

עוף וירקות בקוקי
אני אוהבת לאפות בקוקי בשבילי זאת שקית של קסם, העוף יוצא טעים ועסיסי ויש לי ארוחה שלמה.
מרכיבים:
משולשים / רבעים
חצי כוס שמן זית
3 תפוחי אדמה
2 בטטות
2 עגבניות
2 בצלים
3/4 כוס קולה / מים
כף פפריקה מתוקה מרוקאית
כפית גריל עוף
כפית שום כתוש
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לערבב שמן זית, תבלינים ושום נוצרת משחה אדומה ומבריקה. עם מחצית מכמות התיבול לתבל את העוף ולהשרות כחצי שעה. בינתיים לחתוך את הירקות לקוביות, את העגבניות לרבעים ולתבל אותם במחצית השנייה של התיבול.
2. להעביר את הכל לשקית קוקי להוסיף את הקולה ולסגור. להניח בתבנית ולחורר בחלק העליון. חום בינוני 180 מעלות כשעה, אחרי שעה להוציא הכל לתבנית ולאפות עוד 15 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
תמרה : החלפתי את הבטטה במתכון לגזר יצא טעים ברמות וכ”כ קל!!!…
אנה : “מתכון שתמיד מצליח גם אם עושים שינויים בהרכב! יוצא טעים טעים טעים!!! תודה רבה ניקי”
שלום ניקי,
אין לי שמן זית. האם ניתן להחליף בשמן רגיל?
תודה מראש.
היי ניקי
מה אפשר לשים במקום הגריל עוף?
הי ניקי. בתנור-גריל עליון ותחתון או רק עליון? תודה
היי ניקי, נשמע מתכון נפלא! יש לי תפוח אדמה ירושלמי. נראה לך שזה יתאים לפה?
שאלה קצת מוזרה… 😉
נשאר רוטב אחרי האפיה? חשוב לי עוף שיוצא יבש/ כמעט יבש, יש לך מושג להגיד לי האם אפשר להוציא את המתכון הזה אחרי האפיה כמעט בלי נוזלים?
תודה יקירה ושבת שלום 🙂
טעיםםםםםם
עשית לנו את השבת!!
תודה רבה ושיהיה שבוע טוב
הי ניקי,
שכנה שלי ילדה ויש לנו מסורת שכל יום שכנה מכינה לה ארוחה “לפנק” את היולדת.. חוצמידה שיש לה צליאק אז הכנתי את המתכון של העוף בקוקי… הכנתי פעם ראשונה ככה שלא יצא לי לטעום איך יצא, אבל כמה ימים אחרי זה בעלה ניגש אליי ושאל אותי איך מכינים את העוף הטעים הזה:) בקיצור אני שולחת לך מחמאות היישר מהשכנים:):)