


צלי עוף עם תפוחי עץ וסילאן
צלי עוף עם תפוחי עץ וסילאן, ראש השנה בשטח כולם במתח, מתכון טעים ומיוחד לראש השנה
5 – 6 מנות
זמן הכנה:
כשעתיים
מרכיבים:
5 כרעיים מופרדות
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות
כוס תירוש
כוס מים
2 כפות סילאן
כף גדושה פפריקה
כף א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את שאר המצרכים להרתיח ולהוסיף את חלקי העוף, להנמיך את האש ולבשל כשעה וחצי, את התפוחים להוסיף כ40 דקות לפני הסוף, מידי פעם לנער את הסיר במידה וחסר נוזלים להוסיף.
26043 צפיות 4 צפיות היום
גולשים מכינים וממליצים:
בל : “הכנתי אותו לראש השנה.. מתכון פשוט מעולה וטעים אפילו הקטנים חסלו אותו”
ליבי : “מעולה!! הכנתי היום, הוספתי גם סלרי וכרישה בשלב טיגון הבצל. יצא ממש טעים, התפוחים מפתיעים ומשתלבים נפלא. תודה רבה!”
ניקי היקרה שלום
האם ניתן להקפיא?
תודה
דורית
ניקי.
מתאים להוסיף למתכון זה שזיפים מיובשים?
בס”ד
האם אפשר לוותר על הבצל מפני שבעלי לא יכול לסבול זאת
תודה
הי ניקי. האם בזמן הבישול הסיר מכוסה?. אחרי ששמתי את הנוזלים על העוף חלק מהעופות מציצים.. האם להוסיף רק מים או להכין לפי המתכון עוד רוטב? תודה
היי ניקי. אצלי לא כל כך אוהבים כרעיים. האם אפשר להחליף לשוקיים / חזה עוף (חתוך ?) / פרגיות ? תודה רבה
הי ניקי
נראה לך שאפשר להוסיף אורז בסוף הבישול?
היי ניקי,
משנה אם זה תירוש לבן ולא אדום?