלומך?מה דעתך שאוסיף יחד עם תפוחי העץ גם כמה תפוחי אדמה?יכול להצליח?תודה!!אגב,איזה תפוחי עץ הכי טובים למתכון?