עוף עם עדשים בנוסח מזרחי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף עם עדשים בנוסח מזרחי

עוף עם עדשים בנוסח מזרחי

אני גיליתי את העדשים בשנים האחרונות. מרק עדשים זה מרק שאני מאוד אוהבת מאוד טעים ומשביע משם המשכתי לכיוון של תבשילי עוף שצירפתי אליהם עדשים ויצא כל כך מוצלח שעוד מנה נכנסה לתפריט הקבוע.

מרכיבים:

כרעיים מחולקות
בצל בינוני
3 תפוחי אדמה פרוסים
2 עגבניות חתוכות לקוביות
חצי כוס עדשים ירוקות
100 ג’ רסק עגבניות
כפית כמון
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להשרות את העדשים במים כשעתיים ולסנן.

2. לטגן את הבצל עד שהוא משקיף, להוסיף את העגבניות ולטגן כ10 דקות, להוסיף רסק, למלא את הקופסא הריקה פעמיים במים להוסיף ולתבל.

3. להכניס את העוף, לכסות במים ולהרתיח, להוסיף עדשים ותפוחי אדמה, להנמיך את האש לביעבוע עדין ולבשל כשעה ורבע, לטלטל את הסיר מידי פעם אם חסר נוזלים להוסיף.

מתכונים נוספים לעוף

11021 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

88
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל

הי ניקי,
אין לי רסק עגבניות קטן..
כמה כפות לשים? ובהתאם אני לא יודעת כמה מים לשים..?
סליחה על נדקה ה90.

nava

תודה ניקי על כל המתכונים עוד לא הכנתי אבל אכין מחר ובטוחה שיצא טעים .
רק רציתי שכולם ידעו שממש לא חובה להשרות עדשים הם יתבשלו גם כך מכיוון שהבישול די ארוך

שלומית

ניקי שלום
רוצה לנסות את העוף , אבל אני צריכה לשלש את הכמות.
האם באותו יחס את האפונה והתבלינים?

ענבל

היי ניקי
רציתי לדעת אם צריך לקלף את העגבניות?
תודה

רוני

היי ניקי,
נראה עוד מתכון מעולה.
אפשר לשים במקום עדשים ירוקות עדשים אדומות? או אפונה?

תודה!!

איריס

ב”ה
שלום ניקי,
גם עדשים שחורות קטנטנות, צריך להשרות קודם לשעתיים?
תודה איריס

יעלי

היי ניקי, האם יש אפשרות להרתיח את העדשים בנפרד ולשפוך את המים או איזושהי דרך בה ניתן לקצר את תהליך ההשריה? ממש בא לי להכין את המתכון הזה ולא יהיה לי זמן לשעתיים השריה.. שעה אולי..?