


עוף עם עדשים בנוסח מזרחי
אני גיליתי את העדשים בשנים האחרונות. מרק עדשים זה מרק שאני מאוד אוהבת מאוד טעים ומשביע משם המשכתי לכיוון של תבשילי עוף שצירפתי אליהם עדשים ויצא כל כך מוצלח שעוד מנה נכנסה לתפריט הקבוע.
מרכיבים:
כרעיים מחולקות
בצל בינוני
3 תפוחי אדמה פרוסים
2 עגבניות חתוכות לקוביות
חצי כוס עדשים ירוקות
100 ג’ רסק עגבניות
כפית כמון
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להשרות את העדשים במים כשעתיים ולסנן.
2. לטגן את הבצל עד שהוא משקיף, להוסיף את העגבניות ולטגן כ10 דקות, להוסיף רסק, למלא את הקופסא הריקה פעמיים במים להוסיף ולתבל.
3. להכניס את העוף, לכסות במים ולהרתיח, להוסיף עדשים ותפוחי אדמה, להנמיך את האש לביעבוע עדין ולבשל כשעה ורבע, לטלטל את הסיר מידי פעם אם חסר נוזלים להוסיף.
16782 צפיות 2 צפיות היום
אפשר לוותר על הבצל?
האם אפשר עם בטטה במקום תפו”א?
היי ניקי,
למה לא מופיעים המצרכים במתכונים:(
ניקי,
האם צריך להוריד את העור?
הי ניקי
רוצה להכין את העוף עם העדשים, האם הכוונה לעדשים קפואים של סנפרוסט?
יום נפלא
ניקי יקרה! הכנתי עוף עם עדשים לשבת, הוספתי אורז לבן אחד אחד, לא התאפקתי וטעמתי תענוג של תבשיל! תודה!