עוף עם אפונה וגזר
יש לי סיר נפלא של שבת בשבילכם אתם עומדים להתאהב, כשהסיר הזה עולה על האש מריחים אצלי את השבת, הריח מטייל בכל הבית אוטוטו שבת מתקרבת והסיר יורד מהאש אבל הניחוחות נשארים שכולם יהנו
כנפיים רכות מתפרקות ברוטב הכי טוב בשביל הילדים, אפונה וגזר שמקבלים את כל הטעמים והרוטב ? אל תפריעו לי זה הדבר היחיד שקשה לי לעמוד בפניו, רק לטבול שוב ושוב לתת לחלה לספוג את הטעמים הטובים.
רוצים טיפ ? תכינו יום קודם הטעמים רק משתבחים זה רק עושה טוב לתבשיל.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו חלקי עוף / כנפיים חצויות (לא חזה או פרגיות)
2 כוסות אפונה וגזר (עדיפות לקפואים)
פלפל אדום חריף חתוך לטבעות
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
4 – 5 שיני שום קצוצות
2 כוסות מים
100 ג' רסק עגבניות (2 כפות)
כפית סוכר / כף מלאה סילאן
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר עדיפות לסוטאז' עם שמן בכמות שתכסה את התחתית, להתחיל בטיגון הבצל בסבלנות על אש בינונית מידי פעם לבחוש, ברגע שמתחיל להזהיב לתת מעיכה לשיני שום לקצוץ להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן.
2. להוסיף את הכנפיים לערבב עם הבצל ולהוסיף את הרסק, סוכר, מים תבלינים והפלפל האדום (חריף!), להרתיח לכסות להנמיך לבינונית ולבשל כ 45 דקות, להוסיף את האפונה והגזר לנער בעדינות את הסיר לכסות ולבשל עוד 20 דקות.
אמאל'ה איזה טעים!
לפעמי אני מוסיפה 2 כפות יין אדום.
גולשים מכינים וממליצים:
דקלה : איך אין פה 100 תגובות? טעים ברמות ליקקנו את הצלחת בתוספת אורז כתום ורולדת בצק פריך לקינוח🙂