עוף עם עדשים בנוסח מזרחי
אני גיליתי את העדשים בשנים האחרונות. מרק עדשים זה מרק שאני מאוד אוהבת מאוד טעים ומשביע משם המשכתי לכיוון של תבשילי עוף שצירפתי אליהם עדשים ויצא כל כך מוצלח שעוד מנה נכנסה לתפריט הקבוע.
מרכיבים:
כרעיים מחולקות
בצל בינוני
3 תפוחי אדמה פרוסים
2 עגבניות חתוכות לקוביות
חצי כוס עדשים ירוקות
100 ג' רסק עגבניות
כפית כמון
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להשרות את העדשים במים כשעתיים ולסנן.
2. לטגן את הבצל עד שהוא משקיף, להוסיף את העגבניות ולטגן כ10 דקות, להוסיף רסק, למלא את הקופסא הריקה פעמיים במים להוסיף ולתבל.
3. להכניס את העוף, לכסות במים ולהרתיח, להוסיף עדשים ותפוחי אדמה, להנמיך את האש לביעבוע עדין ולבשל כשעה ורבע, לטלטל את הסיר מידי פעם אם חסר נוזלים להוסיף.